Clubdag 2021

Hij komt er weer!! Hele grote kans dat dit jaar de clubdag voor de leden weer georganiseerd kan worden op 11 september.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Nieuw op dit forum (Focus MK3)

Discussie in 'Even voorstellen' gestart door Zweedsebuur, 9 jun 2021.

 1. #1 Zweedsebuur, 9 jun 2021
  Laatst bewerkt: 9 jun 2021
  Goedenavond allemaal,

  Sinds twee weken rijd ik in een Focus MK3. Het is een Econetic van eind 2012 geworden. Liefst had ik de 115pk versie genomen, maar zelfs met verdubbelen van het budget zijn die dun bezaaid. Hiervoor reed ik iets Zweeds en daarvoor Japans, maar de gedachte om voor een Focus te gaan speelde al langer. Dermate lang, dat ik al sinds september vorig jaar een account heb aangemaakt en mee lees.

  Mijn naam is Mark, 32 jaar en wonend onder de rook van Amsterdam. Van huis uit heb ik enige affiniteit met Ford en de Focus MK3 vind ik nog steeds een erg geslaagd model om te zien. Dus toen ik meer ging rijden begon het oriënteren op een Focus diesel. Zoals gezegd zijn de 115pk versies dun bezaaid, maar ik kreeg ook de indruk dat de 105pk versies ofwel veel worden geëxporteerd ofwel door andere handelaren/particulieren binnen een week worden gekocht. Je grijpt snel mis.

  Toch was ik geduldig en had ik enige eisen, namelijk geen witte of zilvergrijze, liefst een Titanium of in elk geval de 'Titanium' stoelen, donkere koplamp behuizingen en een gedegen onderhoudshistorie. Nice to have was het grotere scherm van de boordcomputer in het instrumentarium. Omdat 80% van de MK3's PDC en navigatie lijkt te hebben, vielen exemplaren die één van deze opties misten af.

  Uiteindelijk met Pinksteren een auto naar wens gevonden en ondanks dat de kilometerstand iets hoger is dan ik liefst had gezien, ben ik al met al tevreden. Hij heeft alle gewenste opties die ik wilde en is ook nog eens uitgevoerd in het mooie Panther Black. Ik ben de derde eigenaar en zowel van binnen als van buiten ziet 'ie er netjes uit.

  Ondertussen heb ik al enkele zaken aangepakt, namelijk: airco check en laten bijvullen van het koudemiddel, reclameloze/randloze kentekenplaathouder achter, nieuwe ruitenwissers voor/achter, de afneembare trekhaak is weggehaald, ramen geblindeerd + zonneband voorruit aangebracht, een setje 18 inch velgen aangeschaft. Tevens zijn bij aflevering de remschijven voor vervangen en is een Ali antenne-vin onderweg welke hier ergens op het forum werd aangeraden. Verder bestaat het wensenlijstje uit:
  • Silvervisions achter (reeds in huis)
  • Opgelegde kentekens
  • Een nieuw embleem op de achterklep
  • Het laten polijsten van de auto
  • Uiteraard een grote beurt. Mochten jullie geschikte specialisten kennen, dan verneem ik dat graag. Ik zal wel met mijn neus kijken, maar dat is het enige dat ik niet heb kunnen vinden op dit forum.

  Het is een uitgebreid verhaal geworden, maar ik hoop hier nog veel ervaringen op te doen en te delen. Ook heb ik gelezen dat komende zondag een tour rit door midden Nederland wordt georganiseerd en ik zit er sterk aan te denken om gelijk maar goed te beginnen en ook daar met jullie kennis te maken.

  Groet,

  Mark

  Tl;dr Aangenaam! :-)
   
 2. :welcome: Marc en veel plezier van je auto :thumbup:
   
  Zweedsebuur vindt dit leuk.
 3. "Welkom" nu. :mrgreen:

  Veel rijplezier met de FoFo
   
  Zweedsebuur vindt dit leuk.
 4. Van harte welkom op het forum. Gezellig als je zondag mee gaat
   
  Zweedsebuur en Pibo_Focus_CC vinden dit leuk.
 5. Welkom!
   
  Zweedsebuur en Pibo_Focus_CC vinden dit leuk.
 6. Mark [​IMG]
   
  Zweedsebuur en Pibo_Focus_CC vinden dit leuk.
 7. Welkom op het forum! :clap:
   
  Zweedsebuur en Pibo_Focus_CC vinden dit leuk.
 8. Welkom!
   
  Zweedsebuur en Pibo_Focus_CC vinden dit leuk.
 9. Dank allen! :D
   
  Pibo_Focus_CC vindt dit leuk.
 10. Hallo Mark. Welkom:thumbup:
   
  Zweedsebuur en Pibo_Focus_CC vinden dit leuk.
 11. Welkom Mark op dit gezellige forum
   
  Zweedsebuur en Pibo_Focus_CC vinden dit leuk.
 12. :welcome: Mark op het gezelligste autoforum van NL
   
  Zweedsebuur en Pibo_Focus_CC vinden dit leuk.
 13. Welkom!
   
  Zweedsebuur en Pibo_Focus_CC vinden dit leuk.
 14. Wederom dank! Ik sta iedere keer als ik een dergelijk nieuwkomers topic open te kijken van de vele, warme reacties. Erg prettig.

  @Thieske en anderen die zondag meerijden: tot zondag!
   
  gerardTDCI en Thieske vinden dit leuk.
 15. Welkom!
   
  Zweedsebuur vindt dit leuk.
 16. Welkom!
   
  Zweedsebuur vindt dit leuk.
 17. Dank jullie wel! :D
   
 18. Volgens mij stond jij naast mij bij de lunchstop. Ik ben zo slecht in namen :oops:
   

Deel Deze Pagina