1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Bandenmaat 225/40/18 voor en 245/35/18 achter op focus mk3 hatchback 2011

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door cdeckers1991, 24 okt 2019.

 1. Banden zijn maar 225 breed en het is echt als je stil staat en het stuur helemaal naar links draait en dan rustig wegrijd.
   
 2. Heb er iemand in laten rijden en zelf van buiten gekeken, lijkt erop dat aan 1 kant de band gewoon wegglijdt ten op zichte van de andere kant. is dit op te lossen?
   
 3. Weet iemand hoe dit probleem is ontstaan trouwens? Bandenmaat is 225 terwijl je ook 235 mag gebruiken bij 18inch velgen. Velgen zelf zijn 7,5J breed
   
 4. Daar is een hele logische maar moeilijk uit te leggen verklaring voor. Bij maximaal insturen maken beide banden net niet de juiste hoek voor de bocht. Waardoor de branden gaan wringen. Met het Ackermann principe kan je dit berekenen/verklaren, maar lost het niet helemaal op, omdat de afstelling een compromis is.

  In deze 2 video's wordt het uitgelegd:

   
 5. elke auto heeft een ankerman principe, binnenbocht stuurt scherper in dan de andere kant
  omdat de voorwielen andere draaisnelheid heeft zal de differentieel dit op moeten vangen.
  echter bij optrekken en stuur vol naar links of rechts, dan zal differentieel dit niet direct opvangen en draaien mogelijk beide banden even snel.
  hierdoor wringt/slipt ene band om het op te vangen. als je eenmaal al rijdt zal dit wel weer opgevangen worden.
   
 6. Oh dan is dit vrij normaal als ik het zo lees. Met de 16 inch wielen en 215 banden heb ik het nooit gemerkt. En m’n seat leon met 225 brede banden heb ik dat ook nooit gehad en bij de focus wel.
   
 7. Zijn er andere leden wat ook dit probleem hebben trouwens?
   
 8. Het heeft met diverse dingen te maken. Van diffrentieel,wielbasis,stuurhoek,spoorbreedte.
  Verwacht dat diffrentieel de grootste verschil is.
   

Deel Deze Pagina