Beste Focusrijders
Vanwege het coronavirus (COVID-19) is door de overheid besloten dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 september.
Tot die tijd volgen wij de instructies van het RVIM en zullen we meetings proberen te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Een paar vragen over kleien

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door B@Zzz..., 18 okt 2014.

 1. Ik heb vandaag de focus voor de eerste keer zelf gekleid, maar tijdens en na het kleien zijn er nog wel een paar vragen naar boven gekomen:

  1. Ik heb volgens mij een halve fles detailerspray gebruikt ofzo, is dat niet een beetje veel (deed dat om te voorkomen dat de klei z'n sporen achter zou laten)
  2. moet je hard of zacht drukken tijdens het kleien?
  3. na het kleien droogt de detailerspray op en ontstaat er een flinke waas over de auto, moet de auto hierna weer gewassen worden? ik hem hem afgespoeld (de waas blijft zitten) en daarna afgedaan met een droogdoek
  4. tijdens het waxen wordt de pad toch nog donker/vuil, heb ik dan te weinig gekleid?
  5. moet de wax ingeboend worden of is alleen "er op smeren" voldoende? (en daarna natuurlijk weer uitboenen ;))

  Wie kan me helpen?
   
 2. 1. Een halve fles is niet overdreven veel. Beter iets te veel dan te weinig.
  2. Lichte druk is voldoende om de klei het vuil op te laten nemen.
  3. Ik neem na het kleien van een paneel de resterende spray af met een microvezeldoel. Wassen na het kleien wordt vaak gedaan.
  4. Kleien is om vuil van de oppervlakte weg te halen. Als je pad vies wordt is je lak zelf nog niet schoon. Vuil wat in de lak zit kun je weghalen met een paintcleaner.
  5. Boenen is niet nodig. Aanbrengen met een pad en vooral niet te veel. Is zonde van product en niet nodig. Dus dun aanbrengen en na drogen afnemen met een zachte microvezeldoek.
   
 3. Lekker gewerkt met de :focus: :thumbup:

  3. Gewoon de auto nadien weer wassen geeft het mooiste/schoonste resultaat voordat je een waxlaag gaat aanbrengen, afnemen met een doek kan weer onnodige krassen veroorzaken imo.
   
 4. Wanneer je pad zwart wordt, dan is de lak gewoon nog niet schoon. Na het kleien moet je de lak eerst reinigen. Dat betekent wassen en dan met een lakreiniger. Dat is cleaner. Heb je last van swirls of kleine krasjes, gebruik dan een polish. omdat een polish vaak wat vettig is, neem je de auto daarna af met panel wipe of Eraser. Dan is je auto pas echt klaar voor de wax. Voordeel is dat je wax nu veel beter aan te brengen is en veel langer houdt.

  Je bent een dag bezig...maar je hebt dan wel wat.
   
 5. Wat voor spul is dat dan die wipe of erasers

  is dat gewoon te halen bij car clean
   
 6. Ja, zijn ontvetters.
   
 7. :thumbs: Bedankt voor de antwoorden heren, hier kan ik zeker wat mee.
   

Deel Deze Pagina