1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK2.5 LED stadslichten mag niet?

Discussie in 'Exterieur' gestart door Pertinax, 1 apr 2019.

 1. Mijn MK2.5 heeft het bekende probleem dat de lampen van binnen gesmolten en wit aangekoekt zijn bij de stadslichten. Ik heb nieuwe koplampen besteld en wil graag voorkomen dat dit weer gaat gebeuren. Via de zoekfunctie op het forum ben ik achter gekomen dat veel mensen voor de 5 watt LED lampen van Philips kiezen. Ik wilde deze ook bestellen, maar dan zie ik opeens het volgende er bij staan:

  Als ik verder klik zie ik een artikel waarin staat dat die T10 lichten alleen halogeen mogen zijn en ze niet in het openbaar aan je exterieur gekoppeld mogen worden. Klopt dit? Het gaat om de volgende lampen:

  https://www.xenonlamp.nl/philips-12v-blue-vision-hp-led-w5w-6000k-t10
   
 2. In de praktijk geeft het geen enkel probleem, ook niet bij APK, als je deze w5w-T10 ledjes plaatst. Ze worden überhaupt niet warm, dus het ‘smelt-probleem’ komt niet meer voor.
  Ik zou trouwens wel de 4000k variant kiezen, die past veel beter bij je halogeen-kleur.
   
 3. Ik neem ook aan dat de ledjes geen 5w zijn, een 5w ledje geeft over het algemeen erg veel licht :P
  Aangezien het Philips is denk ik dat ze vergelijkbaar zijn met 5w halogeen. Overigens is er voor die lampjes ook een 3w halogeen te bestellen. Die hebben het probleem met verkleuren niet.
  Maar led is wel leuker/mooier :D
   
 4. Ze zijn idd 1w, wb lichtintensiteit te vergelijken met 5w halogeen, dit staat ook in de artikel-beschrijving. Ik vind ze wel iets feller dan de 5w halogeentjes, maar in 4000k valt dat nauwelijks op .
  Ik heb ze inmiddels 3 jr en bij 2x APK , waarvan 1 met steekproef, was er geen enkel probleem
   
 5. In nederland moet alleen een bullbar de juiste keurmerk hebben. Dit is na een bepaalde datum.
  Daarbuiten mag alles. Zolang het volgens de wet mag. Bij import zou het anders kunnen ivm strengere regels.
  Voor belgie is het niet toegestaan ivm je daar op alles de juiste keurmerk moet hebben.

  De rede dat de tekst staat niet goedgekeurd voor openbare weg. Is puur omdat in diverse landen het niet mag.
   
 6. ik heb de 3W variant, matcht goed met de halogeen en geen problemen meer.
   
 7. Super. Dat is heel duidelijk. Dan zal ik ze bestellen, in de kleur die beter bij de gewone lichten past. Bedankt allemaal!
   
 8. Nou, ik heb ze in de nieuwe koplampen geplaatst, ook het dimlicht en grootlicht, maar alleen de stadslichten branden. Zelfs het knipperlamp doet het niet. Dacht ik eventjes voordat het donker wordt koplamp te wisselen, helaas is heet zware klus. Waar kan dit aan liggen? Zekering lijkt me niet? Aan de andere kant (met de oude koplamp) werkt alles gewoon nog.
   
 9. vreemd, het enige wat je moet weten van led-lampjes is dat je ze in de juiste positie moet plaatsen, ze zijn plus/min gevoelig dus ze werken maar in 1 positie goed ...
  heb je alle andere lampjes op de juiste manier geplaatst ? ... anders toch even zekering checken misschien ?
   
 10. Jammer dat nergens aangegeven wordt wat plus en min is. Ik heb stadslicht, die nieuwe led nu aan de praat, knipperlamp ook, alleen de twee anderen willen niet. Ik zal het boekje erbij pakken en de zekeringen maar checken dan. Heb alle combi's geprobeerd bij die twee anderen, niks helpt.
   
 11. mogelijk ontbreekt een extra massa.
  heb op me mk2 toen van normale koplamp naar xenon koplamp gegaan, echter daar zit een extra massa draad in de stekkers. denk ter ontstoring van de xenon module.
  wie weet zit je hier mee te kijken.

  neem aan dat je bedoelt dat je komplete koplampunit aan het verwisselen bent en daarin de behoorde lampen ook aan het vervangen bent.

  als je multimeter hebt kun je via de h7 fitting direct meten of je voeding hebt en massa hebt.
  massa carrosserie en een draadje, dat moet of 12volt zijn of je hem 0.3ohm weerstand
  je weet dan ook welke voeding en welke massa is.
  ontbreekt 1 van deze 2, dan geld het bovenste
   
  Pertinax vindt dit leuk.
 12. Yep ben de hele units aan het vervangen. Ik zal morgen maar kijken, knipperlampen doen het in ieder geval, dus als het licht is buiten kan ik gelukkig wel rijden.

  Het vreemde is, ik wilde kijken hoe alles bij de andere lamp zit (die had ik nog niet vervangen, heb hem alleen uit zijn plek geklikt en geschroefd, maar ook daar werkt dimlicht niet meer. Groot licht wel nog. Het werkte eerst wel. Ik heb de stekker niet eens echt aangeraakt.

  De led die er al in zit ziet er wel echt fel uit, had ik niet verwacht.
   
 13. Ik heb zelf die Phillips t10 w5w 4000k ledjes erin. Ze zijn een tikkeltje witter dan regulier, maar niet opvallend. Het mooie aan deze ledjes is het matte omhulsel, hierdoor zie je 123 niet dat het led is.

  Edit: overigens heb ik de achterlampen ook vervangen voor LED van Osram. De rode laklaag verdwijnt altijd zo snel (bladderen door warmte) en dan is het weer afkeur. In de winter maanden is het even belangrijk om ze goed te ontdoen van sneeuw miss in die dagen dat ik de klassieke terugplaatst. Het voordeel vind ik dat de respons snelheid van het remlicht veel hoger ligt.
   
 14. Heb je misschien een foto van hoe het uit ziet als ze branden? Lijkt me handig om alles led te hebben omdat die veel langer mee gaan, maar ik ben bang dat de kappen van de lampen er niet op gemaakt zijn ivm het verspreiden van het licht. Ik heb laatst de knipperlampen moeten vervangen voor, waren ook alweer kapot. Dat gebeurde ook vaak op mijn fiesta.
   
 15. Ik zal vanavond even een foto maken, kijken of het lukt om het licht er goed op te krijgen. Ik heb ook LED besteld voor knipperlichten. Wel een versie met weerstand.
   

Deel Deze Pagina