1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus MK4 Bang & Olufsen

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Mikyvangils, 6 nov 2018.

 1. heeft er iemand anders ook last met de nieuwe focus icm het bang en Olufsen systeem dat er van alles in de deuren trilt bij een beetje bas?

  Iniedergeval bij mij is dit wel een probleem en vooral als het koud is. Bij een bepaalde toon overheersen de trillingen gewoon het geluid van de muziek. Aangegeven bij de ford dealer en vrijdag gaat de Focus terug voor garantie. Ben benieuwd of ze dit gelijk opgelost krijgen. Bij de Peugeot 108 die ik ook nog heb hebben we een soortgelijk probleem gehad dit lag aan een kabeltje wat uit een clipje lag binnen in de deur.
   
  AKW vindt dit leuk.
 2. Of de deuren zijn niet goed genoeg geisoleerd voor zoveel bass.
   
 3. #3 PhoenixNLx, 7 nov 2018
  Laatst bewerkt: 7 nov 2018
  Bekend 'probleem'. Maar mijn weten al vanaf ford focus 3 fase 1. demping materiaal rondom de speaker lost dit op. Ik denk niet dat Ford er wat aan gaat doen. Weer zoiets waar ze op bespaard hebben..
   
 4. Maar juist bij de B&O zou je inderdaad geen rammels moeten hebben. Heb het in een Fiesta gehoord en dat klinkt echt top. Lijkt me inderdaad dat er iets los ligt in de deur.
   
 5. Jaa klinkt voorderest ook wel echt goed, alleen die trilling Is zwaar irritant. Daar was de dealer het ook mee eens. We hebben het bij het maken van de afspraak even getest in een showroom focus met bang en Olufsen en in die auto geen probleem heel raar
   
 6. Denk dat de speakers os meer laag in zich hebben dan andere radio daardoor komt de lage tonen meer tot leven. Dus ook als er iets loszit in de deur.
  Het moet net de juiste resonatie hebben om juist extra mee te resoneren, gevolg onaangenaam geluid.

  Deurbekleding eraf en met je hand diverse delen vasthouden zou ervoor moeten zorgen dat het op een bepaalde moment stil is. Dan weet je wat er resoneert
   
 7. Ford is geen audio centre natuurlijk.
  ze leveren deze upgrade om een groter publiek aan te trekken.
  ga je naar een (car) audio centre zullen ze er alles aan doen om het geluid op alle instellingen en met alle soorten muziek optimaal te laten klinken.
  ik zou iig mijn portieren met dempingsmateriaal beplakken om een beter geluid te krijgen, zeker als ik een B&O systeem zou hebben.
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 8. Ik wacht even af wat het resultaat is na vrijdag. Als het resultaat goed is kan beplakken met dempingsmateriaal altijd nog
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 9. Dempen is een aanrader. 5 tientjes materiaal en paar uurtjes werk

  Knapt het altijd erg van op.
   
  Leon Focus en PhoenixNLx vinden dit leuk.
 10. Vandaag heb ik voor mijn vrouw ook een MK4 Focus gekocht met B&O. Het viel inderdaad op dat wanneer het volume iets hoger ging er van alles begon te rammelen in de portieren. Ik ben benieuwd of dit na jouw bezoek aan de dealer opgelost is.

  Ik rij zelf een Audi met B&O systeem, maar daar kan de volume knop volledig open zonder dat er ook maar iets begint te rammelen.

  Gr. Richard
   
 11. Nee het probleem is nog steeds niet opgelost. Het probleem is ook alleen bij lage temperaturen.. En toen de auto bij de dealer stond was het 15 graden.. Ik heb toch echt het vermoeden dat het de kabel is die de deur opent ik ben van plan om volgende week zelf het deurpaneel even los te halen en alle losse kabels die ik zie zitten in te pakken met een zacht materiaal.

  Als dit het probleem verhelpt laat ik het zeker weten!
   
 12. Dank je voor je reactie. Ik ben benieuwd of je het probleem kunt lokaliseren.

  Zou je misschien ook foto's willen maken van hoe je het deurpaneel kunt verwijderen en van de deur zonder deurpaneel?
   
 13. Jaa komt goed ga ik zeker doen, ik moet nog even kijken waar ik het mee ga doen misschien wel met hockey tape wat gestoffeerd is aan 1 kant
   
 14. Ligt er een beetje aan wat je tegen gaat komen. Het wordt of loszittende delen fixeren (bijvoorbeeld met tape of kit) of inderdaad een dempend materiaal plaatsen. In het verleden heb ik wel stukjes van dat noppenschuim gebruikt om dat voor elkaar te krijgen. Een optie is ook om van dat schuimtape dat gebruikt wordt om kieren tocht dicht te maken te gebruiken.
   
 15. Vandaag hebben we de Focus opgehaald. Bij ons is er inderdaad ook sprake van een behoorlijk irritante rammel bij een iets hoger volume. Het geluid lijkt afkomstig uit het bovenste deel van de deur, ergens in het midden. Het klinkt inderdaad als een draadje of iets dergelijks dat mee begint te trillen. Ik ga er zeker even mee terug naar de dealer.
   
 16. De dealer gaat vrijdag bij mijn Focus alle losse kabels isoleren met een een zacht gestoffeerd tape. Is mijn eigen idee alleen de dealer gaat het uitvoeren tegen een vergoeding van 75 euro..
   
 17. Als het daarmee opgelost is mogen ze jou wel € 75,= betalen omdat jij de oplossing gevonden hebt !
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 18. fijn dan, jij hebt een probleem (volgens mij is dat gewoon garantie) je komt zelf met een oplossing en je moet er nog voor betalen ook!
   
 19. Is het een probleem of een product eigenschap?
   
 20. dat is een goede vraag, voor de TS is het een probleem.
  als het een product eigenschap is dan is 75 euro niet veel voor hetgeen wat ze gaan doen.
   

Deel Deze Pagina