1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Achterklep ontgrendelt met regen

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door NBrom, 13 okt 2019.

 1. Hallo,

  Na lang zoeken op dit forum toch maar een account aangemaakt voor een heel specifiek (en bloedirritant) probleempje.

  Mijn Focus hatchback (1.6 Ti-VCT) uit 2005 heeft het nare kwaaltje om de kofferbak te ontgrendelen zodra ik mijn rempedaal intrap (of soms loslaat, verschilt). Dit kwaaltje heeft hij alleen als het regent, of met erg vochtig weer.

  Ik krijg het idee dat hij misschien kortsluiting maakt met mijn 3e remlicht, zodra hier spanning op komt, ontgrendelt hij vermoed ik.

  Ik heb alle kappen aan de binnenzijde van de kofferbak al losgehaald, het remlicht losgehaald en in de zekeringenkast gezocht. Maar ik zie nergens iets van, hé dat is apart. Bij mijn eigen garage hebben ze ook al gezocht, tervergeefs.

  Zijn er leden hier die dit hebben meegemaakt, of weten waar ik nog meer kan gaan zoeken?

  Ik hoor het graag!
   
 2. Het is goed mogelijk dat er in de kabelbundel van carrosserie naar achterklep 'kale' of gebroken elektrische kabels zitten.
  Als je de rubber tule terugtrekt kun je het zo zien.
   
 3. Na je reactie inderdaad eens even het rubber losgehaald om te kijken, maar zie hier niets aan. Adertjes zijn allemaal nog goed.

  Edit:
  De knop in de klep zelf werkt ook niet meer als hij hier last van heeft. Als ik het kwaaltje niet heb, doet de knop het wel gewoon. Zit er aan te denken dat het misschien ook wel in het mechanisme zelf kan zitten. De stekker die er op zit is ook mooi schoon en zit prima in elkaar.
   
 4. Ik heb eventueel nog wel een slot en knop indien nodig. Ik vermoed dat hier ook het probleem zit.

  Laat maar weten.
   
 5. Hartelijk welkom op dit forum Nils. Nu nog effe voorstellen, dat maakt het makkelijker communiceren. Uiteraard is het niet verplicht maar wordt zeker gewaardeerd.
   
 6. Ik ga eerst even zoeken of het inderdaad daar vandaan komt, maar bedankt voor het aanbod!
   
 7. En welkom
   
 8. De knop van de achterklep wil bij de Focus 2 nog wel eens last hebben van vocht. Meestal stopt hij dan met werken, maar vocht kan een hoop rare dingen doen met electra :)
  Een nieuwe heb je met een half uur/drie kwartier gemonteerd.
   

Deel Deze Pagina