1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Afstelling Quick Shift

Discussie in 'Performance' gestart door Bambieeee, 16 aug 2020.

 1. Ik ga aankomende dinsdag een Airtec motorsteun en quick shift laten monteren. Nu kan ik de quick shifter afstellen variërend van 20% tot 40% korter. Mijn plan is om hem gelijk op 40 te zetten, maar heeft iemand hier toevallig al ervaring mee of advies over?
   
 2. je zou het kunnen uitrekenen toch?
  hoeveel cm is de afstand tussen 1 en 2 en dat verminderen met 20 cq 40% en je weet de afstand die overblijft.

  ik heb wel eens een reclame van een quick shifter gezien en die gaf aan dat die 25% korter was en dat dat eigenlijk de ideale afstand was.
  maja, wij van wc-eend, adviseren wc-eend :D

  zelf geen ervaring mee maar wel in geïnteresseerd.
  klopt het dat een massieve (ijzeren) quick shifter beter is dan 1 van aluminium? weet jij dat Mike?
   
 3. Dat van die 25% heb ik ook eerder gelezen, ook vanuit reviews. Ik had op mijn vorige ST zo'n quick shift plate (zat op de standaard shifter geschoven) maar geen idee hoeveel % dat was, het schakelde wel heerlijk
   
 4. ik had een shortshifter op m'n st170 deze stond op de kortste stand, heerlijk direct alleen in de winter pfff :P
   
 5. Weet ik eerlijk gezegd niet, ik heb deze besteld https://bit.ly/3kYfpjd
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 6. Ik heb op de rs de shortshifter van mountune zitten. Is 25% korter als ik het goed herinner. Ik vind hem wel fijn. Wat scherper mechanisch gevoel er in en kortere slag. Maar niet zo zwaar dat je zit te harken om hem naar de volgende versnelling te krijgen.
  Ik weet niet of je er makkelijk aan kunt? Bij mij zat hij recht onder de filterbox. Dus dan zou je in de eerste weken wat standen uit kunnen proberen
   
 7. Is bij de ST precies hetzelfde, luchtfilter eruit en je kan er zo bij
   
 8. Misschien hoeft zelfs alleen dat knietje eruit van je aanzuigbuis. Dat zit er net boven. Hangt er ook vanaf of die zilveren schakelarm waar die op gemonteerd moet worden eruit moet. Bij sommige shortshifters moet dat, bij mij niet...

  In ieder geval: bij mij staat die ook op 40% en ik heb de Cobb uit onderstaand filmpje. Heb het niet echt bekeken, maar aan het einde zie ik dat ie, voor en na de installatie, heeft gemeten. Misschien heb je er wel wat aan, voor het idee. Ikzelf vind het wel lekker rijden :thumbup: Ietsje hakeriger bij supersnel schakelen, maar dat komt omdat alles in een veel kortere tijd moet gebeuren.

   
  VinRS vindt dit leuk.
 9. Bij mij is die schakel arm inderdaad in zijn geheel vervangen
   
 10. Hou er wel rekening mee dat het verkorten van de slag niet zo best is voor je singromes die heeft een bepaalde tijd nodig om de bak verder te zetten.
  Wil zelf ook de Mountune nemen met 1 stand die m 25 procent kortere slag maakt...
   

Deel Deze Pagina