1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

repareren waterslang naar ruitenwissersproeier achter

Discussie in 'Handleidingen Overig' gestart door reks, 6 nov 2012.

 1. Heb pas geleden een gescheurde slang gehad naar mijn ruitensproeier achter op mijn achterklep van mijn wagon. Deze bleek gescheurd te zijn rond het scharnierpunt van de achterklep. Heb toen de hemel aan de achterkant wat naar beneden getrokken om er bij te kunnen. Ik heb de slang een stukkie teruggetrokken en daar was de breuk :( . Toen helemaal doorgesneden,daarna een krimpkous erover getrokken en toen een stukkie slang van 5 cm lang ,met een binnendiameter die gelijk was aan de buitendiameter van de kapotte slang ,erover getrokken. Toen beide kapotte uiteinden erin gefrot,begin en einde van stukkie slang omwikkeld met isolatietape,krimpkous erover geschoven,verhit met een aansteker en de slang weer op zijn plaats geduwd. Hemel weer op zijn plek en de ruitenwisservloeistof komt weer aan de buitenkant van de wagen uit het goede gat ipv. aan de binnenkant van de auto.
  Kortom......misschien kan iemand dit gebruiken wanneer ze een kapot slangetje hebben ergens.
   
 2. Ach ja,dit leek me de makkelijkere oplossing en hij blijft goed dicht zo.
  God mag weten hoevaak dit voorkomt Chris,hij buigt toch regelmatig dat slangetje en ook die wordt een keer stug ;)
   
 3. Ja na elf jaar zal die wel een x uitdrogen (mijn oude).Was toen van plan mijn dak opnieuw te bekleden met sky,die troep ging er niet vanaf.
   
 4. Ik had twee weken geleden hetzelfde probleem. Na de vorstperiode kwam het water van de achtersproeier uit het hemeltje i.p.v. op de achterruit. Bij mij was het voldoende om het slangetje 5 cm. in te korten en kon het zo weer aansluiten. Het valt wel op dat het slangetje van een erg stug materiaal is gemaakt. Of het is door de jaren zo stug geworden. Binnenkant slangetje is nog soepel genoeg. In elk geval werkt het weer naar behoren.
   
 5. Da's mooi,de mijne was ook stug na al die jaren,hopen dat ie nu heel blijft ;)
   
 6. Ik heb vandaag dezelfde reparatie uitgevoerd bij onze 'nieuwe' Focus. Ik heb het flexibele rubberen gedeelte tussen de carosserie en de klep losgehaald (de hemel laten zitten). Het slangetje voor de achtersproeier was helemaal doorgebroken. Ik heb een stuk benzineslang tussen het slangetje gelijmd omdat ik niets beters had dan benzineslang. Ik zag ook nog een beschadigde draad dus daar heb ik even een stukje tape omheen gedaan maar dat zou nog weleens rottigheid kunnen gaan geven.
   
 7. Stukkie krimpkous is ook altijd makkelijk.
  Ook bij andere lassen van bv stroomdraadjes.
  Ff verwarmen en gaat er goed strak omheen zitten
   
 8. Anders een stukje siliconen slang gebruiken, dat blijft ook na vele jaren nog steeds soepel.
   
 9. Repareren waterslang ruitensproeier achter

  Helaas ook bij mijn Ford Focus Centennial van OKT 2003 is de waterslang volledig doorgescheurd, in de rubberen doorvoer, op het scharnierpunt van de achterklep.

  Morgen maar even aan de slag met een reparatiesetje

  1m, 4mm PET vacuumslang met koppelstuk voor € 6,- te verkrijgen bij Slager automaterialen.
   

Deel Deze Pagina