1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Schade Ford Fiesta (hersteld)

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door Harold1, 4 jul 2015.

  1. @flipst, de auto is na de aanrijding opgehaald door bergingsbedrijf Haulo. Zij hebben de auto afgelopen weekend in opslag gehad en afgelopen maandag naar Duynker Schadeservice gebracht. (Duynker zit trouwens al enige tijd aan de Blokmakersweg bij het Kooypunt, dus niet in de buurt van waar de aanrijding plaatsvond)

    Het is een zaak tussen verzekeraar en schadebedrijf. Ik heb weinig te kiezen ben ik bang.
     
  2. De schadeherstel bedrijven die ik ken, kunnen prima richten. Beetje aparte opmerking, maar misschien dat jij uit een omgeving van de "beunhazerij" komt.

    En een whiplash.... als je pech hebt hou je er de rest van je leven last van.
     
  3. In het zorglandschap proberen ze deze term tegenwoordig te vermijden omdat het een te negatieve lading heeft en je met een whiplash in heel veel gevallen meer kunt dan je denkt en mens meent te kunnen als ze eenmaal die naam hebben gehoord. ;)

    Vertelde mijn vriendin laatst dat men deze term liever niet meer gebruikt!
     
  4. Damn, ik weet wat het is om zo'n aanrijding te hebben, ik was de middelste tussen een truck en een bus.
    Sterkte, niet duizelig geweer na afloop? Ook niet heel kort?
     
  5. Nee ben geen moment duizelig geweest. Vanmiddag ga ik de leenauto ophalen en hopelijk kan de schadehersteller dan wat meer info geven.
     

  6. En wat was de schade voor jezelf en de auto?
     
  7. #47 Cinq-Power, 7 jul 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 7 jul 2015
    Ikzelf op randje whiplash, had gordel niet om, was met bakbus. Dak heeft klap opgevangen voor mij, veerde lekker door. Wel duizelig op gegeven moment, ik zat trouwens achterop een Astra, ik was de bus [emoji1]. Voorkant bus gedeeltelijk in elkaar en paar dingen kapot, stuurbekrachtiging, radiateur en dat soort dingen.

    Wist dat de klap ging komen, iets eerder al bijna raak met die Spanjaard/Portugees.
    Dus schrap gezet, stond vol op pedalen en had stuur strak vast
     
  8. Er zijn verschillende gradaties uiteraard.

    Mijn ex heeft sinds dat ze die klapper heeft meegemaakt zeer regelmatig last van hoofdpijn (migraine), en is snel moe. Is nu toch al een jaar of 5 terug. De diagnose is ongeveer half jaar na het ongeluk vastgesteld. De afkoopsom van de verzekering heeft wel tot 3 jaar na het ongeluk geduurd.

    Mijn maat heeft juist een andere vorm van whiplash. Zijn concentratievermogen op de hele fijne techniek is behoorlijk afgenomen en hij heeft fysiek last van schouders.

    Maar ik snap dat ze de term liever niet gebruiken. Het is een bepaald stigma wat je opgestempeld krijgt, wat bij solliciteren etc. toch een extra handicap is. Maar soms denk ik ook wel dat "men" (overheid) de dingen niet benoemd, immers wat niet bestaat is er niet.
     
  9. #49 Harold1, 7 jul 2015
    Laatst bewerkt door een moderator: 7 jul 2015
    Ik kom net terug van het schadebedrijf. De auto wordt gemaakt. Schadebedrag is ± € 8.000

    Van total loss was/is geen sprake.
     
  10. Kijk dat is dan goed nieuws. En was ik helemaal vergeten dat Duynker alweer een tijdje is verhuist.

    Succes met de reperatie. Misschien kan je nog wat mooie updates nu gratis laten uitvoeren.

    Groet Flip
     
  11. Had ook niet verwacht dat de Fiesta total loss zou zijn.
    Maar dat het schadebedrag "maar" €8.000,- is valt me nog weer mee.

    Grote kostenpost zoals de airbags zijn gelukkig niet afgegaan.
     
  12. Gelukkig!:thumbs:
     
  13. Gelukkig? Ik weet het niet. Van een dergelijke grote reparatie wordt een auto niet beter.
     

  14. Ik heb geen keus. Het is een auto van een kleine € 30.000,- en pas 2 jaar oud. Als er dan € 8.000,- schade is dan gaan ze hem niet total loss verklaren.

    En ik ben blij dat ik hem straks hersteld weer terug heb.
     
  15. dat is wel het belangrijkste Harold.
    en hij staat natuurlijk bij een goed bedrijf die de reparatie gaat doen.
     
  16. Ik had ook liever de aanrijding niet gehad maar ook daarin had ik geen keus. Het overkomt je en je probeert er, letterlijk en figuurlijk, zo goed mogelijk weer uit te komen.
     
  17. Het schadebedrag valt mij ook mee, ik had ook meer verwacht. Misschien geeft het wel aan dat er buiten de uiterlijke schade weinig stuk is.
     
  18. Gelukkig dat hij gemaakt kan worden. Als de auto helemaal naar je zin is wil je hem toch graag houden!! Succes er nog even mee!! Hopen dat hij snel klaar is!!
     
  19. wat ik wel bijzonder vond dat ze de auto beoordelen zonder de bumpers e.d. eraf te halen. Hoe kan je dan de schade vaststellen vraag ik mij af.
     
  20. Als je eenmaal wat ervaring hebt dan weet je ongeveer wel wat een klus gaat kosten. Ik maak regelmatig aanbiedingen in mijn eigen vakgebied en op een gegeven moment kun je redelijk nauwkeurig bepalen hoeveel iets maken gaat kosten.
     

Deel Deze Pagina