euhm.. die cabrio is voorbij! en bedankt heh bij deze: doe mij maar een setje (echte)Escort Cosworth velgen dan
Weer 's wat anders dan Snert... RECEPT Wintergroentensoep (voor 4 tot 6 borden) 2 eetlepels olijfolie 1 grote zoete ui, gesnipperd 50 gram ontbijtspek, fijngesneden 1 rode peper 3 pastinaken (of halve selderijknol) 1 winterprei 1 grote aardappel, geschild in blokjes 1 pot runderbouillon met vlees (of 1 liter zelfgemaakte) 1 vleesbouillonblokje 125 cl slagroom 1 kleine winterwortel kwart witte of spitskool, dungesneden versgemalen peper en zout versgeraspte nootmuskaat extra: blender of staafmixer Schil pastinaken en snijd in blokjes. Snijd wit van prei in ringen en was in koud water. Verwarm olie in grote pan. Bak hierin ui en ontbijtspek ca. 5 minuten. Mag niet bruin worden. Verwijder pitjes uit peper, snijd ragfijn en voeg toe. Evenals pastinaak (houd een handje achter), preiwit en aardappelblokjes. Bak 3 minuten door en voeg dan bouillon toe (houd vlees achter). Vul aan met water zodat alles goed onder staat. Voeg bouillonblokje toe en laat zachtjes gaarpruttelen in ca. 20 minuten. Snijd voor het garnituur ondertussen het preigroen in mooie ringen en was. Schil winterwortel en verdeel in kleine blokjes, snipper kool fijn. Pureer de soep. Voeg eventueel wat water toe totdat de soep een mooie romige dikte heeft. Schenk slagroom erbij. Proef en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg vlees, prei, wortel, restje pastinaak en kool toe. Laat in kwartier zachtjes groenten gaar koken. Serveer dampend heet. Geef er roggebrood met katenspek bij. Tip: Geen pastinaak te krijgen? Knolselderij is een goed alternatief. Doe mij dan maar 900 kilometer file door de sneeuw (of een stukje)
Een schone oostenrijkse was niet te vinden maar hier je jodelende oostenrijker En doe mij maar een mooie bierfiets