1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Subwoofer focus 2019 (MK4?) remote cabel

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door focus06, 11 jul 2020.

 1. Ik ben ook niet tevreden met het geluid (MK4 '20) want als ik de boel wat harder zet met meer bas, fade het andere geluid weg en komt langzaam terug... raaarrrr systeem.
  Mijn idee is een active underseat subwoofertje er in te frotten omdat ik geen grote woofer kist in de kofferbak ivm ruimte en achterin vervoer ik vaak een hond die de dreunen als onprettig ervaart. Ik neig naar bijvoorbeeld naar de PIONEER TS-WX120A omdat deze een afstandsbediening heeft met draad, waarmee je makkelijk de gain, phase en LPF kunt afstemmen zodat ik niet steeds aan knopjes op de versterker hoeft te draaien waar je niet bij kunt tijdens het rijden.
  Zou dit genoeg zijn? Ik las hier op het forum dat de bas van de radio naar beneden gezet kan worden van de radio. Is dat rare fade probleem dan opgelost of moet er ook andere luidsprekers in en een DSP versterker??? Wellicht is er hier iemand die het voor mij, tegen betaling wil inbouwen?

  Een aantal andere interessante artikelen kwam ik tegen op dit forum zoals deze, deze, deze en deze.
   
 2. @anderS: je hebt geen Mild Hybrid hè? Dan kun je onder de passagiersstoel geen subwoofer plaatsen ivm het 48V systeem.

  Je zou ook een subwoofer in je reservewiel kwijt kunnen. Ik heb in mijn MK4 het B&O systeem zitten met subwoofer. Buiten dat dit systeem prima klinkt, is het ook netjes weggebouwd. Nu ik dit zo schrijf, is zo’n systeem niks voor jou?
   
 3. #23 rfocus, 11 nov 2021
  Laatst bewerkt: 11 nov 2021
  Zou het in jouw geval niet beter zijn om je speakers te vervangen. Deze zijn plug en play.
  https://mbcaraudio.nl/autospecifieke-pasklare-speakersets/focal-is-ford-165.html
  https://mbcaraudio.nl/autospecifieke-pasklare-speakersets/focal-ic-ford-165.html
   
 4. Hi, even een vraag, is deze foto van de achterbak? Ben binnen een week in het bezit van een Focus MK 3 en daar moet wel een sub in, heb al een hoop gevonden, maar de geschakelde voeding heb ik nog niet helemaal duidelijk.

   
 5. Die foto is van een MK4.
   
 6. #26 SIM182, 6 feb 2024
  Laatst bewerkt: 26 feb 2024
  Een geschakelde voeding vinden om te gebruiken als remote voor een actieve subwoofer of versterker is naar ik weet lastig bij een Focus MK3, daarom heb ik gekozen om deze Helix AAC.3 High/Low converter te gaan gebruiken.

  Features:

  “ADEP.3-circuit” voor het omzeilen van radiodiagnostische systemen
  Microcontrollergestuurde bewaking van het muzieksignaal en genereren van het afstandsbedieningssignaal.
  “Power Save Mode” – vermindert het stroomverbruik van aangesloten versterkers aanzienlijk wanneer er geen ingangssignaal aanwezig is (na 2 min.)

  https://www.audiotec-fischer.de/en/helix/accessories/aac.3?number=H014603

  Na enig speurwerk heb ik bedradingsschema’s gevonden bij Focus Fanartics (u.s. club) shout out to Badabing88!, https://www.focusfanatics.com/threads/mk3-official-stereo-wiring-diagram.314006/
  (ik weet niet of dit forum het waardeerd dat ik een ander forum noem, geen dis naar de mensen hier!)

  Hier vind je de link voor de schema’s welke kleuren wat doen bij welk OEM audio syteem van Ford.
  http://www.mediafire.com/?7bpkpdnq5tendsf

  Ik heb best moeten zoeken naar info ook op dit forum, en kon het niet goed vinden vandaar dat ik dit post, mocht er wel een duidelijke topic bestaan let me know……
   

Deel Deze Pagina