Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus st upgraden??

Discussie in 'Performance' gestart door Focusst2016, 19 mei 2020.

 1. Beste focusliefhebbers, ik ben nieuw hier en heb enkele vragen voor jullie. Heb me dit weekend een focus st van 2016 aangeschaft. Rijdt zalig maar zou mss toch overwegen om enkele aanpassingen te doen. Het geluid is wel goed maar zou van mij toch wel bij het optrekken wat luider mogen zonder dat het overdreven wordt. En heb mij ook al wat zitten verdiepen om er wat meer pk’s uit te krijgen en kom op het internet vanalles tegen maar ik ben een serieuze leek daar in en weet niet wat best is. Dus is er niets beter dan de mening vragen een ervaringsdeskundigen. Dus als jullie zo vriendelijk willen zijn eens jullie mening te geven, bedankt
   
 2. Welkom om dit forum, en heb je de zoekfunctie al gebruikt, er is hier namelijk wel info over te vinden op dit forum


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 3. Welkom op het forum
   
 4. Als je een serieuze leek bent zou ik gewoon naar een van de betere tuners gaan om daar alles te laten doen en je volledig te laten informeren. Zij hebben naast kennis van tunen ook kennis over je auto te veranderen in een tupperware bakje dat het uitschreeuwt bij het optrekken. Je auto bam bam bam laten roepen alsof hij stuk gaat kunnen ze ook net zoals het geluid van een fietspomp na doen.
  Naast oppassen dat je auto geen identiteitscrisis krijgt moet je ook opletten op je fabrieksgaranties en je verzekering (mbt keuring bij teveel pk's).
   
  Rob M en trucker0werner vinden dit leuk.
 5. Wesley :welcome: bij de gezelligste Focus Familie Club van NL.:thumbup:
  Veilige kilometers met :focus3: - :st: - uit 2016.:dance::sturen::clap:
  In welke kleur is je :st:.:kwijl:
   
 6. #6 Thieske, 19 mei 2020
  Laatst bewerkt: 19 mei 2020
  Welkom op het forum, ook zonder je netjes voor te stellen is de zoekfunctie te gebruiken. Ik wil je niet meteen weg jagen zoals sommige andere. Wij zouden het echter wel fijn vinden als je iets meer doet dan alleen een vraag dumpen en na een antwoord je niet meer te laten zien. In andere woorden, stel je netjes voor en deel je ervaringen /vorderingen met de ST. We helpen graag, maar hebben er het liefst een waardig lid bij (met of zonder veel kennis)
  Een klein begin wil ik best geven, maar de hele lijst is heel lang en maakt deze post te onoverzichtelijk. Deze lijst is ook al vaker (in delen) beschreven.

  Geluid: voorste demper verwijderen geeft iets meer geluid. Deel van inhoud achterste demper verwijderen is een volgende optie. Zijn ook diverse aftermarket uitlaten te kopen. Houd rekening met als je gaat tunen voor meer vermogen je een keer de originele downpipe met katalysator gaat vervangen, wat automatisch ook meer geluid gaat geven.

  Meer vermogen: Hoe ver wil je gaan? Een tuning op de standaard auto levert je niet veel op. Met beter luchtfilter en tuning kan je naar stage 1 = 270-275 pk. Naast luchtfilter ook andere intercooler en andere downpipe (met of zonder cat) en chiptuning ga je naar stage 2 = 295-300 pk. Met serieuze geld investeringen kan je nog veel verder komen, 400 pk is haalbaar maar zijn zelfs ST's met 600 pk (niet op dit forum). Afhankelijk van hoe ver je wilt gaan, kom je mogelijk ook in de knoei met typegoedkeuring van de auto.

  Denk trouwens niet alleen aan vermogen en geluid, er zijn nog zoveel andere mogelijkheden om je auto te upgraden. Chassis, ophanging, remmen, exterieur, etc.

  Er is heel veel mogelijk en heel veel info over te vinden, ook op dit forum. Ik zou zeggen; stel je even netjes voor hier; klik hier . Begin eens wat door het forum te bladeren (o.a. het mijn focus gedeelte, klik hier) en eventueel zoeken met de zoekfunctie.
  Een aanrader mbt tunen binnen NL is in mijn ogen echt wel autobedrijf Mebu; duidelijk veel ervaring, klantgericht, vele mogelijkheden en altijd bezig om het perfecte resultaat voor de klant te behalen, heldere en nette prijzen.
  Een PERSOONLIJKE afrader vind ik het bedrijf pumaspeed; slecht afgewerkte onderdelen die vaker niet passen dan wel, geen kwwaliteitscontrole, zeer slechte klantenservice, 0 communicatie, verzend verpakking die na 2 meter al uit elkaar valt.
   
  Henry-ST en M.Blaak vinden dit leuk.
 7. Stealth


  Die is in stealth grey
   
  Thieske en bluediamond vinden dit leuk.
 8. heel erg bedankt voor de info
   
  Thieske vindt dit leuk.
 9. Je zou ook nog informatie over Cobb accessport op kunnen zoeken hier zijn veel mogelijkheden in te verstellen en je kunt ook op maat laten maken veel rij plezier
   
 10. Voor dat geld, heb je ook een nieuwe tesla, met air suspension, adaptieve demping. 4wd.
  Rekening gehouden dat golf 7 nog een goeie 35.000euro nieuw kost.
  Oke je hebt voor dat geld geen motorgeluid zoals de golf en tot legale snelheden is tesla beter erboven begint de golf meer en meer te winnen
   
 11. Ehh… beetje "appels met peren" vergelijken? Voor het geld van een RS koop je ook een luxe Mercedes. Maar de liefhebber wil toch echt die RS!

  Trouwens, Golf R kost ong. € 70.000,- , heeft 4-wiel aandrijving etc. Daar stop je dan meer dan 700 Hp en 900 NM. koppel in bij een gewicht van ong. 1650 kg. Doei Tesla!!!
  Iet anders, wel eens op een circuit dag achter een Tesla gereden? In de bochten ziet dat er best komisch uit. Daarom staan er niet voor niets 10.000 Tesla filmpjes op Internet, en dan vooral "Rechtuit !!"
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina