groeps buy? motor olie?

Discussie in 'Techniek & onderhoud' gestart door steelmaster, 23 feb 2013.

  1. Dat uitvoerig laten onderzoeken... Tja...
    Zal vast niet zo uitgebreid zijn als de fabrikanten van de olie zelf.
     
  2. Onzin. Castrol Magnatec 5W-30 is volledig synthetisch. Ook versie A5 voor Ford (Voldoet aan Ford WSS-M2C-913-C, WSS-M2C-913-D). Zie punt 5 van FAQ >klik< Zou een beetje suf zijn als Castrol hierover liegt :P

    Als het om 5W-30 gaat, dan schrijft Ford sowieso de volledige synthetische vorm voor.
     
  3. #23 Don van der Deijl, 6 apr 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 apr 2014
    Irwan die Castrol is NIET vol synthetisch en dat is de olie van Ford zelf ook niet en daar is de prijs ook naar. Je hebt een bepaalde wet waardoor ze dit er toch op mogen zetten. Mede daarom is een ander merk welke bekend stond om hun zeer goede vol synthetische olie ook overgestapt op dit trucje. Ik meen dat in Duitsland dit er NIET mag opstaan .
    Er zijn maar weinig ECHT vol synthestiche olie,n maar dat mogen jullie zelf opzoeken via Google
     
  4. Marco je vergist je in deze . Het gaat hier om een multinational welke voor hun met name vorkheftrucks meen ik de beste olie willen hebben omdat deze voorzien zijn van motoren welke ook aan de huidge emissie eisen moeten voldoen. Dit zijn Volswagen motoren welke snel defect gaan wat zo,n bedrijf geld kost. Olie van 80 euro per liter INKOOP !! kost ook voor dat bedrijf gewoon veel . Zij hebben wel degelijk zeer grondig onderzoek laten doen naar de verschillen tussen de olie van 40 euro en dus die van 80 en er was geen verschil.
    Zij hebben geen onderzoek laten doen naar action olie en mij wordt door de persoon aldaar afgeraden dit te doen maar ik zie er geen kwaad in om action olie te gebruiken als bijvul olie.
     
  5. Voor zij die geloven met een vol synthetische olie te maken te hebben . Mobil 1 WAS een vol synthetische olie totdat andere op de onder beschreven manier dit ook mochten voeren.
    For some that don't know, Mobil and others have change their chemisty on their "full syn" oil's. Mobil may say full syn but it's not, it's a hydrocracked grade 3 synthetic oil just like Shell Rotella T6 and others. Due to the high cost of additives these companys cut the additive packages. Still good oil's but can't compare to AMSOIL PAO 100% full synthetics. Other oils are good, but if you want something that's the best Move up to AMSOIL. No other oil comes close and the test data backs it up.Herb LansbergSyntheic Oil SpecialtiesCertified Lubrication SpecialistAMSOIL Direct Jobber Minimize
     
  6. #26 antig01, 6 apr 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 6 apr 2014
    Wij van WC-eend adviseren WC-eend??

    Ik gebruik de castrol magnetec. Vol of Half-synthetische geen idee. Er wordt altijd net gedaan of een minerale olie slecht is ofzo..

    In mijn motorfiets gooi ik wel een volsynthetische olie. Maar alleen omdat dat geadviseerd wordt in de handleiding.
     
  7. Group I base oil is the lowest quality and lowest cost. Group II has a higher viscosity index (thins less when hot) and more resistance to oxidation...and costs more. Group III is very highly refined petroleum
    with the legal right to be called synthetic. It has an even higher viscosity index and even more resistance to oxidation. Group IV is polyalphaolefins, real synthetic, with very high performance including higher film strength. Group V is all base oils not in the other groups.
     
  8. Mee eens Anton alleen is de genoemde castrol dus geen echte vol synthetische olie.
    Een echte vol synthetische olie is erg duur.
    Mobil 1 WAS dus een echte maar nadat bepaald werd dat de olie uit groep 3 ook die term mocht gebruiken is dit niet meer het geval.
    Zo kan je (niet in het geval van de castrol) te veel betalen voor een olie zoals nu dus voor Mobil 1 . Ik moet zeggen dat mijn focus absoluut beter rijdt op de dure olie maar het kan ook zijn dat de uitvoerige flush welke ik uitvoerde daarvan de oorzaak is
     
  9. Hoe kom je erachter in welke groep de olie die je koopt zit dan?
     
  10. Ha leuk jij vind alles zelf uit Dutchie? We lezen en leren en nemen aan toch? Wat betreft die olie staat er nog veel en veel meer op internet . Als men niet zou napraten dan zou jij niet kunnen praten beste
     
  11. Boeit me eigenlijk nul. In onze wagens komt alleen de voorgeschreven olie of beter. En ook binnen de onderhoudstermijn. En zoals ik al vaker heb gezegd; dat is geen goedkope troep van de Action, Aldi, Gamma of welk supermarkt/bouwmarkt/prulketen dan ook.

    Prima als er mensen zijn die goedkope troep in hun auto`s knikkeren, ik niet. Het zal wel een gevoel zijn.
     
  12. #33 dutchguy, 7 apr 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 7 apr 2014
    Ik prefereer (technisch) iets beter onderbouwde bronnen.

    Je gaat er dus van uit dat iedereen die wat op een forum schrijft , de complete waarheid schrijft of kent.
    Waarom zou je iets van een 'onbekende' user genaamd "Herb" van een knakensite als bestcovery.com aannemen? Leg mij dat eens uit.

    Ik zeg niet dat het niet klopt.... maar je hebt geen enkele gefundeerde onderbouwing aangeleverd die hout snijdt. Met andere woorden; ik heb dus ook geen reden om jouw waarheid voor waarheid aan te nemen. De artikelen die je post zijn overigens dusdanig oud, dat ze niet meer relevant zijn. Ten tijde van schrijven was er de B specificatie olie, we zitten inmiddels aan de D spec.

    Je hoeft mij niet meteen "Dutchie" te noemen; dat is iets wat onze stagiare van 17 namelijk ook zou doen. ;)

    Mijn mening in deze is als volgt: Het interesseert me niet wat voor olie het is, mineraal, half-synthetisch of vol synthetisch. Zolang het maar minimaal aan de voorgeschreven specificaties voldoet. Voor mijn part is het elandzeik, zolang het maar voldoet aan de specs door de autofabrikant voorgeschreven.
     
  13. Dan heb je wel een apart kleurtje olie als het elandzeik is of die eland moet ff langs de dierenarts ;-) [MENTION=551]dutchguy[/MENTION]
     
  14. Waar het mij om gaat is dat de term vol synthetisch olie NIET opgaat voor de genoemde Castrol niets meer , niets minder.
    Om me dan een naprater te noemen vind ik flauw want zoek verder en je zal lezen dat het wat betreft mobil 1 zo is gegaan.
    Echte volsynthetische olie is duur erg duur en ja van wie ik die olie heb die hebben de twee soorten laten onderzoeken en er bleek geen verschil . Mij hoeft niemand te geloven maar ik wil wel om een uitdraai vragen al zal dit misschien niet gaan daar er merken staan vernoemd. Ik rijd dus met dure olie en gebruik ALLEEN een volsynthetische olie . Wanneer ik olie verbruik dan gaat er goedkope techno olie in en dat geeft geen problemen al wordt het mij trouwens door dezelfde oliebaron afgeraden. 15 k en de olie gaat er uit waarbij ik de motor flush. Maak mij maar voor gek uit, ik ga de motor volgende keer een hele nacht vol zetten met diesel olie maar dan ook echt helemaal vol nadat ik al een flush heb gedaan.
     
  15. +1 mooi gezegd Marco! Hier sluit ik me bij aan!
     
  16. #37 Blauwitje, 9 apr 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 9 apr 2014

    ........ ok mischien niet zo grappig op dit erg serieuze topic meester marco.
     
  17. Hahaha grapjas..... Not.
     
  18. Nou ik rijd veel kortte stukje,s en geef de focus er ook goed van langs dus wil ik zeer goede olie er in. Ik geloof de verhaaltje,s niet van Meneer Castrol dat de olie niet zo vaak ververst of zelfs helemaal niet ververst hoeft te worden. Van Zetec motoren is gewoon bekend dat ze erg kritisch zijn wat olie betreft dus daarom een echte vol synthetische er bij mij in welke ik bij wat verbruik gewoon aanvul met 5 w40 van action . Ook de door ford zelf geleverde olie is geen echt vol synthetische olie
     
  19. Ik begrijp er helemaal niks van, je gebruikt de duurste oliƫn, haalt allemaal rapporten erbij. Vervolgens gooi je er wel 5w40 in terwijl Ford 5w30 voorschrijft en vul je het aan met Action olie.... Die 0,5 liter op 10.000km aanvullen staat totaal niet in verhouding tot de 5 liter? die er in gaat bij verversen.

    Maar goed ieder zijn ding, ik kan alleen je redenatie niet volgen.
     

Deel Deze Pagina