1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Koppelingscilinder focus mk3

Discussie in 'Performance' gestart door DarkEagle, 12 nov 2022.

 1. Hey Heren,

  Ik heb een probleempje met mijn koppeling. Het staafje wat ingedrukt wordt is los gekomen van het witte klipje wat achter in het pedaal zit. Nu doet mijn pedaal helemaal naar voren schieten. Nu kan ik nog wel gewoon koppelen.

  Grage zegt dat het staafje niet vervangen kan worden en nu het hele hoofd koppelingscilinder huis vervangen dient te worden. Klopt het dat het staaf je niet aparte te vervangen is? Lijkt namelijk iets wat je los kunt draaien vooraan waar het staafje het huis ingaat. Volgens mij als ik een donor heb, omdat het staafje en klipje niet los te koop zijn, moet ik het toch kunnen omwisselen? Zonder het hele huis los te koppelen en te vervangen met alles wat erbij komt kijken?

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 2. Lijkt wel of je dat ding waar het asje ingaat los kan draaien?

  [​IMG]
   

 3. Klopt die had ik ook gevonden. Maar zit met het ontluchten enzo van de koppeling. Dus dacht dat het misschien sneller zou zijn als ik op de sloop een donor zou vinden en dan alleen het asje zou vervangen. Maar nu de vraag of het asje los te halen is :)

  Anders ga ik idd deze bestellen.
   
 4. Ik heb geen idee hoeveel kilometer er op jouw focus staat, maar bij mijn vorige focus (mk3 2011) was na 190.000km de koppelings cilinder zo lek als een mandje. Heel de vloermat zat onder de remvloeistof. Als je t mij vraagt, gewoon compleet vervangen bij een wat hogere kilometerstand.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina