1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Zijn hier mensen die zelf al eens een Glas coating hebben aangebracht

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door steelmaster, 2 jul 2020.

 1. Idd, niet voor je coating. Kan wel een andere goedkope afwas gebruiken, als er maar geen glans boosters in het afwasmiddel zitten.

  Greetz Emiel
   
 2. Hier op de zaak hebben we de zogeheten Suzuki G3-Glasscoat.
  Uiteraard is dat maar gewoon een naam.. Maar de poetser brengt deze als volgt aan:
  - Een nieuwe auto goed wassen, indien een gebruikte auto (zoals wij allemaal eigenlijk :schater:) de auto ook polijsten/kleien, zodat ie op en top schoon is.
  - Ontvetten met de meegeleverde ontvetter.
  - Glasscoating aanbrengen per deel, te beginnen met het dak en dan van boven naar beneden werken. Hiervoor is ook een apart doekje bijgeleverd. klein rond microvezel dingetje
  - Erg belangrijk is om de coating goed uit te wrijven nadat ie is aangebracht. anders heb je blijvende vlekken.

  Daarna 24 uur droog wegzetten. zodat de coating kan intrekken. Je ziet echt wezenlijk verschil. Ik heb het ook op mijn auto die ik rij van de zaak. Regen druipt er zo vanaf.
  Even afspoelen met water en schoon is ie weer.
   
 3. Dit is wel extreem... Je kan nog proberen om de koplamp glad te schuren en dan pas polijsten en voorzien van uv lak.
  Zonder schuren zal je het niet weg krijgen.
   
 4. Ben bang dat het einde verhaal is.. Remolie is zo agressief, dat bijt ook door staal heen als het erop ligt. Dat zie je nu aan je lamp.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 5. Idd, zoals hierboven. Al zou je het nog weg krijgen door flink te schuren, dan blijft er zo weinig materiaal over dat het of sneller kapot gaat, of later alsnog de breuken er in komen.

  Ben bang dat dit vervangen gaat worden...

  Greetz Emiel
   
 6. Ja ik was begonnen met 800korrels, toen nog even met 180 maar werd toen te dof zonder resultaat, dan weer 800,1200 en met 2000 dan een beetje gepolijst om de doffigheid weg te werken.
  Wacht de keuring dan maar af volgend jaar.
   
 7. volgens mij zijn er op Ali wel losse koplampglazen te bestellen.
   
 8. Of een mooie gebruikte set zoeken. Je zal echt helemaal door al het aangetaste plastic moeten schuren om ze weer helder te krijgen.
   
 9. En niet wachten tot de keuring van volgend jaar. Je rijdt wel een jaar rond met een wellicht verblindende koplamp omdat het licht door de beschadiging anders is geworden.

  Eerst even goed na (laten) kijken hoe het licht beeld is nu.
   
 10. 2 verse (tweedehands) lampen erop, even slikken en nooit meer over nadenken.....
   
 11. Even slikken is het ook niet echt op onderdelen lijn staan ze al voor 4/5 tientjes. Je geeft waarschijnlijk meer uit aan olie als ik dat zo hoor.
   

Deel Deze Pagina