1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Velgen schoon maken

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door jason101, 30 okt 2018.

 1. WD40 heb ik nog staan. Zal eerst dit dan eens gaan proberen.

  Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
   
 2. Inderdaad, WD40 zal zeker ook vervuiling weghalen. Heb dat op mijn stalen velgen geprobeerd icm Non Ferro. Daar ging het grootste gedeelte van de 'koek' wel mee weg:mrgreen:
   
 3. Zie je wel bij meer autos.
  Dat ligt er net aan wie de verlg balanceert.

  De ene heb zo van lichtmetaal gebruik ik alleen plaklood punt uit.

  En de ander heeft nog wel eens van de binnen zijde zien je niet dus daar kan prima slaglood op. En die doet alleen tegen de wielspaken plaklood gebruiken.

  Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
 4. Volgens mij worden ze af fabriek ook geleverd met slaglood aan de binnenkant. Voordeel is dat er minder lood nodig is op de rand dan verder naar binnen en sneller
   
 5. Hoe heb jij die WD40 dan gebruikt als ik vragen mag? Inspuiten en laten intrekken werkt niet, dus heb ik na inspuiten
  gebruik gemaakt van 300 grit schuurpapier waarmee het (deels) wel lukte. Alleen de spaken aan de binnenzijde, die wat verzonken zitten zijn erg lastig.
   
 6. Teerspetters haal ik altijd weg met een doek en een beetje WD40. Gewoon er overheen wrijven en de meeste teerspetters verdwijnen als sneeuw voor de zon. Alleen bij grote spetters kan het nodig zijn om dit nogmaals te herhalen.

  Overigens krijgen mijn velgen de kans niet om aan te koeken. De velgen worden minimaal 1 keer per jaar volledig gereinigd (met water en autoshampoo) en vervolgens weer in de wheelwax gezet. Ik heb nog nooit een velgenreiniger te hoeven gebruiken om de velgen schoon te krijgen.  Bij veel originele Ford velgen wordt af fabriek inderdaad slaglood aan de binnenzijde toegepast.

  mijn originele 17 inch 8-spaaks Y-design velgen waren af fabriek ook voorzien van slaglood aan de binnenzijde. Persoonlijk ben ik geen voorstander van slaglood op lichtmetalen velgen (ook niet aan de binnenzijde) en vraag ik dus altijd specifiek om plaklood. Overigens is het slaglood vrij eenvoudig te verwijderen door er voorzichtig een kunststof wig tussen te slaan. Op deze manier heb ik al het slaglood zonder enige schade van mijn velgen gekregen.

  Helaas zijn veel bandenmonteurs veel minder voorzichtig bij het verwijderen van slag en plaklood. Ik heb hier al genoeg voorbeelden van gezien. Reden voor mij om zelf al het lood te verwijderen voor ik de velgen aanlever om banden te verwisselen.
   
  Koen_ vindt dit leuk.
 7. Helemaal mee eens, ik heb zelfs diverse malen meegemaakt dat (ook bij een gerenommeerd bandenbedrijf, geen kwikfit) niet eens de moeite werd genomen het oude plaklood te verwijderen, maar het nieuwe plaklood er gewoon bijgeplaatst werd ...
  Sindsdien verwijder ik zelf ook alle slag- en/plaklood alvorens naar het bandenbedrijf te gaan ...

  on-topic : teerspetters kun je ook eenvoudig verwijderen met wasbenzine
   
 8. Ik heb dat zoals JW al beschreef ingespoten en in laten trekken en vervolgens flink op lopen boenen met een doek en een borstel. Dat waren wel stalen wielen. Op mijn lichtmetaal zou ik niet zo hard boenen/borstelen ivm kans op krassen.
  Maar, jij bent er nu op wezen schuren, ga je ze daarna dan weer spuiten met blanke lak?
   
 9. Waarschijnlijk is er jaren niets aan deze velgen gedaan en is het daarom zo aangekoekt. Laten inwerken werkte niet dus heb een alternatief moeten zoeken waarbij nat schuren de enige oplossing was. Het is alleen de binnenzijde van de velgen dus blanke lak zal niet nodig zijn.

  Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
   
 10. @Koen_ Wasbenzine was mijn tweede optie en dacht het nog in huis te hebben maar helaas niet dus. Morgren maar eens voor kijken dan.
   
 11. Helaas verkopen de meeste bouwmarkten tegenwoordig zgn. eco-wasbenzine, dat is onprettig spul dat ook nog eens veel minder goed schoonmaakt, bij de Jumbo verkopen ze nog de ouderwetse, die is prima ;)
   

Deel Deze Pagina