Focusclub.nl kartmeeting

Elk jaar gaan we karten met de Focusclub. Wil jij er bij zijn? Kies welke dag jij kan.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Zijn hier mensen die zelf al eens een Glas coating hebben aangebracht

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door steelmaster, 2 jul 2020.

 1. De ST is verkocht; de Nanolex SI3D coating zit er inmiddels bijna 2 jaar op, er is 20 duizend km met de auto gereden. De auto glanst nog steeds heel erg mooi, ook stoot de coating nog steeds voldoende vuil en water af, wel zijn de eerste swirls goed zichtbaar, voornamelijk waar je de auto veel aanraakt, bijvoorbeeld rond de deurgrepen. Dit is alleen te zien in bepaald licht. Ook heb ik het laatste jaar de auto een aantal keer voorzien van Gyeon Cure (top coat), dit zorgde voor net wat meer glans en een mooie beading.

  De Focus RS heb ik wederom voorzien van een glascoating. Ik heb hier in totaal zo'n 8 uur over gedaan. Netjes alle stappen gevolgt , wassen, kleien, polijsten , ontvetten etc. De gebruikte spullen:
  -De matte delen goed gewassen met Nanolex pure (PH neutrale shampoo zonder wax), ingespoten met non ferro en Gyeon tar, daarna voorzien van Nanolex SI3D matte coating, ik wilde eigenlijk voor de Gyeon Mohs matte gaan, maar die was niet op voorraad. Het dak van de Focus is af fabriek gewrapt met 3M folie, hier is de coating lastig egaal te krijgen.
  -De glans delen ook goed gewassen met Nanolex pure, gekleid, gepolijst met Meguairs Ultimate Compound, ontvet met Dreft, wederom gepolijst met Gyeon Primer en daarna ontvet met Nanolex EX (alcohol oplossing). Daarna voorzien van Gyeon Syncro. Ik ben gegaan voor de oude versie (niet de Evo), deze was in de aanbieding bij Carclean. Ik heb twee lagen Gyeon Mohs aangebracht en een laag Gyeon Skin. De auto is echt super super glad, ook komt de parelmoer van de Nitrous Blue kleur er nu veel beter uit, ik heb nog nooit Nitrous Blue zo mooi zien glimmen.

  [​IMG]

  Vandaag de auto voor het eerst gewassen, het water spat er echt van af, de auto is super waterafstotend


  Al met al erg tevreden, weet eigenlijk zeker dat ik deze auto nooit meer hoef te poetsen :)
   
 2. lijkt wel of deze coating net iets beter "zit"?
  of is dat je er nu meer ervaring mee hebt?

  ziet er wel heel mooi uit :rock:
   
  VinST vindt dit leuk.
 3. Deze coating heeft een nog diepere glans, komt waarschijnlijk doordat dit een coating is met een toplaag, waar de vorige coating dat niet had. En ja, de ervaring helpt ook, ik heb nog geen grove foutjes kunnen ontdekken, daar waar de ST er best wat had.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 4. Ik vind het wassen en poetsen echt super! Het resultaat kan echt zo mooi zijn. Nu ben ik zelf nog nooit met klei bezig geweest. Ik begrijp dat dit zeker wel nodig is voor het beste resultaat.

  De glasscoating zou ik ook erg graag op beide auto's willen, maar het ontbreekt me aan tijd en expertise.
  Als ik al die foto's zie van beading. Echt zo mooi!

  Is er iemand die een bedrijf in het noorden van het land weet met kunde? Of iemand van hier die de kunde heeft die dit zou willen doen?
   
 5. ja weet ik.
  om niet te gaan spammen stuur ik jou een PB.
   
  WauW*TeR vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina