1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Led Strips monteren in voor portieren en dashboard.

Discussie in 'Handleidingen Focus IV' gestart door rfocus, 11 feb 2024.

 1. #1 rfocus, 11 feb 2024
  Laatst bewerkt: 11 feb 2024
  Ik heb bij Flickon Led Strips besteld voor mijn voor portieren en dashboard.
  Alle onderdelen worden via vin besteld en zijn oem.

  Dashboard led strip monteren.

  Je begint met het Dashboardkastje te verwijderen (dank @peter482) voor de uitleg.
  Dan haal je het kapje los achter het sync 3 0f 4 scherm Dan verwijder je de drie bouten en kun je het scherm optillen. Kantel het scherm en leg hem voorzichtig op je dashboard. Leg er iets onder tegen beschadigen en om weg geleiden te voorkomen. nu zie je een bout zitten deze verwijder je ook. Bij Sync 3 zijn het er twee. Nu kun je met gepast geweld. De sierlijst lostrekken en werk nu naar het linker luchtrooster toe. Nu zou hij los moeten zijn.
  Naast je scherm zit een gaatje waar je de kabel voor de led strip door kunt voeren. Sluit nu deze aan op de led strip en je lampje in de voet ruimten. Nu zou deze moeten werken. Even testen en de boel weer dichtbouwen.
  In omgekeerde volgorde.

  1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

  Deur led strip monteren.

  Je begint met je Portierbekleding te verwijderen. Leg nu je portierbekleding op zijn kop op een zachte doek tegen het beschadigen. Nu verwijder je alle torx 20 schroefjes waar de portier hendel en de bestaande sierstrip mee vast zit. Nu druk je voorzichtig de oude strip los en druk je op het zwarte palletje in het midden. Deze zit goed vast. Met een platte schroevendraaier druk je hem makkelijk los. Wel de zijkant van de schroevendraaier gebruiken anders is de kans op beschadiging erg groot. Nu kun je de nieuwe led strip monteren en de kabel tussen deur hendel en strip doorvoeren. Nu kun je de led strip monteren en weer goed drukken zodat het zwarte palletje weer mooi in het gleufje zit. Zet het kabeltje vast met wat kit of tyraps en sluit deze aan op de strip en portier hendel verlichting. Nu even testen. En de boel weer dicht bouwen in omgekeerde volgorde. Herhaal dit bij het andere voor portier.
  7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg


  Eind resultaat.

  12.jpg Bekijk bijlage 4
   

  Bijgevoegde bestanden:

  • 10.jpg
   10.jpg
   Bestandsgrootte:
   45,4 KB
   Weergaven:
   19
  • 11.jpg
   11.jpg
   Bestandsgrootte:
   35,1 KB
   Weergaven:
   18
  • 13.jpg
   13.jpg
   Bestandsgrootte:
   41,2 KB
   Weergaven:
   19
  CvO, TWA, focus-piet en 5 anderen vinden dit leuk.
 2. Mooie upgrade en duidelijke handleiding! Zag ze laatst al op de Flickon site langs komen, maar mij helaas nog ff te duur.

  Tipje: om de strips in de deuren niet met een schroevendraaier los te wrikken en om eventuele beschadigingen te voorkomen, kan je ook de deurhendel losschroeven (3 of 4 Torx schroefjes). Daarna kan je de strip + hendel in 1x makkelijk lostrekken, waarna je de strip van de hendel los van de deurhendel kan klikken/trekken.

  Heb je nou ook een verlicht B&O logo in de portieren of is dat weerkaatsing van het licht?
   
  Edgar Focus en rfocus vinden dit leuk.
 3. B & O logo is niet verlicht is idd weerkaatsing. Wat betreft de schroevendraaier die gebruik ik alleen om aan de binnenzijde het zwarte palletje los te drukken verder aan de buitenzijden panneltool of in mijn geval je vingers gebruiken.
   
  Thiemo en Edgar Focus vinden dit leuk.
 4. Mooie how to hoor. En mooi resultaat
   
  rfocus vindt dit leuk.
 5. Ziet er goed uit! Deze staat ook mijn to do list. Heb nu eerst nog de Flickon footwell set klaar liggen, nu alleen nog eerst even een beetje leuk weer om dit te monteren.
   
  Thiemo, rfocus en Edgar Focus vinden dit leuk.
 6. Gaaf project @rfocus !
  Is er ook een mogelijkheid om de leds een andere kleur in te stellen?
   
  rfocus en Edgar Focus vinden dit leuk.
 7. Ja dat kan. Als je Focus hier over beschikt wel. Anders zijn ze niet te veranderen. Het wordt immers op vin besteld!
   
  focuskoen vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina