1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Interieur verlichting en dim altijd aan

Discussie in 'Interieur' gestart door RikLucas96, 7 jan 2019.

 1. Hallo iedereen!

  Ik ben niet helemaal tevreden met het schakelen bij schemer van de dim naar drv. Ik rij vaak tijdens net opkomende of ondergaande zon en stoor me dan aan dat de auto kiest wanneer die de verlichting aan zet. Ook gaat dan vaak de interieur verlichting niet aan. Is er misschien een sensor die ik kan afplakken dat die denkt dat het altijd donker is? Zodat mijn interieur verlichting en dim aan blijven staan?
  Ik weet dat die instelling van de dimlichten is aan te passen via FFoccus programma maar dat is niet wat ik zoek.

  Weet iemand waar ik moet zijn, en of het op deze manier mogelijk is?
   
 2. Dat wordt bepaald door de lichtsensor achter je spiegel. Maar ik denk dat als je die gaat bewerken waardoor hij het donkerder vindt je ruitenwissers ook constant blijven wissen.
   
 3. Ik vind juist dat ie best snel het dimlicht aan zet. Is de sensor nog wel goed?
   
 4. Ruitenwissers reageren op veranderende lichtinval door druppels op de ruit. Ik verwacht dan ook niet dat de ruitenwissers in het geval van afdekken constant gaan wissen in de interval-stand maar juist niet meer gaan wissen.

  Als ik een theedoek bovenop de sensor leg die op het dashboard zit dan gaat mijn interieur sensor branden. Ik heb niet gecheckt of dan ook de dimlichten gaan branden, heb zelf de Scandinavische stand geactiveerd.

  En bij mij gingen ze ook best snel aan bij schemering.
   
 5. Aha bedankt voor jullie reacties. Dus kortom, even proberen wat de verlichting doet met afdekken achter de spiegel. En checken of dan de automatische ruitenwissers niet raar gaan doen.

  @bjauto zit er ook een sensor op het dashboard die alleen de interieurverlichting activeert? Of begrijp ik je verkeerd.
   
 6. #6 bjauto, 7 jan 2019
  Laatst bewerkt: 7 jan 2019
  Bovenop het dashboard bij de voorruit zit zo'n knobbel. Deze zou de lichtsensor moeten zijn. Die achter de spiegel (als je er slechts 1 hebt) is de regensensor.

  Dat afdekken van de regensensor achter de spiegel zal alleen gaan als je de sensor er afhaalt: deze zit nl. tegen de ruit aan geklemd met een gelpadje tussen sensor en ruit.

  Gelpadje is gevoelig en kan makkelijk stuk. Terugplaatsen is ook even een dingetje. Er mag voor een goede werking nl. maar een klein luchtbelletje tussen gelpadje en voorruit zitten.
   
 7. De knobbel op het dashbord is voor de climatecontrol. De lichtsensor is gecombineerd met de regensensor. Als je de die afdekt en je ruitenwissers staan op de regensensor zullen die ook gaan wissen.
   
 8. Kan ook zijn.

  Maar leg overdag eens een doek op de knobbel en kijk wat de interieur verlichting doet. Bij mij gaat ie dan aan, ook als de zon schijnt.
   
 9. Of anders de lichtachakelaar op aan draaien ipv automaat. Doet ie ook dimlicht aan.
   
 10. ik vind het juist prettig. hij is goed rap, rapper dan bij andere autos bij bijv het inrijden van een tunnel
   
 11. Even hier op aansluitend:

  Heb vorige maand dimlicht lamp vervangen, die was stuk. Vervangen door een Osram H-4.

  Vandaag was die ook al weer overleden. kan toeval zijn natuurlijk maar wat is jullie ervaring met bepaalde merken lampen?

  groet

  René
   
 12. dit sluit niet echt aan in dit topic.
  zou je hier een nieuw topic voor willen openen Renë?
   

 13. uiteraard Gerard, doe ik!
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 14. Zoals @Paul Vingerhoeds opmerkte: lichtschakelaar op dim/grootlicht zetten. Staat die van mij ook altijd op. Mijn 3.2 heeft geen DRL en vertrouwen op de automaatstand/lichtsensor doe ik niet. Schakelt naar mijn mening te laat het dimlicht in. Bijvoorbeeld bij mist overdag schakelt de verlichting niet in.
  De lichtsensor meet dan nog nog genoeg licht terwijl het zich slecht is.
  Ik zou alleen die "lichtpieper" wel kwijt willen. Heeft bij mijn auto geen enkel nut. Staat de schakelaar op dimlicht en ik verlaat de auto en sluit de portieren, dan gaat het licht gewoon uit. Nu weet ik niet of dat standaard zo ingesteld is of de vorige eigenaar dat heeft laten veranderen.
   

Deel Deze Pagina