Focusclubdag met BBQ

Op 20 mei organiseren we weer de Focusclubdag! Ben jij erbij?

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

HET GROTE C-MAX TOPIC

Discussie in 'Mijn Ford' gestart door Edgar Focus, 23 jun 2022.

 1. Ja, dat vermoedde ik al dat door de onderdruk achter de auto spatlappen niet volledig het probleem gaan oplossen. Daarnaast heb ik m'n twijfels of spatlappen wel zo fraai staan. Kijk wel wat rond voor foto's. Misschien hier mensen met op hun Focus/C-Max gemonteerde spatlappen? Ervaring?
   
 2. Ik heb nu wat foto's gezien en 'parkeer' het monteren van spatlappen. Eerst maar ondervinden of ik me aan de bevuiling van de achterzijde al te veel ga ergeren.
  Dank voor jullie verwijzing en input.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 3. #45 Ulympos, 27 okt 2022
  Laatst bewerkt: 28 okt 2022
  Vandaag moest ik het bekende C-prikkie halen. Inmiddels de 6e. De "C" van C-Max? Een beetje wel... Eerst de auto wat gekuist in een wasbox (frozen white zie je best wel wat op) en vervolgens naar de markt wat vers fruit en stukje kaas halen. Daarna binnendoor - provinciale weg - stukkie A9 en dan weer binnendoor. Wat rijdt die C-Max toch lekker en af en toe de turbo aam het werk zetten bij wegtrekken na stoplicht en bocht. Radiootje aan en met de navi naar de vaccinatielokatie aan het NZ-kanaal.
  Begin van de middag even (zo gepiept) bij mijn garagebedrijf de nieuw gemonteerde koplampunit laten afstellen.
  Waarom een nieuwe koplampunit? Een week of twee na het afleveren van de de auto, bemerkte ik condens in de linker koplampunit. De unit eruit gehaald, afdekdoppen en de lampjes verwijderd. Vervolgens binnenshuis door het bovenste lampgat met een haarföhn warme lucht naar binnen geblazen en de vochtige lucht eruit laten stomen. Alles snel keurig droog gekregen. Helaas bleven er vochtsporen zowel op binnenkant glas als op de reflectoren zichtbaar. Lelijk dus. Waarschijnlijk al geruime tijd een condensprobleem. In overleg met de verkoper binnen twee dagen een splinternieuwe Valeo koplampunit toegestuurd gekregen en gemonteerd. Natuurlijk klopte van de lichtkegelafstelling niet veel meer. Zodoende even laten afstellen.
   
  Edgar Focus en gerardTDCI vinden dit leuk.
 4. Mijn c-max is gerepareerd, althans de schade aan de bumper en kofferklep en eindelijk een nieuw logo. Weet nu ook waarom het oude logo er niet af ging. Het is een "kommetje" wat met kit vastgelijmd zit. De randen van het logo vormen dus komranden en de plek van het logo is er dus ingestansd alleen op de randen. Daar krijg je dus geen visdraadje tussen zoals ik al had gemerkt. Het oude logo verwijderen betekend dus letterlijk eraf slopen. Dan weten jullie dat. Nieuw logo kost 45 eur ex BTW hier, oom Ali nog niet gechecked maar mocht je daar gaan shoppen let er dan op dat je de juiste koopt, in een soort komvorm.
  Voor de mooigheid nog even een foto natuurlijk:
  IMG_2615.jpeg
   
 5. Ik had het bij alli vandaan voor €9,90.
  20220608_183848.jpg
   

  Bijgevoegde bestanden:

  gerardTDCI en Edgar Focus vinden dit leuk.
 6. Ziet er weer fris uit Edgar!
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 7. Ik dacht de goede te hebben maar ik heb een plat logo, wist dus niet dat ik zo een kommetje achtige moest hebben. Maar goed, ziet er weer fris en nieuw uit nu.
  Hoe heb je de oude er af gekregen, ook moeten slopen?
   
 8. Met van die kunststof lepels er onder toen kon ik het eraf trekken. Screenshot_20220613-165756_AliExpress.jpg
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 9. Netjes weer zo!
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 10. Ja die heb ik ook geprobeerd inderdaad, föhn erop en deze eronder proberen te krijgen. Helaas bogen ze alleen maar door, tot het breekpunt bijna, maar het logo gaf geen krimp :mrgreen:.
  Maar nu zit het er op, en dat is toch echt wel een enorm verschil. Denk dat het er maar net aan ligt hoe vast de kit zit en misschien de leeftijd die daar een rol in speelt.
   
 11. @Patman vraag aan de modder-eter:

  Waarom staat dit topic eigenlijk bij "mijn auto" en niet "mijn Ford"? Laatste berichten die ik heb, is dat een C-Max ook een Ford is. Maar dat is wellicht fake news.
   
  gerardTDCI en M.Blaak vinden dit leuk.
 12. Dat heb ik gedaan denk ik, hij mag van mij naar Mijn Ford verplaatst worden hoor.
   
 13. :moved:naar topic "Mijn :ford:
   
  uwbuurman en Edgar Focus vinden dit leuk.
 14. Dank u, dank u :worship:
   
  uwbuurman en gerardTDCI vinden dit leuk.
 15. Als nieuwe C-Max rijder ook hier maar even hallo zeggen.
  Sinds afgelopen zaterdag in het bezit van een 2014 (pre-facelift) C-Max 1.0 EcoBoost Titanium.
  Zal vooral aan het rondsnuffelen zijn, maar afhankelijk van hoe actief het forum is wellicht her en der ook wel eens een reactie plaatsen.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 16. Nu dit is wel een van de meest actieve autofora die ik ken waar men ook normaal met elkaar omgaat en kennis deelt. Heel wat geleerd hier over mijn c-max en nu over mijn focus. Ga je zeker geen spijt van krijgen.
   
  Paul_U vindt dit leuk.
 17. Zijn er hier toevallig C-Max rijders die met de interieurverlichting in de weer zijn geweest?
  Ik neig er een beetje naar om de binnenverlichting aan te passen naar LED.
  Bij het zoeken bij ome Ali kwam ik wel wat kant-en-klaar pakketjes tegen, maar ik twijfel een beetje.
  De reguliere verlichting laat ik voorlopig voor wat het is, lichtopbrengst is prima, hoewel ik een wat wittere kleur ook mooi zou vinden.
  Maar ik hoor en lees zo veel ellende met LED verlichting dat ik me dat voorlopig niet op de hals wil halen.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 18. De meeste ellende met LED is wanneer je die in de koplampen doet en bijv de verkeerde gebruikt of iets moet gaan aanpassen in de auto om aan tegeven dat je andere koplampen hebt. Voor binnenverlichting is het gewoon plug en play voor zo ver ik weet.
   
  Paul_U vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina