DAB+ radio upgrade nummers...

Discussie in 'In Car Entertainment' gestart door pd3jcw, 27 aug 2015.


  1. Ik heb exact hetzelfde gedaan alleen kon ik zonder de achterste handgrepen los te halen de voet eraf halen
     
  2. #382 Gerke76, 26 jul 2016
    Laatst bewerkt door een moderator: 26 jul 2016
    Die vork heb ik. Maar vanaf de buitenkant of tussen dak en hemelbekleding in? Zaten die doppen bij jullie ook zo vast? Ben bang dat ik ze sloop.

    En: hoe krijg ik die kappen van de stijlen los? Wrikken, maar zijn er bepaalde plekken waar dat het makkelijkst gaat?

    Harrie: zijn die doppen los te bestellen?
     
  3. tussen de dop en de hemelbekleding in en dan trekken. de D stijl zit volledig geklikt, de C stijl zit met een schroef vast achter dat vierkante dopje waar airbag op staat en zit verders geklikt.
    Die doppen hebben FINIS 4861966
     
  4. Had van de week radio en antenne ingebouwd. Radio was makkie, maar antenne was wel ff werkje, de twee dopjes om hemelbekleding los te halen zaten echt goed vast. Daarna de rest gedemonteerd en toen ging het makkelijk. Vanmorgen even bij [MENTION=7135]jjonkie[/MENTION] langs geweest voor het programmeren en wat een fantastisch geluid. Veel beter dan normale radio! Echt een aanrader :) en Jarno al inmiddels een DAB radio gevonden? Voor zender overzicht en kanalen :

    http://radio.nl/dab-commercieel-en-publiek
     
  5. Hoi,

    Zijn de doppen heel gebleven? En wat heb je precies nog meer los gehaald?
     
  6. Bij een wagon is het echt zo gebeurd. Je hoeft alleen het rubber los te trekken. Daarna met je hand tussen bekleding en dak en de doppen losmaken, stekkertjes los en antennevoet los. Het lastigste is even de doppen. Voorzichtig met de dakbekleding voor kreukels.
     
  7. Volgende week heb ik een dab+ radio in de aanbieding als het goed is.
     
  8. Die doppen ga ik met zo'n loshaal tool te lijf. Hopen dat ze heel blijven.
    Die kreukels zag ik al snel komen. Gelukkig weer strak getrokken. Als de spriet binnen is maar es aan beginnen.

    Duimen maar!
     
  9. #389 Magure, 30 jul 2016
    Laatst bewerkt door een moderator: 30 jul 2016
    De doppen zijn nog heel, maar waren een crime om los te halen. Durfde het niet aan om de hemelbekleding naar beneden te drukken, zag al wat vouwen komen. Heb daarom de "D" style ook nog verwijderd, toen kon ik er makkelijk bij.
     
  10. Hoi,

    Hier nu ook de antenne geplaatst. Toch maar alles los gehaald: D-stijlkappen, kofferbakwanden, C-stijl en de handgrepen van de achterpassagiers. DIe verdraaide kreukels kwamen bij mij snel! Gelukkig zakte de hemel in zijn geheel wat naar beneden waardoor ik ruimte zat had. De hemeldoppen zaten idd. gruwelijk vast! Ik heb ze er beide met een flinke ruk in één keer uitgetrokken.

    Enige dat even tegen zat wat de klem waarmee de voet-bout vast zat. Die was bij mij wat verbogen waardoor ik die niet van de voet af kreeg. Met een schroevendraaiertje de klem wat in fatsoen gebogen en toen kwam 'ie los.

    Al met al 45 minuten werk. Prima te doen.

    Ben benieuwd of de "gewone" FM ontvangst nu ook beter is. Als ik bij Budel het vliegveld passeer heeft de Focus tot nu toe veel moeite om de zender uit de lucht te pikken. Mijn Peug gaf daar geen krimp. Straks op weg naar het werk eens even in de gaten houden.

    Tot zover!
     
  11. Mooi dat het werkt, inmiddels alle kanalen/zender geprogrammeerd? Kan zijn dat je ze onder het rijden (of stilstaand ergens) nog bij moet stellen. Had eerst bij huis niet gehele zender lijst, stukje verderop wel en nu blijven alle zenders gewoon werken. FM ontvangst is ook beter geworden, al gebruik ik die niet meer :P Bij de link die ik eerder had gepost kan je zien in welk kanaal welke zenders te ontvangen zijn.
     
  12. Hoi,

    Nee, nog niet geprobeerd. Moet eerst aangemeld worden in de computer, toch? Dat gaat over een week gebeuren. Zenderlijst heb ik al bekeken en ga ik zeker gebruiken.

    Ik houd iedereen op de hoogte hier. :dance:
     
  13. Ik heb inmiddels een dab radio over.
    Is per direct beschikbaar.
    Zal hem morgen even in het te koop topic zetten.
     
  14. Vanmiddag de tweeters ingebouwd met de handige kabels van Harrie , zeker een aanrader, wat een verschil, omdat de tweeters nu schuin achter je hoofd zit krijgt je nog meer een ruimtelijk effect te horen, en dit voor nog geen 40 euro totaal :) , had alleen vandaag wel dat af en toe DAB zenders weg vielen.... zal wel door het weer komen :mrgreen:
     
  15. Zo!

    Vandaag naar Harry geweest om alles aan de Focus af te maken. Achteruitrijcamera werkt!! Mooi gedaan. Ook de Sync mondule opnieuw geprogrammeerd, net als de DAB+ activatie, speaker configuratie en een omzetting van de verbruiksmeter naar km/l. Super.

    DAB+ moet ik nog even uitdokteren hoe dat precies werkt. Geluid subliem!

    Harrie, nogmaals dank voor je moeite!!

    Met dit alles heb ik een complete navi set zonder DAB+ over en in de verkoop. Check even de het vraag en aanbod draadje!
     
  16. Is het de oem oplossing geworden qua achteruitrij camera of de Russische oplossing ? En had je er veel werk aan?
     
  17. De Russisch-Chinese! :D Prima beeld. Oem is vrij prijzig en redelijk complex qua aansluiting, volgens Harrie. Ik heb er geen werk aan gehad, Harrie wel.:P Alles bij elkaar een 2,5 uur. Met programmeren en al.
    Was nog even zoeken naar een plus. Die zat bij mijn Focus niet op de verwachtte plek. Dan is technisch tekening lezen erg handig. Harrie had een alternatief binnen twee minuten te pakken.

    Zal morgen wat foto's plaatsen. Ben er erg blij mee! :cheer:
     
  18. Ja kan me voorstellen het is ook erg fijn zo'n achter uitrij camera. Enige wat ik mis op mij focus, maar ik ben eigenlijk geïnteresseerd in de oem oplossing aangezien de P. Pilot knop ook werkt en de lijnen ook meebuigen. Maar tja nou nog de moed verzamelen om het in te bouwen


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
     
  19. Én de investering willen doen! Scheelt wel een € 220,- ex inbouw. En hopen dat de aansluiting in de kofferbak aanwezig is. (bij mij slechts gedeeltelijk)
    Harrie is er ook mee bezig, die kan je alle ins en outs vertellen.
     
  20. Ja ik verwacht deze auto langer tijd te houden. Dus dan heb ik het er wel voor over. Misschien even overleggen met Harrie of hij lijst heeft van wat er benodigd is en welke aansluitingen ik moet controleren.
     

Deel Deze Pagina