1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

HET GROTE C-MAX TOPIC

Discussie in 'Mijn Ford' gestart door Edgar Focus, 23 jun 2022.

 1. Omdat er toch best wel wat C-Max rijders zijn op het forum dacht ik, laten we daar een draadje voor maken zodat specifieke C-Max zaken hier besproken kunnen worden.

  Dus, waar zijn de C-Max rijders en is er uberhaupt behoefte onder de C-Max rijders voor een eigen draadje op het forum? Laat je stem horen. En zoals het hoort mag iedereen natuurlijk meelezen hoor :mrgreen:
   
  Tuurke, R.Zwiers en gerardTDCI vinden dit leuk.
 2. Dat mag, maar dan ook om de hoek parkeren bij een meeting...:mrgreen::mrgreen:
   
  Tuurke en Edgar Focus vinden dit leuk.
 3. Haha, al 2 stuks inmiddels! ;-)
   
  Tuurke en Edgar Focus vinden dit leuk.
 4. misschien krijgen de 2x Ecobeast dan ook wel een speciale behandeling?
   
  Tuurke, Edgar Focus en Ecobeast vinden dit leuk.
 5. Leuk topic, eigenlijk wil ik ook een C-Max ipv de huidige Focus mk3.1
  Toen ik de Focus kocht had ik 1 dochter, nu 2. Ik kan alleen goed in de Focus zitten met mijn 1m95 in de achterste stand. Dat geeft nagenoeg geen beenruimte voor puk 2.0

  C-Max zit hoger (niet mijn voorkeur) maar daardoor wel beter ruimte achter mij. Maar dezelfde gen C-Max hebben 1 (voor mij) enorm nadeel: Alleen de Sony radio uitvoering, heeft een degelijk dashboard scherm! Alle andere radio versies hebben een jaren 80 matrix display wat echt geen porem is.
  Maar goed, gezin met 2 jonge kinderen, heb niet zomaar geld liggen voor een andere auto voor beetje beenruimte. Leven kost al genoeg momenteel met alles wat duurder wordt door een niet nader te benoemen Russchisch land.
   
  Tuurke en Edgar Focus vinden dit leuk.
 6. Alleen bij Focus meetings, alle andere Ford mogen we er toch wel bij?:mrgreen:

  Er zijn er meer hier, kom op waar zijn jullie?

  Nou vooruit, als C-Max wannehave mag je er ook bij :thumbup:
   
  Tuurke vindt dit leuk.
 7. Een C-max MK2 heeft wel de luxere uitvoeringen van een radio met navigatie overigens, en anders kun je een android overwegen in te bouwen.
   
  Tuurke vindt dit leuk.
 8. :schater::schater::schater:
   
  Tuurke, Ecobeast en Edgar Focus vinden dit leuk.
 9. #9 Slider, 24 jun 2022
  Laatst bewerkt: 24 jun 2022
  Het gaat me niet om de navi en radio, maar om het dashboard scherm wat er (gek genoeg bij de C-Max alleen) bij gepaard gaat.

  Bij een non-Sony radio in de C-Max 2 krijg je dit dashscherm:
  [​IMG]


  Terwijl de C-Max 2 met Sony radio en maar ook Focus mk3.1 met "normale" radios wel deze dash hebben:
  [​IMG]

  Deze heb ik nu ook in de Focus en bevalt me erg goed, fijn om naar te kijken met handige info (zoals auto weergave voor lichtvoering inzicht)
  Is iets waar je heel veel naar moet kijken, het dashboard, dus vind ik belangrijk een fijne dash te hebben.


  Tevens kan bij een Focus met Sony radio niet (zomaar?) een Android radio in. Ik ga er dan ook vanuit dat de C-Max hetzelfde probleem heeft met Sony radios. Correct me if i'm wrong :think:
   
  Tuurke vindt dit leuk.
 10. #10 AttiX, 24 jun 2022
  Laatst bewerkt: 24 jun 2022
 11. goed, goed, maar omdat je/jullie een grotere "omvang" hebben zeg maar :rolleyes:
  hoeft nog niet te betekenen dat jullie het topic ook GROOTS AANKONDIGEN :rofl:
   
  Patman en Edgar Focus vinden dit leuk.
 12. Beetje schreeuwerig ja….:angry::mrgreen:
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 13. Klopt, die hebben nl afwijkende stekkers
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 14. #14 Edgar Focus, 5 aug 2022
  Laatst bewerkt: 9 aug 2022
  Nou hier dan maar wat nieuw leven in blazen.
  Via @AttiX een DAB unit voor de C-max gehad en een DAB antennevoet gehaald. De voet duurde even voordat hij binnen was en gisteren (4 augustus) eindelijk tijd gehad om de boel in te bouwen.

