1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Van Ford Focus Station MK4 (Vignale) naar Kia Ceed

Discussie in 'Mijn auto' gestart door musiman, 21 okt 2023.

Tags:
 1. Mijn nieuwe lease auto is een Kia geworden!!! Met pijn in mijn hart moest ik de Ford Focus vaarwel zeggen waar ik toch zo'n 180.000 km van genoten heb.

  Wat is het precies geworden? Nou, een Kia Ceed Sportswagon DynamicPlus edition met een Design Pack. Dat laatste is nog niet te zien op de foto, omdat die in backorder was (en nog steeds is). Het betreft een MHEV (mild hybrid, dus géén stekker) 7-traps automaat met bijna 160 PK. Na bijna 4000 km kan ik zeggen dat deze ook echt heel goed rijdt. De motor heeft een dubbele koppeling, waardoor het schakelen bijna onmerkbaar gebeurt.

  De reden om nu een Kia te rijden is, dat ik wat omlaag wilde in de bijtelling. Van mijn werkgever mag ik nog wel een klasse hoger leasen (collega's die Tesla of Mercedes rijden), maar ik vind het zonde om dan zoveel iedere maand in te moeten leveren.
  De Kia heeft iets minder luxe dan mijn vorige Focus. Er mist een panoramadak, de bekleding is niet helemaal van leer, er mist een headup display en er zitten wat mindere speakers in (geen B&O set).
  Maar de Kia heeft daarentegen wel een automatisch open- en dichtgaande achterklep. Die optie had ik niet op de Focus. Grappig dat bij de Kia ik naar de achterkant kan lopen met mijn handen vol. Na 3 seconden in de buurt van de achterklep gaat deze automatisch open. Je hoeft dus niet te "schoppen" onder de auto om dit voor elkaar te krijgen. Ook heeft de Kia iets meer bagageruimte achterin. Het instrumentenpaneel is een mooi LCD scherm waar je verschillende thema's voor kunt kiezen.

  De Kia bevalt mij erg goed, houdt me netjes binnen de lijntjes, stuurt ook zelf net als de Ford (al is het iets minder nadrukkelijk en vooral in wat scherpere bochten juist niet meer, wat de Focus wel nog deed), trekt soepel op en kan ook sprinten wanneer het gaspedaal flink ingetrapt wordt.

  Hier is een foto waarop te zien is dat hij bij mijn werkgever werd afgeleverd. En ja, ik heb gekozen voor ROOD. Zo'n Ceed zie je niet vaak. Mocht je me tegenkomen, zwaai dan even! :D

  Marco IMG_20230928_141629.jpg
   
  R.Zwiers, CvO, DexterXL en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. Gefeliciteerd en niets mis met Kia hoor
   
  musiman vindt dit leuk.
 3. Van harte, veel plezier ermee
   
  musiman vindt dit leuk.
 4. Gefeliciteerd met je Kia. Fijne auto's
   
  musiman vindt dit leuk.
 5. Ja, hij rijdt ook echt heel fijn! Mijn vrouw is er ook blij mee. De Focus was best "pittig", waarmee ik bedoel dat die snel optrok en mijn vrouw vond dat hij stotend op gang kwam. De Kia is wat "lui" wanneer je het gaspedaal iets begint in te trappen. Pas wanneer je flink meer gas geeft, komt de kracht van de motor. Oftewel, het lijkt nu iets meer op hoe haar BMW rijdt: wat comfortabeler. :)
   
  M.Blaak vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina