1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Dakrails C-track

Discussie in 'Handleidingen Focus II' gestart door SmokeWurst, 11 feb 2017.

 1. #1 SmokeWurst, 11 feb 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 feb 2017
  Misschien niet direct een moeilijke handleiding, maar wat informatie over, wat Ford, de C-track dakrail noemt. In universele termen wordt dit ook wel T-profiel genoemd wanneer je naar Thule dakdragers zoekt bijvoorbeeld.
  Naar mijn weten is de Focus2 fase1 Wagon het enige model waar dit type dakrail op zit. Ik merk dat ik zelf wat moeite had met de zoektocht en dat er toch nog wat vragen over zijn.

  Goed, de foto's:

  Zo ziet de dakrail er van dichtbij uit, dit zijn twee van de drie punten waar de achterste drager op gefixeerd dient te worden.
  [​IMG]

  De voet van de drager
  [​IMG]

  Welke op dit punt in de rail wordt geduwd (de drager zit op deze foto dus al op het montagepunt)
  [​IMG]

  Wanneer de drager in de rail zit duw je de voet naar voren om deze naar het montagepunt te schuiven. Dit kan wat moeizaam gaan.
  [​IMG]

  Er zit onder het afdekkapje een inbusbout die ik los draai tijdens de montage. Zo kan ik de drager makkelijk door de rails duwen omdat hij dan net wat groter of kleiner kan worden.
  [​IMG]

  De fixeerpunten zijn gemarkeerd met een inkeping en de rail
  [​IMG]

  Klepje dicht duwen en op slot draaien. Done!
  [​IMG]
  [​IMG]

  En de officiële handleiding:
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 2. Netjes.;)
  Gelukkig heb ik de dakrails er alleen voor de sier erop gezet.:cool:
   
 3. #3 Oscar84, 5 okt 2017
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 okt 2017
  Kan iemand mij vertellen waar ik deze dragers kan bestellen en binnen 2 dagen in huis heb.
   
 4. Zijn er dingen waar ik op moet letten als ik een dakkoffer ga kopen voor de originele dragers van ford die hierboven op de foto's te zien zijn ?
   
 5. Ik heb eventueel nog een setje dragers liggen, origineel Ford.
   
 6. Dragers heb ik net vanavond opgehaald. Evengoed bedankt.

  Weet iemand toevallig uit zijn hoofd hoe breed de originele dragers zijn van ford. Ik heb de dragers die hierboven op de foto staan.
   
 7. Goede vraag, je moet inderdaad even opletten op de breedte van de drager. Deze is namelijk boven gemiddeld breed en mijn dakkoffer past echt nét. Veel Thule dragers hebben smalle vierkante balkjes dus het verschil is groot. Ik kan morgen even meten.
   
 8. Dat was ook mijn probleem; een bevestigingsbeugels van de dakkoffer pasten niet om de dakdragers heen.
  En om nou happen eruit te slijpen ging mij wat ver.
  Heb dus zelf met draadeind beugels gemaakt die wel pasten

  Verstuurd vanaf mijn C2 met Tapatalk
   
 9. De dragers zijn 7,5 cm breed. Dat is best breed vergeleken met andere dragers. Heb vandaag de dakkoffer binnen gekregen en gelijk geïnstalleerd. Paste redelijk allemaal heb 2 gaatjes iets groter geboord maar hij staat erop. Ik heb voor de G3 dakkoffer Spark 420 zwart gekozen. Staat alleen redelijk ver naar voren maar dat is niet anders door de standaard plekken van de dragers.
   
 10. Sorry voor mijn late reactie, ben erg druk geweest en ik heb geen moment meer gedacht aan het opmeten. De plek van de dakkoffer is redelijk ver naar voren inderdaad maar als je iets afstand neemt en de auto van de zijkant bekijkt zie dat dit wel het midden van de auto is. Zo is het mooi verdeeld over voor- en achteras.
   
  DeNeMaN vindt dit leuk.
 11. Ik ben ook op zoek naar dakdragers en een dakkoffer. Heeft iemand nog iets in de aanbieding? Ik heb een focus stationwagon van 2004, waarbij de dakdrager bevestigingspunten in de dakrand zitten.

  Greetz
  Mark
   
 12. Hoi Mark,

  2004 is de MK1 en heeft heeft geen C-track. Wellicht je oproep in een nieuw topic in de gezocht rubriek plaatsen. Hou ook het aanbod in de gaten, er worden met enige regelmaat dragers aangeboden.
   
 13. Dank voor de reactie. Ik zie dat ik mij vergist heb in het jaartal. Bouwjaar is 2006.
   
 14. IMG_20180610_223954.jpg IMG_20180610_223914.jpg dit kapje los verkrijgbaar? Ben er 1 kwijt.

  Mvg tom
  IMG_20180608_190308.jpg
   
 15. Hoi SmokeWurst,

  Ik ben helaas één van die ongelukkige Focus rijders die een SK4M5J 55A062 AA drager nodig heeft, maar via Marktplaats een SK4M5J 46002 BA gekocht heeft :oops:

  Is er een mogelijkheid om de 46002 tóch te monteren op mijn C-track dakrail, of is ‘t een gevalletje “jammer de bammer”?

  Gr.

  Dimitry
   
 16. Hoi Dimitry,

  Welkom op het Focusclub forum. Helaas is het laatste geval, dat gaat nooit passen. Wellicht een oproep op Marktplaats om te ruilen?

  Groet, Rob


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 17. Okidoki, dank voor je vlotte reactie Rob. Ik was er al een Btje bang voor... :(
   
 18. C7093928-3FB4-45A2-8CB9-7C1319BD5BA0.jpeg Ze zitten d’r op hoor! €40,- via MP!! Nu alleen die andere nog kwijt zien te raken...
   
  SmokeWurst vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina