1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Speaker problem focus mk2

Discussie in 'Interieur' gestart door Beetjehyper, 10 sep 2019.

 1. Hey beste forumleden,

  Leuk dat ik er bij mag zitten
  Ik ben sinds kort blije bezitter van een focus mk2 maar zit met een paar vragen rondom de speakers in de auto. Alleen mijn rechter voordeurspeakers doen het en links alleen mijn tweeter. Heb linker voor en rechter achter deurpaneel er al af gehad om de bedrading te controleren en heb nu een vraag omtrent de 4 polige speakerstekkers.

  Klopt het dat je alleen een speakersignaal op de buitenste draden hebt? Ik had op mijn achterdeur even een andere speaker aangesloten om te testen en had dus alleen signaal op de buitenste draden. Daarbij vond ik het geluid een stuk minder goed klinken als bij mijn voordeur speaker. En drie defecte speakers?

  Ik heb de radio 6000cd al vervangen voor de originele sony gen 1 in de hoop dat het probleem in de radio zat maar helaas.

  Grtz beetjehyper
   
 2. yep de buitenste twee draden komen van de radio.
  achter op de af fabriek gemonteerde speaker zit een crossover die filtert het geluid en stuurt een deel van het geluid(hogere tonen) naar de tweeter, dat gaat via de middelste twee pinnen.

  https://www.mbcaraudio.nl/speakerri...ord.html?search_query=speaker+ford&results=32
  deze stekker gebruik je als je aftermarket speakers wil aansluiten. zoals je ziet alleen de buitenste worden gebruikt voor het volledig signaal.

  of je kan zoeken naar orgienele speakers of je monteert voor en achter nieuwe speaker set.
  naast betreffende kabeltje moet je wel speakerringen bijkopen en eventueel wat montage hardware.
  je bent dan snel 200euro of meer kwijt als je alles wil vervangen. je kan het zo duur maken als je zelf wil
   
 3. Dus dan klopt het ook dat mijn linker tweeter veel minder goed klinkt dan rechts omdat de deurspeaker links stuk is. Oké ik ga is nadenken of ik ergens voor originele speakers ga kijken of toch een ander setje......hier nog mensen die de originele speakers hebben liggen die ik kan overnemen?
   

Deel Deze Pagina