1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

MK4 opmerkelijkheden en kinderziektes

Discussie in 'Ford & Focus nieuws' gestart door Swanco, 20 nov 2018.

 1. Zolang ik in de randstad blijf gaat het goed. Daarbuiten wordt de ontvangst slechter
   
 2. 50 kilometer en 1 dag verder, zelfde probleem.
   
 3. Dat wordt de dealer..............wellicht een software-update!
   
 4. Dit werkt in mijn Focus 4 feilloos. Er wordt regelmatig geschakeld van DAB naar FM en vaak snel weer terug. Dus ik weet niet waar je deze onjuistheid vandaan haalt.

  Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
   
  Patman_66 en swbouman vinden dit leuk.
 5. Werkt bij mij ook gewoon goed. Njaa voor die keren dat ik een zender luister die ook op fm is dan.

  Over het algemeen luister ik alleen maar zenders die niet op fm te luisteren zijn
   
 6. Is dit een instelling misschien die ik mis....?
   
 7. Donderdag weer deze melding. Natuurlijk weer ver ver van huis.
  upload_2019-4-7_14-2-36.png
  Ik kon vrijdag wel naar Amsterdam om te laten controleren en de olie was nog goed. Blijkbaar zijn ze bij de olieverversing vorige keer (niet in Amsterdam) vergeten om te resetten. De vraag is nu: was het vorige keer dan ook nodig om de olie te verversen. Precies 8200 km is wel toevallig.
   
 8. Laatst m'n ruitensproeiers geprobeerd, ik vond het qua afstelling nog niet echt je van het: het midden van de voorruit wordt helemaal niet nat, maar m'n zijruit wel... Kortom ik wil ze eigenlijk anders afstellen maar weet iemand of, en zo ja hoe, dat mogelijk is? Ouderwets een naald erin en bijstellen werkt niet(?)
   
 9. Bij 24000 kilometer kreeg ik ook weer de melding "Motorolie binnenkort verversen". Eerste keer was bij 12.000. Ik had gehoopt dat de eerste keer 'nieuwigheid' zou zijn, maar blijkt dus niet het geval. Ik heb maar weer een afspraak gemaakt. En dan bij 30.000 weer een reguliere onderhoudsbeurt. Ik ken de weg naar de dealer inmiddels al te goed.... Verder prima tevreden, maar dit korte olie-interval vind ik echt een nadeel. En dan heb ik nog geluk dat het een leaseauto is, dus geen directe kosten voor mijzelf.
   
 10. Ik denk dat die olie gewoon vervangen moet worden hoor. Hoe hebben ze gecontroleerd? Die sensoren in de auto kunnen dat ongetwijfeld beter dan een monteur. Laat ergens zwart op wit zetten dat de dealer bewust het interval reset. Je wil geen gezeik later.

  Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
   
 11. Ik heb bij de radio instelling "alternatieve frequentie " ingeschakeld. En zoals eerder door anderen gezegd moet er natuurlijk een FM zender beschikbaar zijn.

  Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
   
 12. Volgens Ardea (Amsterdam) zijn de vergeten om de interval te resetten. Wat ik vreemd vind is dat het onderhouds interval volgens de dealer 15.000 km is en volgens de lease maatschappij is dit 30.000 km.
  Mij is het niet meer duidelijk en ik wacht wel op de volgende melding, is alleen heel irritant om dit in te plannen. Als dat zo blijft met de random meldingen om de olie te verversen wordt de volgende auto geen Ford meer.
   
 13. De leasemaatschappij zal hier ook niet blij mee zijn. De kosten zijn berekend op intervallen van 30.000 km. Als dit nu 8100 km (of 12.000 km) is zijn zij hier niet blij mee. Ik ga er van uit dat er ook contact met Ford gezocht zal worden. Wat mij tegenvalt is dat bij Ford nergens terug te vinden is wat het normale interval is. Ik mocht de eerste keer pas weer terug komen vij 38.000 km, Alhoewel olie verversen bij mij geen onderhouds beurt is.
   
 14. Mijn auto staat nu al 3 dagen bij de dealer voor het trillen bij het b&o systeem.

  Ze vinden niet wat er rammelt , heb geen door protectors oid.

  Ben gister gaan luisteren en als het paneel eraf is is het probleem weg, dus morgen gaan ze een soort isolatie plaatsen om te kijken of het dan weg blijft, hoop dat hij vrijdag terug is want we gaan skiën, en dat zie ik me niet doen met een fiesta :’)
   
 15. skiën met auto lijkt me sowieso niet handig :mrgreen:
   
 16. Haha kan wel leuk zijn misschien :)
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 17. Android Auto is bij mij een "pain in the •••"! Wat ik ook probeer het lijkt elke keer te crashen. Ik zie verder geen foutmelding verschijnen. Het scherm op de telefoon wordt voor een paar milliseconds wit maar verder gebeurd er niets, jammer. Kan natuurlijk ook nog aan de telefoon liggen dus in het weekend maar eens een andere telefoon proberen, maar ik dacht dat ik een paar mensen meer over dit fenomeen had zien posten.
  Iemand dit ook bij de hand gehad en opgelost gekregen?
   
 18. Mijn collega had dit probleem ook. Bij hem lag het aan de USB kabel.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 19. Vorige week is mijn auto bij de dealer geweest om het probleem met het achterportier dat onbedoeld kan opengaan. Nu is het probleem opgelost, maar in de FordPass app blijf ik de melding krijgen. Iemand een idee hoe deze is te verwijderen?
   
 20. Moet de dealer invoeren in Etis. Heeft bij mij ook lang geduurd totdat de melding verdween.
   

Deel Deze Pagina