Chill and chat Eindejaarsmeeting

Voor het eerst organiseren wij een eindejaarsmeeting. Ben jij er bij?

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wielen verwisseld en gepoetst!

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door Ralf "Rally Edition", 6 nov 2011.

 1. Gezien het nog steeds lekkere weer heb ik vandaag eens de tijd genomen om m’n 18 inch wielen grondig te poetsen. Allereerst heb ik m’n wielen gedemonteerd en de originele Rally Edition wielen teruggezet. Nog effe snel een rondje gereden en ik moet zeggen dat ’t verschil in comfort toch duidelijk merkbaar was. Het voelt allemaal net wat zachter aan. Met die RE wielen ga ik in ieder geval de winter in zodat de 18 inch lekker schoon blijven. Ik heb er nog even over nagedacht om winterbanden aan te schaffen, maar gezien het lage aantal kilometers dat ik rijd leek me dat niet nodig. Ik rijd hooguit 10.000 km per jaar waarvan zeker 3.000 in de zomervakantie. De RE wielen hebben nog 4 gloednieuwe zomerbanden en met het aanpassen van m’n rijstijl lijkt me dat ik de winter zonder brokken door zou moeten kunnen komen.

  Dan het poetsen.

  De 18 inch wielen heb ik eerst gewassen met Autoglym shampoo en de banden heb ik grondig geschrobd. Daarna goed afgespoeld en drooggemaakt en vervolgens ingespoten met Mothers Wheel & Tire cleaner. Een paar minuutjes in laten trekken en daarna weer afgespoeld en drooggemaakt. Die Wheel cleaner werkt erg goed gezien de enorme hoeveelheid bruine drab die van de banden af kwam.

  Daarna was het de beurt aan de Iron X. Alle wielen heb ik goed ingespoten en ik heb de boel lekker in laten trekken. Heerlijk spul blijft dat toch met die mooie paarse kleur en dito rioollucht :-) Ondanks dat ik m’n wielen goed bijhoud en regelmatig in de wax zet moesten er toch twee rondjes Iron X aan te pas komen om al die zwarte puntjes aan de binnenkant van de velg weg te krijgen. Daarna heb ik de wielen wederom afgespoeld en drooggemaakt.

  Tot slot nog de afwerking/bescherming. De velgen heb ik behandeld met Wheelwax. Ongeveer 20 minuten in laten trekken en daarna goed uitgepoetst. Voor de banden gebruik ik altijd Tyre gel van Turtle, een lekker ruikende dikke vloeistof die makkelijk te verwerken is. De banden worden er goed schoon van en krijgen een mooie glans.

  Al met al ben ik toch ’n dikke 4 uur bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn!

  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]
   
 2. Wow netjes weer, ik moet nog beginnen helaas.
   
 3. Resultaat mag er wezen:thumbs:. Ik vond 1 uur al lang voor mijn velgen ;)
   
 4. Waanzinnig resultaat! Mooi model velgen ook dit!
   
 5. netjes Ralf, die zien er weer uit als nieuw :thumbs:
   
 6. Ze zijn weer als nieuw:kwijl:... ik ga van de week ook wisselen :wax!:
   
 7. Geef nou maar toe, je hebt gewoon een paar nieuwe gehaald:P
  Ze zien er weer schitterend uit:thumbs:
   
 8. Inderdaad mooi! Leuke producten gebruikt (op de turtle na natuurlijk ;)).
   
 9. Wat is daar niet goed aan dan? Zo te lezen is topicstarter er al een poosje tevreden over.
   
 10. Thanks, en ach, die Turtle had ik nog staan, is lekker goedkoop en werkt voor de banden best goed.
   
 11. Bandenspray van de Action werkt ook. In mijn collectie komt gewoon geen turtle wax meer alhoewel ze betere producten leveren de afgelopen jaren. De duurzaamheid is beperkt en vaak heb je last van sling. Dit kan je natuurlijk ook wel tot zekere hoogte voorkomen, maar ik verkies liever een product van een ander merk.
   
 12. Wat bandenprodukten betreft heb ik tot nog toe alleen ervaring met de Turtle wax. Wanneer m'n fles op is zal ik eens wat anders uitproberen zodat ik kan vergelijken.
  Wanneer ik de Turtle zorgvuldig en op de juiste manier verwerk heb ik van sling geen last, enige nadeel is wel dat de standtijd niet erg lang is, hooguit 1 tot 2 weken.
   
 13. Waar heb je de wheel wax en de Iron X gekocht?
   
 14. Carclean o.a. verkoopt deze produkten.
   
 15. Ziet er goed uit!
   

Deel Deze Pagina