1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Lakstift

Discussie in 'Exterieur' gestart door Lecturer in Recent Runes, 15 sep 2021 om 09:40.

 1. Waar kan ik het beste terecht voor een lakstiftje om een kleine beschadiging op de deur bij te werken? Kan ik die gewoon bij zo'n autolakhandel op internet halen of is het beter om langs de dealer te gaan voor een setje? De bedoeling is om het nu eerst even bij te stippen met de juiste kleur en blanke lak en dan bij het wisselen van de wielen voor de winter het door de garage glad te laten polijsten.
   
 2. Ik heb goede ervaringen met 123autolakken.nl

  Wil je steenslag bijwerken, gebruik dan een tandenstoker om een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel klein beetje lak in te leggen. Daarna afwerken met blanke lak.
   
 3. Dealer... Ben de originele stiften niet goedkoper tegen gekomen en ergens denk ik dat een universele zaak altijd iets zal afwijken dan de originele fabrikant. Ik was voor mijn setje (kleur+lakstift) rond de 2 tientjes kwijt.

  Greetz Emiel
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 4. Ok, thanks! Zal mijn kleurnummer opzoeken en dan eens langs de dealer fietsen.

  Het is overigens, denk ik, geen steenslag, maar een beschadiging doordat er iets tegenaan heeft gezeten. Ik dacht zelf eerst aan een tak van onze heg, maar het was blijkbaar iets dat al eerder aangestipt was zonder blanke lak. Toen ze dit gisteren even wilden polijsten bij de garage ging dat beetje kleurlak er direct af en zij hadden de juiste kleur niet. Vandaar dat ik het zelf even bij wil werken en dan hen de polijstmachine er over ga laten halen.
   
 5. Maar zo'n lakpen is alleen de kleur, lijkt me. Er moet toch ook nog blanke lak overheen en die moet dan daarna vlak gepolijst worden?
   
 6. Niks moet. wij doen dit op de zaak eigenlijk nooit. Wordt er alleen maar lelijker van.
  Steenslag hou je toch :schater:
   
  Heusinkveldb vindt dit leuk.
 7. Die pen van crop werkt erg goed. Je kan heel mooi doseren. Je zou hem kunnen aflakken met blanke lak en dan polijsten. Maar je blijft het zien.
   
 8. Ik ben even aan het zoeken geweest, maar ik word niet echt iets wijzer van die kleurcodes. Als ik op het vin-plaatje kijk, dan zou NJ de code moeten zijn, maar die kan ik nergens vinden als Chrome Blue Metallic en dat is volgens mij de kleur van de auto. In het onderhoudsboekje en op mijn ETIS overzicht staat ook alleen maar dat hij blauw is, dus dat helpt ook niet echt.

  [​IMG]
   
 9. Vreemd inderdaad.. De dealer kan je er wel mee helpen denk ik.
   
 10. Heb ff snel gegoogled op je kleurnaam.
  Dit komt eruit:
  upload_2021-9-17_16-3-17.png
   
 11. Dat lijkt hem wel te zijn, maar waarom staat dat dan niet op dat plaatje?
   
 12. Was bij mijn focus ook. Kleurcode is FM6E, maar dat stond niet op 't typeplaatje..
   
 13. De wegen van Ford zijn ondoorgrondelijk... Ik dacht er aan om, gezien de grote van de plek, zo'n pen bij Crop te bestellen, maar just to be sure ga ik toch maar even bij de dealer langs voor een setje.
   
 14. Even het naslag werk erbij gepakt, en voor Chrome Blue Metallic kom ik uit op kleurcode: JCTE
   
 15. The plot thickens... Ben benieuwd wat de dealer gaat zeggen.
   

Deel Deze Pagina