1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 3 fase 1 Geen melding platte band

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door JoeyKoster, 9 mrt 2018.

  1. Het inleren ging heel eenvoudig, software in de ventielen en op het dashboard is het lampje uit. Was nog nooit zo makkelijk gegaan.:rofl:
     
  2. Bij jouw auto wel , maar leg jij mij dan eens uit hoe je dat doet bij een auto die zowel hardware- als softwarematig niet is configureert voor TMPS. Als jij dat kunt ben jij een topper @bandenlichter
     
  3. Als de auto niet is voorzien van TPMS zal het lampje nooit branden.
    Dus als de ventielen van software zijn voorzien, en je kijkt op je dashboard, waar je dus geen lampje ziet branden (en als je er dan geen ervaring mee heb) lijkt het allemaal dus goed te werken zonder storingen. En dan lijkt het allemaal zo makkelijk.
    (Nou is het leuke van de grap wel weg)
     
  4. Tja
     
  5. @Kees37 ik heb deze set van stalen velgen met winterbanden voorzien van sensoren destijds van iemand gekocht van het forum en die vertelde mij toen dat inlezen zelf gebeurde door de auto door er 10, 15 minuten mee te gaan rijden na de wissel. En aangezien ik nooit een melding heb gehad na een bandenwissel (snap nu ook waarom :lol:) ging ik er vanuit dat de auto het inderdaad zelf deed.

    Maar ik heb de factuur er nog eens bij gepakt van de dealer toen we de auto hebben gekocht en daar staat wel op 16” lichtmetaal met banden voorzien van TPMS sensoren.
    Dus het is al fout gegaan bij de dealer destijds.

    Maakt verder ook niet veel uit. Ik controleer de spanning toch iedere 3 weken.
     
    Kees37 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina