1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Veel gestelde vragen over Velgen, banden & ophanging

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door Hunter, 28 okt 2008.

 1. Ok tnx. En stalen velgen hoeveel moeten die?

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 2. 100/110

  Z3t ikt ze altijd mee vast

  Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
 3. Als ik mij niet vergis zijn de aanhaalmomenten bij de Focus als volgt:

  Stalen velgen: 110Nm
  Aluminium velgen: 120Nm

  Te sterk aantrekken van aluminium velgen zorgt ervoor dat de stud/persbout in de naaf te ver oprekt met als gevolg dat deze uiteindelijk breekt.
  Bij de S-Max is dit 140Nm uit mijn hoofd voor aluminium velgen want deze heeft M14 studs, Focus heeft M12.
   
 4. Hee dank je dan heeft de dealer het toch niet helemaal juist gehad. Volgende week maar eens wisselen en met 120nm vastzetten.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 5. In de handleiding van de Focus 3 staat voor alle type velgen: aanhaalmoment 130nm
   
 6. Het aanhaalmoment van de wielmoeren is altijd afhankelijk van het type auto, het type velgen en het type wielmoer dat is toegepast.

  De Focus 3 is voorzien van lichtmetalen Global Wheels welke afhankelijk van de productiedatum zijn voorzien van het oude type 1-delige wielmoeren voor lichtmetaal of Global Wheelnuts voor lichtmetaal. Daarnaast kan ook het oudere type lichtmetalen velg (welke werd toegepast op oudere Ford modellen waaronder de Focus 2) probleemloos worden toegepast.

  * Global Wheels i.c.m. het oude type 1-delige wielmoeren voor lichtmetaal dienen volgens voorschrift te worden gemonteerd met een aanhaalmoment van 130 Nm.
  * Global Wheels i.c.m. Global Wheelnuts voor lichtmetaal dienen volgens voorschrift te worden gemonteerd met een aanhaalmoment van 135 Nm.
  * Ouder type lichtmetalen velg i.c.m. het oude type 1-delige wielmoeren voor lichtmetaal dienen volgens voorschrift te worden gemonteerd met een aanhaalmoment van 130 Nm.
  * Ouder type lichtmetalen velg i.c.m. het oude type 2-delige wielmoeren voor lichtmetaal dienen volgens voorschrift te worden gemonteerd met een aanhaalmoment van 110 Nm.

  Bij aftermarket lichtmetalen velgen dienen wielmoeren te worden toegepast die door de fabrikant van de velgen worden voorgeschreven. Tevens dient het aanhaalmoment te worden aangehouden dat door de fabrikant van de velgen wordt voorgeschreven. Bij velgen die zijn goedgekeurd voor de Focus 3 is deze informatie ook in de goedkeuringsdocumenten te vinden.


  Meer informatie hieromtrent en hoe je het type velg en wielmoer kan identificeren is te vinden in DIT TOPIC.
   
 7. Dank je wel hier heb ik wat aan idd.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 8. Die EIbach Pro kit begint me steeds meer aan te trekken.. Echter heb je verschillende versies. Onder andere verschil in aslast op de vooras. Waar kan ik de juist aslast voor mijn auto vinden?
   
 9. Aan de hand van je kenteken bij de voertuiggegevens op de RDW website.
   
 10. Waar dan? Via Ovi vind ik het niet terug
   
 11. OVI onder het tabblad "Technisch" en vervolgens "Assen" aanklikken. Hier staat de maximaal toelaatbare aslast.
   
 12. Ik was bij gewichten aan het kijken, tabje Assen overheen gelezen. 980 kg dus voor de 1.6 Ecoboost.
   

Deel Deze Pagina