Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Lampje tellerunit vervangen.

Discussie in 'Handleidingen Focus I' gestart door Peter, 6 jul 2008.

 1. Lampje gewisseld, stelt echt niets voor dankzij de handige uitleg!

  Overigens heb ik de tellerunit er gewoon in laten zitten, beetje lastiger werken, maar voldoende ruimte om de lampjes te kunnen wisselen!
   
 2. Kan iemand mij op de fotos aanwijzen waar de groene folie zit? Kon het zo snel niet vinden toen ik het uitelkaar had..
   
 3. De groene folie zit achter op de tellerplaat. Om deze groene folie te verwijderen moet je de groen transparante laag weg schuren/polijsten.
   
 4. Is er misschien iemand hier die weet hoe je bij de verlichting van de 3 metertjes van een ST kunt komen ?
   
 5. Heb al veel informatie m.b.t. de tellerunit van mijn focus 1, fase 1 kunnen vinden.
  Zo heb ik al kunnen vaststellen dat de 3 lampjes van de tellerunit heel zijn, echter de verlichting werkt niet? Kan me nu nog voorstellen dat het aan de dimmer ligt, maar hierover kan ik niets vinden. Is er iemand die hier iets over weet, of wellicht nog een ander idee heeft?

  Alvast bedankt!
   
 6. Op bovenstaande vragen heb ik geen antwoord, maar ik heb wel een nieuwe vraag.

  Weet iemand wat voor lampjes er in het verwarmingspaneel zitten? Er is er daar nu ook eentje van kapot en ik heb geen zin om hem uit elkaar te schroeven voordat ik de goede lampjes heb. Ik ga hier ook LEDjes voor bestellen.

  In de tellerunit zitten de LEDjes nu al zeker een half jaar, als het goed is maak ik het niet meer mee dat er eentje kapot gaat. Ideaal!
   
 7. In het verwarmingspaneel zitten dezelfde steeklampjes als in je tellerunit, alleen dan van 0.9W (14V@65mA). Ik heb deze ook vervangen door LEDs. SMD3528 komt redelijk overeen qua lichtopbrengst. Zie ook deze en deze post.
   
 8. Top. Ik had wel het topic doorgebladerd.. Bedankt voor je antwoord!

  Hoeveel zijn het er? 3? Eentje voor iedere knop. En dan nog voor de drukknoppen? Er zit zeker geen verschil tussen fase 1 en 2?
   
 9. #89 wvrooy, 29 okt 2012
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2012
  Even uit mijn hoofd zijn het er vier. De drukknoppen hebben ingebouwde LEDs en hoef je dus niet te vervangen. Als je ze van eBay haalt raad ik je overigens aan er wat meer te bestellen dan je nodig hebt. Er zitten er altijd een paar bij die niet helemaal lekker werken en vaak is het per stuk nog goedkoper ook.

  Voor zover ik weet zit er geen verschil tussen fase 1 en 2.

  Edit: als je ook het lampje achter de 12V-aansluiting mee wilt vervangen heb je er vijf nodig.
   
 10. Helemaal goed, dankjewel!
   
 11. Ik bestel meestal trouwens bij ledsdiscount.nl
  Die zijn niet zo gek duur, geen verzendkosten en ik heb er nog nooit eentje gehad die het niet deed. Er is er ook nog nooit een stuk gegaan die ik daar heb besteld.
  Van Dealextreme.com is een derde bij aankomst kapot, en nog een derde kapot na een paar maanden. Bij eBay heb ik een paar weken terug voor het eerst besteld, die zijn nog niet geleverd. Ik heb in ledsdiscount meer vertrouwen..
   
 12. Heren, bedankt voor de duidelijke omschrijving en de foto's, ik kan inmiddels mijn tellers weer zien. Kijk zelden op het forum maar heb dan ook eigenlijk nooit problemen met de focus.
  Ford Rules !
   
 13. Hartelijk dank voor deze top how-to! Alle lampjes werken weer.
   
 14. Na het doorlezen van deze howto mijn kapotte tellerlampjes vervangen. Snel en simpel bedankt!
   
 15. Ook lampjes tellerunit vervangen

  De beschrijvingen met foto's zijn superduidelijk en maken het een eitje om ze te vervangen.
  Miste alleen dat je de kap van de stuurkolom er beter af kon halen!!
  Helaas voor mij hebben de onderste klemmen van de tellerunitrand daardoor krassen gemaakt op het glas, tijdens rijden valt het mee, maar toch zonde.
  Iemand tips hiervoor?
  Gr. Joost
  :focus:
   
 16. Andere teller van de sloop halen en het glas vervangen, anders lekker laten zitten.
   
 17. Je kan je teller er weer uithalen en even polijsten. Je kan de tellers er gewoon achter weghalen.
   
 18. Met al geruime tijd een kapot lampje achter de benzine meter, wil ik dit toch maar is gaan aanpakken om gelijk het zooitje LED te maken... zowel bij de klokken als bij het kachelpaneel. Nu kan ik een hoop lezen in dit topic (waarvoor mijn dank!) echter een concrete lijst met wat en waar kwam ik niet direct tegen. Welke lampjes en in welke hoeveelheid zou ik nodig hebben voor het gehele cluster aan lampjes?

  Ik las ook al de waarschuwing voor het verschil in SMD3528 en SMD5050 dus hier kan ik zelf wel rekening mee houden voor het kachelpaneel.
   

Deel Deze Pagina