1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Inbouwen chinese achteruitrijcamera

Discussie in 'Exterieur' gestart door Jaybeam, 7 jan 2018.

 1. #281 VinST, 10 jun 2020
  Laatst bewerkt: 11 jun 2020
  Scherp! Het ziet er inderdaad uit dat ik de verkeerde heb besteld, de klep van de MK3.5 hatchback is helemaal van metaal. Moet ik toch opzoek naar een camera en handgreep/lamp in één . Bedankt :)

  Edit : denk dat het bij nader inzien wel past. Origineel zit de camera bij de mk3.5 hatch ook een beetje los op de greep. Van het weekend maar eens voorzichtig los maken
   
 2. #282 VinST, 13 jun 2020
  Laatst bewerkt: 21 jun 2020
  Het past! Handgreep uitgebouwd en open gemaakt, 2 gaatjes geboord. Camera gemonteerd en handgreep weer dicht geplakt. Vooral het uitbouwen van de handgreep viel best tegen. Gelijk de kabels getrokken totaan het dashboardkastje. De Rca kabel is lang zat. Nu wachten op de Apim kabel van Alibaba.

  De handgreep is eigenlijk gewoon een leeg doosje. Stelt van binnen heel weinig voor. Deze manier had voor mij de voorkeur omdat ik dan niet vast zit aan slechte alieexpess ledjes als kentekenverlichting

  [​IMG]
   
  Redwagon en gerardTDCI vinden dit leuk.
 3. #283 VinST, 16 jun 2020
  Laatst bewerkt: 21 jun 2020
  Camera werkt! Stroom heb ik van de wissermotor gehaald. Programmeren was even lastig, via Focccus eerst de camera aangezet, dit werd ook onthouden door de ECU, want bij laden gaf die netjes dit aan:
  [​IMG]

  [​IMG]

  Toch kreeg ik geen camera instellingen :

  [​IMG]

  Daarna (met mentaal support van @M.Blaak over Whatsapp) Forscan gestart. Met angstzweet op m'n voorhoofd in de APIM 0168 naar 0268 gewijzigd en tadaa:

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  CooleChriz, gerardTDCI en M.Blaak vinden dit leuk.
 4. Helaas zit er geen "ruitenwissertje" op de camera heb ik vandaag gemerkt :lol::D
   
  henk 68 en VinST vinden dit leuk.
 5. #285 CarloB, 12 jul 2020
  Laatst bewerkt: 12 jul 2020
  Iemand die toevallig nog een 'Russische Module' heeft liggen voor me? Heb vandaag een camera ingebouwd in mijn 2012 C-Max en kom er dus net achter dat ik zo'n module nodig heb. (En eventueel hulp bij het inbouwen, hoeft natuurlijk niet gratis. Omgeving Roermond (Swalmen))
   
 6. Kan iemand mij vertellen wat ik in de centrale config moet aanpassen om de achteruitrijcamera te activeren in een Focus 3.5 Sync2, (het aanpassen van de AIPM is reeds gedaan). Het enige wat ik hierover kan vinden is Byte 99. Alvast bedankt.
   
 7. Als het geen originele camera is, niks! Alleen de APIM is voldoende en dan even een reset geven
   
 8. Dan is vreemd, ik heb nl wel de instellingspagina van de camera op mijn display maar als ik de versnelling in achteruit zet dan gebeurd er niets op het scherm.
   
 9. helemaal niets, of krijg je een zwart scherm ?
   
 10. Er gebeurd helemaal niets.
   
 11. Dan krijgt jouw camera geen stroom.
   
 12. Inderdaad, de 12V even controleren! en kijken of het wel een NTSC camera is en geen PAL versie...

  In de BCM kun je item #99 in de as-built instellen op 'with park assist camera' maar dat zou niet nodig moeten zijn. Je zou het ook met FoCCCus kunnen proberen, voor een as-built aanpassing moet dat wel kunnen.
   
 13. Focccus werkte op mijn mk3.5 niet. Ik kreeg toen ook de instellingen niet in de radio te zien. Na het gebruik van Forscan verschenen de instellingen wel, toen werkte het ook
   
 14. Na nogmaals een master reset kreeg ik na het selecteren van de achteruitversnelling de melding dat er geen camera is aangesloten. Dit klopt omdat de camera er nog niet in zit, ik wilde eerst de configuratie aanpassen en kijken of dat ging lukken. Nu ga ik verder met draden trekken en aansluiten achter op het scherm, C237 is helaas niet bedraad op pin 34 en 35 vanaf het scherm. Bedankt voor de tips, als het werkt laat ik het weten.
   
 15. Ik heb inmiddels ook een camera geïnstalleerd met behulp van alle informatie in dit topic. Iedereen heel hartelijk bedankt!

