1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Upgraden van Sync 2 naar Sync 3 met nieuwe hardware

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Selhati, 12 jun 2019 om 10:52.

 1. Hoi allemaal,

  Nadat ik jammer genoeg doei heb moeten zeggen tegen mijn oude focus C-max (2003), Heb ik een 'nieuwe' focus (2015) gekocht. Het is een heerlijke auto, alleen kan ik niet zoveel met het beperkte sync 2
  Ik heb wat rond gekeken en het blijkt vrij makkelijk (Hoewel best duur) om te upgraden naar sync 3.

  Voordat ik geld ga uitgeven om onderdelen te kopen heb ik wat vragen waar ik hoop dat jullie antwoord op hebben.
  1. Na de upgrade, werken de knopjes op het stuur zoals ze dat nu doen? (Kan ik de muziek bedienen, stembesturing aanzetten en de telefoon opnemen?)
  2. Na de upgrade, Krijg ik dan tijdens het navigeren nogsteeds de volgende aanweizing te zien op het scherm achter het stuur?
  3. Zijn er nadelen aan een upgrade naar sync 3? (Kan ik bijvoorbeeld de kaarten en updates niet meer via ford updaten ofzo?)
  4. Naast het scherm+APIM, Een nieuwe USB hub,USB hub stroom adapter, GPS antenne Heb ik nog iets anders nodig?
  5. Gaat Deze forscan kabel werken om de 'nieuwe' APIM te programmeren?


  Hopelijk kunnen jullie mij helpen voordat ik mijn auto ga slopen voor niks ;)
   
 2. Knopjes blijven werken, navigatie weergave in instrumenten paneel blijft werken, updates moet je handmatig doen. Deze zijn op genoeg plekken te vinden op het grote internet, zowel voor de kaarten als systeem updates.
  Als je wilt dat TMC ook blijft werken moet de radio module nog vervangen worden, kun je gelijk DAB+ erin plaatsen !
  De kabel die je linkt zal waarschijnlijk wel gaan werken, er is maar een manier om daar achter te komen ;)
   
 3. ah super!

  Ik had nog niet nagedacht over DAB+, maar aangezien ik bijna nooit naar radio luister denk ik niet dat ik daar nu ook in ga investeren.
  TMC heb ik geloof ik ook nog nooit bewust gebruikt. Wat ga ik missen als ik de radio niet ook ga vervangen? Of krijg ik continu foutmeldingen en is het eigenlijk wel nodig om het toch meteen te doen?

  Bedankt :)
   
 4. Tmc is voor de verkeersmeldingen van je Navi, die wil je er neem ik aan wel bij houden ;)
   
 5. :think: ja dat is wel handig natuurlijk.
  Vreemd dat ik op youtube bij geen een upgrade video daar iets over heb gezien of gehoord. Een snelle google helpt ook nog niet echt. Wat zijn de onderdelen die ik dan moet vervangen? (Dan meteen maar DAB+ erbij als ik toch geld ga uitgeven :shock:)

  Edit: Gek veel verder dan het installeren van een android headunit in mijn oude C-max ben ik nog nooit gekomen met auto-knutselen. Die sync upgrade leek me goed te doen. Nu ook de radio en de antenne vervangen klinkt ineens een heel stuk enger :?
   
 6. Dat ligt eraan welk type radio er nu is gemonteerd, PB mij even je VIN nummer dan zoek ik het even op. Als je de sync3 module durft te gaan installeren is de radio module een eitje !!
   
 7. Mijn auto is import vanuit Duitsland. Weet niet of dat iets uitmaakt?
  Ik ben nu aan het werk, maar ik zal straks tijdens de koffie even snel langs de auto lopen om het VIN nummer op te zoeken.
   
 8. aan de bestuurderskant kun je het nummer aflezen onderaan de voorruit.
   
 9. Je hebt nu een F1BT-18C815-KH radio zitten, dat is een 6-speaker radio met TMC dus die kan gewoon blijven zitten, scheelt weer !!
   
 10. Dat is goed nieuws :)
  Ik lees dat die radio niet geschikt is om DAB+ aan te sluiten dus dat laat ik dan nu ook maar zitten. Als FM ooit helemaal verdwijnt kan ik altijd nog verder kijken.

  Het plan gaat dus worden alles bestellen, een middagje knutselen en hopelijk een werkende sync 3 unit hebben in mijn 2015 focus.
  Ben benieuwd :think:
  Ik zal hier t.z.t. posten dat het is gelukt (of niet natuurlijk)

  Bedankt voor de hulp!
   
 11. Een howto met alle nummers etc zou gewaardeerd worden ;) zijn veel meer mensen die dit op hun lijstje hebben staan (waaronder ik :D )
   
 12. Same here!
   
 13. Ik ga dit ook even volgen aangezien het ook op mijn verlanglijstje staat i.v.m. Android Auto. Ben je van plan om de onderdelen voor de volle mep bij de dealer te bestellen?

  Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
   
 14. Nee. De APIM en het scherm heb ik via het forum hier.
  De alle andere onderdelen zijn 3th party via aliexpress en amazon.
  Natuurlijk geen garantie dat alles gaat werken, maar voor dat prijsverschil durf ik de gok wel te nemen
   

Deel Deze Pagina