1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Focus 2 fase 1 De Focus Rally Edition van Fiesta2000

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door Fiesta2000, 6 apr 2008.

 1. #81 Fiesta2000, 4 mei 2009
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 mei 2009
  Zo, 't is weer even tijd voor een korte update...

  Vanmorgen heb ik de Focus afgeleverd bij het schadeherstelbedrijf om de lakschade op het zijscherm rechtsvoor eindelijk te laten herstellen. Komende woensdag zou ie weer klaar moeten zijn; ben benieuwd... Als leenauto heb ik overigens een Audi A3 meegekregen, een zilvergrijze 5-deurs sportback met een 1.6 benzine motor (zonder turbo). Men loopt vaak te koop met dat Audi een "premium" merk is, maar eerlijk gezegd valt het me toch wat tegen deze A3. De auto is erg laag - maar da's typisch Audi volgens mij - de kwaliteit van interieur vind ik niet echt beter dan dat van m'n Focus, ruimte houdt niet over - zeker niet wat bagageruimte betreft - en snel is ie al helemaal niet. Wat een verschil met mijn Rally Edition Focus! Al met al ben ik blij als ik de Focus weer terug heb! :D

  Verder ben ik de afgelopen weken bezig geweest met een aantal mods. Zo heb ik eind maart de originele 17" 5-spaaks wielen van de Rally Edition vervangen door mooie 18" 7-spaaks antraciet design wielen met lekker breed 225/40 rubber. 8)
  Foto's heb ik inmiddels al wel gemaakt, maar ik moet ze nog even uploaden en hier posten...

  Via eBay in Engeland heb ik een mooie nieuwe Ford klapsleutel op de kop weten te tikken, compleet met baard en voor minder dan de helft van het geld als hier. Heb de sleutel bij P van de Ven in Vessem laten slijpen en programmeren en hij doet 't perfect. Erg fijn zo'n klapsleutel kan ik melden! ;)

  Van Focus-Epe heb ik onlangs een tweede interieurlicht (voorzien van leeslampjes) voor boven de achterbank en een setje make-up lampjes overgenomen. Afgelopen week heb ik de stap maar eens genomen en gaten in m'n hemel gesneden. Het was even wat klooien, maar 't is uiteindelijk allemaal prima gelukt. Het trekken van de kabels naar achteren was met name even lastig i.v.m. de dwarsbalk die halverwege de hemel zit. Met enig duw- en trekwerk en m.b.v. een trekveer heb ik de kabels uiteindelijk goed naar achteren weten te krijgen. Er zit nu dus een mooi lampje boven de achterbank; erg handig natuurlijk voor in het donker maar ook helemaal geweldig voor onze kleine Tijs. Hij vindt de lampjes helemaal super! :D

  De make-up lampjes zitten er ook in, alleen moet ik daar nog een draadboompje voor maken denk ik. Tijdens het inbouwen van de lampjes merkte ik overigens wel dat er vlak in de buurt van de lampjes al een kabel liep, zowel links als rechts. Kan het zijn dat de kabels voor de make-up lampjes er al zitten? Weet iemand misschien waar deze draden naar toe gaan en of de make-up verlichting al voorbereid is bij de Focus II? Zou wel handig zijn als dat het geval is! :)

  Ik moet nog wat foto's maken van het eindresultaat, maar ook die komen zo snel mogelijk! ;)

  Nou, tot zover weer even...
   
 2. #82 Fiesta2000, 4 mei 2009
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 mei 2009
  Even een berichtje aan de modjes... Aangezien ik blijkbaar niet zelf de titel van dit topic kan aanpassen a.u.b. bij dezen het verzoek om de titel te wijzigen in "De Focus Rally Edition van Fiesta2000".

  Alvast bedankt voor de moeite en groetjes! ;)
   
 3. @B@Zzz: Bedankt voor het aanpassen! ;)

  Joehoe, de Focus is inmiddels weer thuis. Het schadeherstel is prima gegaan, alles is weer mooi strak! 8) Ben zelfs ook af van een paar parkeerkrasjes die op het rechter voorportier zaten; die hadden ze ook maar meteen meegenomen. :)

  Nu maar hopen dat het hier bij blijft met schades... geeft zo veel gedoe! :)
   
 4. Sorry dat ik dit oude topic open, maar ik heb een paar vragen over de 60mm Throttle Body van European-Parts. @ Fiesta2000: je hebt PM.
   
