1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

2012 Focus ST-3 problemen met aansluiting via USB

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door Rogier Simon, 31 jul 2016.

  1. Hallo,

    Vrijdag mijn 2012 Focus ST-3 opgehaald en ben er enorm blij mee. Enige punt dat ik tot op heden ben tegengekomen is dat ik geen muziek kan afspelen via mijn iPhone over de USB aansluiting. Wil graag afspelen via Spotify maar hierbij geeft hij een foutmelding dat afspelen niet mogelijk is, heeft iemand hier ervaring mee?

    Alvast bedankt!
     
  2. Een Focus 3 uit 2012 is nog voorzien van het oude Bluetooth/Voicecontrol systeem. Hierbij is tot ongeveer half 2012 het oude type Bluetooth/Voicecontrol module toegepast waarvan de Voicecontrol taal Engels is. Vanaf half 2012 is een nieuwer type multilanguage module toegepast waarbij de Voicecontrol taal Nederlands is. Vanaf begin 2013 is het oude Bluetooth/Voicecontrol systeem vervangen door het nieuwere SYNC systeem. Deze systemen zijn compleet anders en totaal niet te vergelijken.

    Wanneer je een telefoon aansluit via de USB poort zal deze (net als een USB stick) als media opslag worden gebruikt. Daarnaast biedt het Ford audiosysteem Ipod/Iphone ondersteuning waarmee het mogelijk is om via de radio (beperkt) een Ipod/Iphone te bedienen. Bij mijn weten werkt dit echter niet met apps als spotify.

    Wel zou het mogelijk moeten zijn om vanaf de Iphone via Bluetooth/Audio (A2DP) naar het Ford audiosysteem te streamen.
     
  3. Ik heb bt/vc en kan Spotify vanaf Android via aux afspelen, evt 2x op aux drukken.
     
  4. Dank voor de tips, ik denk dat ik morgen even op jacht ga naar een aux kabeltje om te kijken of dit een oplossing is.

    Ik zal mijn bevindingen posten!
     
  5. Via AUX zal het gewoon werken. Je krijgt dan echter alleen de tekst AUX in het display van de radio te staan en geen muziek info.
     
  6. Werkt zonder kabel via Bluetooth
     
  7. Vandaag na een aantal keren de telefoon verwijderen en opnieuw toevoegen werkt het ineens. Nu het volledige probleem, ontvangst van telefoongesprekken komt nauwelijks door, enorme storingen op de lijn. Morgenvroeg even langs de dealer want dit moet worden opgelost...
     
  8. Na een aantal keer telefoon aan en uit werkt nu ook de bluetooth naar behoren, lijkt dus bij mij wellicht gewoon aan mijn (3 maanden oude) iPhone 6S te liggen.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     

Deel Deze Pagina