  De volgende spullen heb ik gebruikt:
  En passant heb ik ook nog een dashcam geïnstalleerd (zowel voor als achter). Ik had toch alles al open liggen :D
  • Echter, de kenteken verlichting, brandt onregelmatig, eerst fel, dan veel minder fel en variërend in sterkte.
   Hebben de mede focus rijders die de bovenstaande camera van dit merk gebruikt hebben hier ook last van?
   Ik wil even peilen of dit een regelmatig voorkomend probleem is, zo ja, dan gaat er de boor in voor een universele camera naast de originele schakelaar
  • Daarnaast zit er wat flikkering in het beeld bij draaiende motor. Daar zou dit filter de oplossing voor kunnen zijn:
   https://www.amazon.de/dp/B00BN5ZD94...5RXRZ5JYW76&psc=1&refRID=5WHR1AD715RXRZ5JYW76
   Zijn er mensen die ervaring hebben met het filter?
  Alvast bedankt voor jullie antwoord.
   
 16. Ik kom er toch even niet meer uit nu....
  Vandaag de Sync3 upgrade gedaan en daarbij de achteruitrijcamera videokabel aangesloten achter op de stekker van de APIM.

  Wat ik gedaan heb;
  - Video + (Wit) op pin 14 | Video - (Zwart) op pin 15 (Dit is op de foto wat lastig zichtbaar)
  - Voeding komt vanaf kofferbak zekering F25 (Tijdelijk vanaf de vaste 12v) en gaat via een Tijd vertragend relais naar de achteruitrijcamera. Het schakel signaal op deze relais is afkomstig van de achteruitrijlichten.
  - de APIM heb ik op 7D0-01-01 xBxx ingesteld (Dit zou moeten zijn; Parking Sensor Display Enabled & Camera Enabled Illumination FoE)

  Daarna heb ik de APIM herstart. De instellingen krijg ik wel te zien in Sync maar geen beeld (Blijft gewoon Sync interface). Ik heb vervolgens gecontroleerd of de camera 12V krijgt en deze krijgt die gewoon....
  Toen heb ik maar even in de BMC (Ondanks dat het niet moet) de rear view camera aangezet om te zien of dit verschil maakt, maar dat hielp ook niet.
  Door middel van mijn laptop heb ik gecontroleerd of de videokabel goed was (Dat leek mij nog een optie) maar deze brengt netjes het beeld over op mijn laptop.
  De gekochte camera zou zowel NTSC als PAL moeten ondersteunen (https://nl.aliexpress.com/item/4000785433753.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.35214c4dCL8bTW)
  Overigens krijg ik in zijn geheel niet meer de Parkeersensoren te zien op mijn Sync3 scherm zowel voor als achteruit niet (Vooruit het laatste stukje wanneer je langzaam rijd).

  Iemand enig idee wat ik nog fout gedaan kan hebben? ik kom er niet meer uit.
   

  Bijgevoegde bestanden:

 17. Na een dagje knutselen is het uiteindelijk gelukt om de camera te installeren en werkend te krijgen, bedankt voor alle tips.
   
  VinST en M.Blaak vinden dit leuk.
 18. Kleine update na aanleiding van mijn eerdere post;

  Parkeersensoren werken weer op het scherm en achteruitrijcamera werkt nu ook :cheer::veryhappy:
  Heb de APIM volledig gereset naar fabriekswaarden en ben vandaar uit elke keer stukjes gaan activeren totdat alles werkte. Koste mij ruim 3 uur om alles werkende te krijgen (Ik was deze ronde toch te bang om alles in 1x te doen).
   

  Bijgevoegde bestanden:

  VinST vindt dit leuk.
 19. Even een update:
  Ik heb de Greenyi vervangen door de losse camera zoals genoemd in post #251 van Kilesa
  Ik vertrouwde de flikkerende led van de kentekenplaat verlichting niet.

  Eerste indruk:
  Pro's t.o.v. de GreenYi
  • Mooi degelijk en zwaar, het voelt alsof de camera een compleet metalen behuizing heeft.
  • Eenvoudig inbouwen, je moet helaas wel boren, maar dat stelt niet veel voor.
  • Weinig storing als de motor loopt. Filter vond ik niet nodig.
  • Het instellen met de knop is ideaal, je kunt vrij precies instellen waar de guidelines uitkomen. (Rood net voor de bumper)
   De horizontale en verticale shift gebeurt software matig, dus wel iets vervorming in het beeld.
   En je kunt het altijd nog aanpassen.
  • De storing bovenin het beeld heb ik ook, het lijkt wel een een verschil in upscaling tussen de resolutie van de camera en van Sync.
  Con's
  • Helaas iets meer zichtbaar dan de camera die in de greep geïntegreerd zit.
  • De beeldkwaliteit vind ik iets minder, zeker bij nacht (https://photos.app.goo.gl/cTi35PfJo2b7sNfb6)
   Het grappige is dat de storing bovenin beeld nu niet aanwezig is...

  Voeding komt van het achteruitrijlicht, wel goed meten met een multimeter/testlamp want er zijn meerdere groen/bruine kabels!
  Over de levensduur kan ik (nog) niets zeggen.

  Al met al een aanrader, zeker vanwege de instelmogelijkheden.
   
 20. Hoe heb je het nu uiteindelijk werkend gekregen?
   

Deel Deze Pagina