 5. @Boomerang78: Het is zeker geen probleem om te posten in oudere topics hoor! ;)

  Ik zal je PM eens doorlezen en zo snel mogelijk antwoord proberen te geven...
   
 6. Dus eerst een oud lijk omhoogschoppen en dan alles via PB afhandelen?

  Tja, zo heeft niemand er wat aan.
   
 7. @uwbuurman: Oud lijk?... Een beetje meer respect voor mijn Focus mag toch wel hoop ik... :P
   
 8. Het was niet mijn bedoeling om het forum te vervuilen. Ik zat toevallig in dit oude topic toen ik op zoek was naar info en ervaringen over de 60mm Throttle Body. Zal voortaan meteen een PB sturen als dat nodig is :)
   
 9. En hoe zijn die ervaringen dan? met het 60mm gasklephuis?
   
 10. ja ik ben ook wel erg benieuwd..
   
 11. Gaan we weer in dit oude topic.... :oops:

  In deze post heb je het over de resonantiebox die je los koppel van het luchtfilterhuis. Hoe krijg je dit voor elkaar?
  Ik heb al zitten zoeken onder koplamp toen ik deze eruit had, maar ik word er niet veel wijzer van, omdat het allemaal zo krap is.
   
 12. Laatste activiteit: 18 januari 2011 21:07

  Misschien dat mailen werkt...
   
 13. #93 FOCUSWAGON, 20 mei 2012
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 mei 2012
  leuke topic, alles gelezen
   
 14. #94 Fiesta2000, 1 apr 2024
  Laatst bewerkt: 1 apr 2024
  Hoi allemaal,

  Even een wel heel oud draadje afstoffen... uch uch... :mrgreen:

  Ik heb de afgelopen jaren het forum nog maar sporadisch bezocht maar al die tijd nog wel - heel fijn - in de Focus rondgereden. Hij heeft ons de afgelopen 16 jaar overal trouw naartoe gebracht maar helaas is nu dan toch echt het moment aangebroken dat we afscheid gaan nemen... :( Komende vrijdag zullen we hem gaan inruilen voor een nieuwe auto... geen Ford alleen deze keer ;)

  De Focus zal een aantal aanpassingen behouden maar ik heb verschillende mods toch makkelijk kunnen afmonteren (en terug naar origineel kunnen brengen) of nog in de berging liggen en die wil ik binnenkort te koop aan gaan bieden. Zal gaan om verschillende origineel Ford onderdelen variƫrend van bijvoorbeeld een brillenhouder, interieurverlichting (met leeslampjes en oranje 'submarine' verlichting), een DIN inbouwframe, ISO-fix beugels, dakdragers, een Engels mist- & achteruitrijlicht, maar ook een set 17" 5-spaaks wielen voorzien van 'all weather' banden. Verder nog een K&N inleg luchtfilter, privacy shields, speaker inbouwringen (nieuw), etc. Alles is in goede staat en ik zal e.e.a. binnenkort proberen te koop te zetten.

  Groetjes!
   
  Paul_U en Edgar Focus vinden dit leuk.
 15. 16 jaar das een flinke tijd. Bijna een youngtimer. En wat wordt de nieuwe aanschaf behalve dat het geen ford is?
   
 16. Ja, niet verwacht dat we hem zo lang zouden rijden maar het is een hele fijne en betrouwbare gezinsauto gebleken die eigenlijk nog wel meerdere jaren mee kan. We hebben nu de stap gezet naar hybride rijden en een goede aanbieding voor een nieuwe Hyundai Kona Hybride kunnen vinden. Totaal andere beleving en auto, groot verschil met de Focus, maar wel leuk om eens iets heel anders te gaan rijden :D
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 17. Kona is zeker geen verkeerde auto. Heel veel plezier ermee.
   
 18. Veel plezier met de Kona :thumbs:
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.
 19. Mag ik alvast informeren naar de leeslampjes met submarine? Die zouden niet misstaan in de Focus C-Max van mijn vrouw.
   
  Edgar Focus vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina