1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wat is je nieuwste aanwinst?

Discussie in 'Off-Topic' gestart door Rinkel, 6 nov 2008.

  1. :rock::rock::rock::dance::dance::dance::dance:
     
    M.Blaak vindt dit leuk.
  2. #9182 Sir Focus, 30 jan 2023
    Laatst bewerkt: 30 jan 2023
    Je bent nooit te oud om enthousiast te worden van een mooie auto :thumbup:.

    En je hebt een hele mooie op het oog :)
     
    Edgar Focus en M.Blaak vinden dit leuk.
  3. Mag ik alvast proficiat zeggen, Edgar.1
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  4. Gatver wat een kleur...dat meen je toch niet serieus?



    :rofl::baeh:

    Maar ik zou wel even heel goed kijken wat ze nu aanbieden, want ik zie op hun site bij alleen al de Focussen die ze aanbieden, her en der wat fouten,
    bv de 2016 blauwe Focus word als een Titanium aangeboden, maar is dat absoluut niet.
    En die van jouw lijkt mij juist wel een Titanium ipv First Edition

    Succes morgen, we horen wel hoe het afgelopen is :thumbup:
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  5. Een First Edition is een Titanium met sync 2 en automatisch inparkeren/parkeersensoren rondom. Ik had die ook [emoji6]
     
    DexterXL en Edgar Focus vinden dit leuk.
  6. Zal even e.e.a. toelichten, ik was al een tijdje op zoek omdat een focus zuiniger is en goedkoper. Afgelopen vrijdag was het enorm rustg op werk en besloot ik een halve dag vrij te nemen en in de thuisregio te gaan kijken. Hedin/Stern hoop mider goede dingen gehoord maar toch altijd eerst zelf gaan kijken en ervaren voorat je daar een oordeel over kan vellen. Stond een hoop en de bordjes erbij klopten met wat er stond. Internet was inderdaad minder nauwkeurig leek het. Na wat ronddwalen had ik voor mezelf 3 keer een focus op een focus. Alleen eentje viel buiten het budget, eentje was grijze station, wel titanium maar het zwarte kunststof van de bumpers stak zo lelijk af bij die kleur vond ik. De laatste die ik zag was een sedan, die wilde ik niet.

    Deze blauwe heeft wel wat lakschade achter alsof iemand met de achterklep open door de parkeergarage heeft gereden en twee krassen op de zijkant achter maar dat is lakschade. Daar rijdt hij niet minder om is mijn ervaring. Dus toen de verkoper kwam omdat ik al een tijdje heen en weer liep tussen de 2 focussen vroeg ik hem een inruilvoorstel te doen op mijn c-max. Omdat hij door had dat ik serieuz interesse had, wist waar ik ver sprak (dankzij jullie allemaal) en ik ook wel weet dat mijn c-max ook lakschade heeft en inmiddels bijna 160dkm op de teller, verwachtte ik rond dezelfde prijs die ik er voor betaald heb 2 jaar geleden. Maarhet was ruim erboven en toen kwam deze ondanks de lakschade ineens binnen bereik.

    Morgen dus de proefrit en kijken of ik er nog iets af kan praten of anders wat extra erbij kan krijgen zoals een uptodate sync 2 en uptodate auto software, of misschien iets anders. Maar voor mij is de keuze eigenlijk al gemaakt en hangt het nu af van de proefrit.

    Waarom nu dan, occassions zijn juist duur hoor ik iemand denken. Nou omdat occassions voorlopig niet goedkoper worden, de c-max bij definitieve inruil de 160dkm heeft gehaald, minder wegenbelasting want geen station, zuiniger dan de 1.6 duratec en als extra veel meer luxe. De c-max zit nu op zijn inruil piek, na de 160dkm wordt het minder. Zo een heel verhaal over een laatste aanwinst die ik nog niet eens heb maar heb ik wel alles uit de doeken gedaan :mrgreen:.
     
    Bramzel, gerardTDCI, M.Blaak en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  7. Tussen haakjes, die van mij staat er al sinds vanmorgen niet meer op want die is onder voorbehoud verkocht dus waarschijnlijk heb jij die andere blauwe gevonden (https://www.hedinautomotive.nl/ford/occasion/p/46609861/ford-focus-1-0-titanium?type=purchase) deze vermoed ik
     
    DexterXL vindt dit leuk.
  8. Dus de intro versie "First Edition" is een jaar later de Titanium geworden, mooi weten we dat ook weer,
    ik kwam op een Titanium uit vanwege de gril, maar dit verklaart een hoop :thumbup:
     
    M.Blaak en Edgar Focus vinden dit leuk.
  9. De intro versie is zelf klein beetje luxer dan de titanium wan standaard rondom PDC en titanium alleen achter standaard geloof ik. Verwarmde voorruit is ook niet standaard bij titanium want die was weer onderdeel van het winterpack volgens mij. Maar First Edition heeft die weer wel. Kleine verschillen dus maar verder dus net zo luxe. Als deze doorgaat heb dan alleen geen stuurverwarming en stoelverwarming maar heel eerlijk gezegd, nooit gehad en kan daar ook niet echt wakker van liggen.
     
    DexterXL vindt dit leuk.
  10. Het is een dankbare kleur om te poetsen, je merkt dan gelijk waarom het deep impact blue heet.
    Ik zou er dan sowieso een lakstift bij vragen, Sync 2 kan je via het forum wel updaten, misschien een nieuwe mattenset,
    een onderhoudsbeurt, staat van de banden uiteraard controleren
    En niet vergeten goed voelen of het blok onrustig loopt, anders mogelijk motorsteunen niet fris meer
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  11. Komt toch Sync 3 in maar ik dacht dan kan wellicht iemand anders blij maken met een uptodate sync 2.
    Banden zijn zgan all seasons heb ik al gechecked, niets mis mee, wat ik zag rond 6-7 mm profiel dus daar kan ik even mee vooruit.
    Beurt zit er bij in evenals verse APK.
    Mattenset is wel een goede. Is immers Ford dealer dus dat moet wel lukken.
    Lakstift is ook een goede kan ik in ieder geval de kale plekjes minder kaal maken.

    Poetsen zal wel een dingetje worden, ik zag redelijk wat swirls en heb er niet heel veel ervaring mee en alleen met het handje. Maar genoeg liefhebbers hier en sponsoren dus dat gaat goedkomen om in ieder geval een keer de lak helemaal lekker te krijgen en daarna zelf zien te oderhouden.

    Vanwege het blok wil ik perse eerst de proefrit. Maar sowieso een jaar BOVAG afgedongen al dus in principe veilige aankoop als het blokje het lekker doet. Nog andere tips?
     
    DexterXL vindt dit leuk.
  12. Neem je obd mee om tijdens proefrit ff uit te lezen. En check het onderhoud ook!
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  13. Onderhoud ging ik zeker doen, maar ik heb alleen laptop met forscan en kabel, denk niet dat dat handig is tijdens een proefrit :mrgreen:
     
  14. af en toe zegt die dan nog :haha:
     
    DexterXL, Wilko, Edgar Focus en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. Ja ja ja, ik bedoelde meer ergens stoppen en dan uitlezen of na je proefrit. Maar volgens Fast and Furious kn je best tijdens tijden met laptop klooien:schater:

    PS: als je kenteken hebt dan kun je via etis vin nummer opvragen, auto aan Ford Pass app koppelen en onderhoud dat door Ford uitgevoerd is zien.
     
    gerardTDCI en Edgar Focus vinden dit leuk.
  16. Kenteken heb ik ergens maar aangezien ik er morgen toch ben kan ik ook even het boekje pakken en bekijken. Indien nodig kan ik altijd nog vin foto maken en opzoeken. Want ik doe mijn onderhoud ook niet bij de dealer maar wordt wel altijd netjes ingevuld in het boekje bij mijn garage en sowieso digitaal op te vragen, krijg ik een pdf overzicht met alles wanneer er wat gedaan is aan mijn auto. Best handig.
     
  17. Succes vandaag met de proefrit.
    Sta je al voor de zaak te wachten? :mrgreen:
     
    Edgar Focus vindt dit leuk.
  18. Hij is eerst zijn gebit nog aan het vast laten schroeven geloof ik
     
    gerardTDCI, Edgar Focus en M.Blaak vinden dit leuk.
  19. Ik had nog getracht hem in een ST te krijgen, maar ja.. toch die leeftijd weer he...
     
    gerardTDCI en Edgar Focus vinden dit leuk.
  20. Nou de proefrit is geweest.
    De kleur in daglicht is het eigenlijk toch niet
    Dat sync 2 beviel totaal niet
    Maar zonder dollen ik heb hem gekocht !!!!!!
     
    gerardTDCI, collusion, DexterXL en 12 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina