1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

6000cd vervangen voor iets simpels met telefoon ondersteuning

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door doubled, 12 feb 2024.

 1. Ik heb een familielid op leeftijd welke hiervoor altijd een fusion had met daar een 4500 ford radio erin. Om toch een sporadisch telefoontje te kunnen beantwoorden heb ik daar jaren geleden een parrot 3100 in geknutseld.
  Nu is de fusion vervanger voor een nieuwer model en daar zit een 6000cd radio in. Ik dacht even snel de parrot om te hangen maar helaas zijn de aansluit stekkers van deze radio's niet gelijk.

  Er is expres weer voor een fusion gekozen omdat grote wijzigingen en nieuwe technieken niet zo makkelijk meer eigen gemaakt worden. De bestuurder is een prima automobilist maar het hedendaagse verkeer laat niet meer toe dat je soms over bijzaken als de radio bedienen langer moet nadenken waardoor je niet op de weg let. Dat zijn geen zaken die je in het verkeer moet hebben.

  de 6000cd is helaas zonder BT module, ik had al even rond gekeken en er zijn BT setjes te koop die je als aux kan toevoegen maar dan moet je op de telefoon het gesprek opnemen en zelf de radio naar aux zetten. Dit zijn te veel handelingen.
  Ik heb ook even aan een android radio gedacht maar veel van deze zitten vol snufjes die het voor de oudere generatie erg onduidelijk maken. Het ding moet een beetje grote knoppen hebben, een telefoontje kunnen aannemen, 100% nl kunnen ontvangen en als het meezit een cdeetje kunnen afspelen.

  Nu heb je ook verloopkabels die van de Ford stekker naar iso gaan en weer terug naar de fordstekker. (car2iso2car) Hiermee wordt het wel een gigantische draden kluwe voor het in klikken van een 20 jaar oude parrot.

  Dus ik vroeg mij af of er nog iemand een andere simpele suggestie heeft.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 2. Android en dan custom startscherm maken door bijna alle app er af te halen? Of toch die oude parrot overzetten.
   
 3. Ik zou lekker de parrot overzetten is hij nu gewend
   
  doubled en Edgar Focus vinden dit leuk.
 4. Tot op heden is dat denk ik de beste optie inderdaad
   

Deel Deze Pagina