  Te beginnen met de radio, eerst het achterste deel losgeklikt, et schermpje losgeschroefd, toen het middenstuk losgeschroeft, toen het zilveren deel losgehaald zodat ik eindelijk bij de radio kon. Welke designer bij Ford heeft bedacht dat dat kleine schermpje met 2 torxjes vast moet precies net uit het zicht? Zodat ik met mijn dikke worstenvingers op gevoel die torx moest vinden maar het is gelukt. Dus de radio eruit schroeven. Huh, die heeft weer andere maat Torx. Waarom Ford?

  Maar goed die maat had ik ook dus de radio er uit gehaald, de DAB radio er in gezet en de hele boel weer vast geschroefd maar niet nadat ik, zoals het hoort, minimaal 1 schroefje liet vallen bij het terugplaatsen van het schermpje en dus de boel weer los kon halen. Ja ik weet het, niet slim maar dat hoort bij mij. Contact aan, radio aan, ja dat werkt. Betere ontvangst al op de FM en de radio ijkt iets zuiverder te klinken.

  Stap 2, de antenne voet. Alle rubbers in de kofferbak en bij de achterportieren losgehaald, de harde plastic delen losgeklikt, de twee druk knoppen helemmaal achterin losgehaald en de hemel iets naar beneden duwen. Hey ik kan er zo bij. Sleutel 10 gepakt (dop 10 is al kwijt sinds ik hem heb volgens mij maar bij wie niet?) dus de drukschroef losgedraaid. chips, mijn haaievin moet er nu af. Nou op hoop van zegen de haaievin losgetrokken en ontkoppeld. Nu kon ik de oude voet er zo uit halen en de nieuwe voet plaatsen. Stekkeraanpassingen waren gelukkig niet nodig omdat ik geen GPS heb en de nieuwe voet ook niet. Dus klik stekker erin. Nieuwe klemschroef erop en draaien maar. Dat zit vast, even testen. Ontvangst nog steeds zeer goed. Antennevoet onbeweegbaar. Zo zie ik dat graag. Nu alles weer op zijn plek duwen, klikken en schuiven. Klaar.

  Stap 3, Activeren. Ohja, dat moest ook nog. @gerardTDCI zei vraag aan @bws723 die woont hier ook in de buurt en ik kon vandaag meteen langskomen. DAB radio geactiveerd en alle storingen laten wissen. Daarom hou ik zo van dit forum en de leden, de behulpzaamheid, de interactie, alles.

  Nu zelf nog een keer zo een ELM ding en Foccccus regelen, dat is toch wel erg handig.
  Maar bij deze alle enorm bedankrt, ik heb weer een hoop geleerd, gedaan en heb nu een werkende DAB radio en daar ging het allemaal om.
   
  Tuurke, WauW*TeR, M.Blaak en 4 anderen vinden dit leuk.
 15. lekker hoor :thumbs:
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 16. Super, na de garantie op de mijne eens verder praten :thumbs:
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 17. Lekker bezig Edgar! Toevallig vandaag een camera ingebouwd bij een C-Max met sync 3. Had een paar foto's gemaakt. Ging allemaal vrij soepel :thumbs: 20220808_130916.jpg 20220808_131854.jpg 20220808_132144.jpg
   
  Tuurke, Ulympos, Duppie en 3 anderen vinden dit leuk.
 18. Nu ik dit zie snap ik meteen waarom ik in mijn geval het halve dashboard moet verbouwen/verzagen als ik naar Sync 3 wil. Hier zit de radio zelf vrij hoog terwijl die bij mij juist laag zit, ter hoogte van het scherm van deze foto.
   
 19. Klopt, je radio krijgt een andere plek. En omdat je moet zagen in je dash moet er ook een zelfgemaakte houder worden gemaakt voor je scherm. Bij c-maxen met sync 2/3 zit de houder van het scherm nl in het dashboard vast.
   
 20. En vergeet niet de andere units die dan ook moeten worden vervangen om het dan werkend te krijgen. Aan de ene kant spannende uitdaging aan de andere kant veel te veel werk, zelfs een dure android zal goedkoper zijn. Hou het voorlopig wel bij DAB, daar ben ik al heel blij mee :mrgreen:
   
  M.Blaak vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina