1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Achteruitrijcamera inbouwen

Discussie in 'Electronica' gestart door krabappel2548, 3 apr 2016.

 1. Bedankt voor de info, hier kan ik mee verder!

  En idd de Defenders zijn (te) duur :)
   
 2. Ik stel de vraag maar even in dit topic:

  Ik heb een Focus Wagon MK3.1 uit 2012 (bluetooth/voice systeem.) Kan hier zonder problemen een orginele Ford achteruitrijcamera inbouwen? (dus geen chinese Ali camera.) Of kan dit alleen met een sync systeem? In kofferbak zit geen bekabeling maar deze kabelboom kan je los vinden op o.a. 'Poolse ebay'. Is onder het dashboard alles voorbereid op de installatie van zo'n camera?

  Heeft iemand de onderdeel nummers van de orginele camera die geschikt voor een Ford Focus 3.1 wagon en de losse kabelboom voor in kofferbak? Ik zie op Allegro.pl vaak van deze camera's voorbij komen met bekabeling daarom deze vragen.
   
 3. Volgens mij de camera wel, alleen herkend je auto de camera niet bij het in achteruit zetten. Dan moet je een russische module hebben die je tussen de kabelboom moet solderen.

  het verschil in prijs tussen ali en originele camera schijnt vrij groot tenzijn, vandaar dat het merendeel een van ali neemt.
   
 4. Bij een orginele camera heb je ook die russische module nodig? Ik meende dat het juist alleen bij de Ali camera was. Als dit het geval is dan ga ik er niet aan beginnen.
   
 5. Ja, je auto herkend de camera namelijk niet. Die module ‘fopt’ de auto als het ware
   
 6. Ok thanks. Dus russische module is altijd nodig wat je ook doet of monteert. Dan maar geen camera. ;)
   
 7. Wanneer je originele onderdelen gebruikt heb je geen Russische aftermarket camera module nodig. In jouw geval heb je dan de volgende onderdelen nodig:

  * Achterklep sierlijst met de uitsparing voor de achteruitrijcamera (of zelf de uitsparing maken in de huidige sierlijst).
  * Originele achteruitrijcamera (dit moet het juiste type zijn anders werkt het niet).
  * Kabelboom in de achterklep welke geschikt is voor de achteruitrijcamera.
  * Originele (IPMB) camera module (dit moet het juiste type zijn anders werkt het niet).
  * Interieur kabelboom welke geschikt is voor de achteruitrijcamera.


  Hou er rekening mee dat zelfs wanneer je de juiste gebruikte onderdelen weet te vinden de kosten en hoeveelheid werk vele malen groter zullen zijn als wanneer je de Russische aftermarket camera module toepast in combinatie met een aftermarket achteruitrijcamera.
   
 8. De vraag was of het alleen met de originele camera kon werken, en dat gaat dus niet. Logisch dat je alles werkend krijgt door de onderdelen te vervangen waarmee het wel werkt. Zoiets als, ik heb een Mini en wil daar een Mercedes motor in...
   
 9. Thanks mannen. Ik zie al dat me dit teveel werk is en de kosten te hoog oplopen om alleen een camera werkend te krijgen.
   
  Patman vindt dit leuk.
 10. Met russische module ben je rond de 100€ kwijt
   
 11. Mijn camera gaat prefect in mijn Ford focus

  Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
   
 12. Wanneer je een originele achteruitrijcamera toe wil passen in een Focus 3 met Bluetooth/Voicecontrol systeem heb je altijd ook de overige bijbehorende onderdelen nodig. De originele achteruitrijcamera communiceert via een 1-draads LINbus netwerk met de IPMB module. Zonder originele IPMB module is er geen communicatie mogelijk. Derhalve zal als je een originele achteruitrijcamera wilt het gehele systeem moeten worden ingebouwd.

  De Russische aftermarket camera module is niet geschikt voor een originele achteruitrijcamera. Gezien de Russische aftermarket camera module geen LINbus netwerk verbinding heeft kan deze niet communiceren met de originele achteruitrijcamera. Het enige dat de Russische aftermarket camera module feitelijk doet is het simuleren van de IPMB module waardoor de FCDIM de achteruitrijcamera ingang vrijgeeft (overigens is dit ook met een simpele Arduino met CANbus shield te realiseren). Met wat aanpassingen kan een originele achteruitrijcamera weliswaar worden gebruikt als "normale" NTSC camera maar dit heeft geen enkele meerwaarde omdat er dan geen parkeer lijnen worden weergegeven (bij de originele achteruitrijcamera projecteert de IPMB immers de parkeer lijnen over het camera beeld).


  Overigens zijn er technisch gezien ook mogelijkheden om bij een aftermarket achteruitrijcamera informatie van de parkeersensoren en actieve parkeerlijnen aan het camerabeeld toe te voegen. Ik ben hier zelf al een tijdje mee aan het experimenteren. Ik heb enige tijd geleden een module gebouwd welke tussen de videokabel van de aftermarket camera naar de FCDIM wordt geplaatst en op basis van informatie van de parkeersensoren (CANbus communicatie) rood/groen/geel gekleurde blokken tussen de parkeerlijnen projecteert. Op wat kleine bugs na werkt dit prima. De volgende stap is om op basis van de informatie van de stuurhoeksensor ook actieve parkeerlijnen toe te voegen.
   
  Patman vindt dit leuk.
 13. Mocht ik toch voor de Russische module gaan, welke aftermarket camera is dan een aanrader/geschikt voor mijn Ford Focus 3.1 Wagon?
   
 14. Ik zal eens kijken of ik het linkje nog heb van die ik afgelopen jaar heb besteld.

  edit


  € 19,58 18% Off | Auto Kofferbak Handvat Auto Achteruitkijkspiegel Reverse Camera Backup Parking Camera NightVision Voor Ford Focus 3 Hatchback Saloon 2012 2013 2014
  https://s.click.aliexpress.com/e/SveCovQH5
   
 15. Ik ben ook bezig om alle spullen te verzamelen om een originele achteruitrij camera in te bouwen. De bedoeling is dat de camera ingebouwd wordt in een mk3.1 estate met een sync1 systeem inc. nav inc. parkeersensoren achter. De grijze stekker voor de APIM is reeds aanwezig in de auto. Nou had ik via de vorige eigenaar van de camera (via dit forum) vernomen dat ik op basis van mijn VIN nr de volgende kabel nodig zou hebben om de camera aan te sluiten in de klep: BV6T-17N400-BAH.
  Ik had deze kabel besteld echter krijg ik de reactie dat die niet meer leverbaar is. De vraag is, is dit de juiste kabel die ik nodig heb en zo ja, klopt het dat deze niet meer leverbaar is? Ik kan op basis van dit onderdeel nr. weinig relevants vinden op internet op deze ebay advertentie na.
   
 16. Gaat dit over het nieuwe model? Ik ben benieuwd wat er allemaal nodig is. Wat is er voorbereid in de C max. Is er een nieuw beeldscherm nodig, zit bekabeling al tot de kofferbak? etc.
   
 17. @Yakko die -BAH kabel heb je niet nodig voor een camera, dat is namelijk de linker kabelboom in de achterklep en die kan blijven zitten. De rechter kabelboom dient wel vervangen te worden, maar dit hangt af van welke er nu is gemonteerd (stuur mij even je VIN als je het juiste nummer wilt weten)

  @HansN25 Dit gaat over een Focus, maar er is ook een topic over de C-Max 2015-. Of de bekabeling is voorbereid valt niet te zeggen zonder in de auto te hebben gekeken... voor een originele ombouw heb je een camera met handgreep nodig en nieuwe kabelboom voor in de achterklep. Scherm kan blijven zitten, alleen de software moet even worden geactiveerd! Hou rekening met een kleine 400 tot 500 euro aan onderdelen voor een originele ombouw als je nieuwe onderdelen gaat bestellen.
   

Deel Deze Pagina