Inbraak Ford Focus, sleutel kunnen kopieren?

Discussion in 'Techniek & onderhoud' started by daywalkur, Mar 13, 2023.

  1. Bij mij hetzelfde maar ik heb keyless entry gedeactiveerd en het stuurslot (Stoplock pro) zit er altijd op. Indien ik verwacht dat ik de RS langere tijd niet ga gebruiken gebruik ik de “anti theft mode” van mijn Mountune Accessport.
     
    PhoenixNLx likes this.
  2. Ja die hoesjes heb ik vanuit jouw topic gehaald ;)
    Ik heb geen Mountune Accessport. Wel een Stoplock pro dus. Mooi opzich op die Fuel fuse eruit te halen, kunnen ze ook niks...Moet het wel beetje makkelijk te doen zijn... ga even zoeken welke dat is... Heb jij Mountune tune erop?
     
    Iodokus likes this.
  3. Die Anti Theft Mode zet ik altijd aan, zo gebeurd met mijn Cobb Accessport + Stratified software. Gaat dat via de Mountune wat moeilijker dat je het niet altijd gebruikt? Is toch weer een extra beveiligingsstap.
     
  4. Oei nee, iig niet van een mk3. Maar dat staat (iig voor mijn mk4) in de gebruiksaanwijzing. Denk zelfs dat het op de zekeringkast deksel staat in de motorruimte. Voor de mk4 is het zekering 4a/4b.

    Greetz Emiel
     
  5. Yep, M380


    Nee is idd vrij simpel te doen. Het ‘probleem’ is dat ik de vrij vaak de auto nodig heb en ik te regelmatig vergeet de Accessport mee te nemen. Het gevolg hiervan is dat ik dan weer naar binnen moet om dat ding te pakken. Omgekeerd als ik hem dan een keer gebruik vergeet ik hem vaak uit de auto te halen, het zit simpelweg niet in mijn systeem :mrgreen:
     
  6. Ik heb de Accessport zelf niet nodig voor de anti-theft. Die heeft bij mij een eigen slot die makkelijk te selecteren is via de stuurbediening. Op deze manier kan ik ook op ieder moment de andere 4 slots selecteren (Full boost 98, Full boost 95, Low boost en Valet mode). Misschien kan dat bij jou ook? Is in principe hetzelfde apparaat.
     
  7. TZT wil ik denk ik ook zo'n apparaatje hebben. Dat is toch fijner om alles zelf te kunnen doen. Kan je hem zo 'tunen' en ook zo weer stock zetten als dat moet.
     
  8. Tof spul inderdaad :thumbup:
     
  9. Met de nieuwe sleutels (ik vermoed vanaf Mk4) is het normaal niet nodig deze in een hoes of kistje te plaatsen.
    Als deze korte tijd niet bewegen gaan ze in een soort slaapmodus en zenden ze geen signaal meer uit.
    Ik heb het hier al geprobeerd en ik kon de deuren effectief niet openen. Pas nadat ik de sleutel opnieuw vastnam en even rondliep ermee werkte keyless entry opnieuw.
     
  10. En als je dan (zoals ik) de sleutel altijd in de broekzak hebt ? Voor mij geen probleem want ik heb geen keyless entry, maar toch.
     
  11. Faraday hoesje gebruiken, doe ik al jaren.
     
  12. Zoals gezegd, voor mij geen issue. Maar ik ben gewoon nieuwsgierig hoe dat zal werken als je de sleutel in de broekzak hebt.
     
  13. @Nop dan werkt de sleutel alleen als je op ongeveer een halve meter van de auto bent. Dus al loop je door de straat dan nog kunnen de deuren niet geopend worden.

    Greetz Emiel
     
  14. Dat snap ik, maar het signaal kan dan wel opgepikt worden want de sleutel gaat dan niet in de “slaapstand”.
     
  15. Tuurlijk, als je net precies voorbij loopt en iemand met de scanner daar staat. Mocht t je overkomen, dan zou ik gelijk een staatslot kopen. Denk dat je gelijk kans maakt op de hoofdprijs ;)

    Greetz Emiel
     
  16. #37 Nop, Mar 17, 2023
    Last edited: Mar 17, 2023
    Ik denk dat je me niet helemaal snapt.
     
  17. Dan denk ik dat je mij niet helemaal begrijpt :mrgreen:

    Sws maak ik je niet belachelijk, laat me dat voorop stellen. Wat ik bedoel te zeggen is dat de mk4 zo is beveiligd dat dit dus niet zomaar kan. Het signaal van de keyless sleutel is maar tot 1 meter beperkt. Sta je dus 2 meter van de auto af, dan doet keyless het niet. Beweegt de sleutel voor +40 sec niet, dan werkt keyless niet meer. Zodoende kan iemand die het signaal probeert op te vangen er niets mee, tenzij je voldoet aan bovenstaande.

    Greetz Emiel
     
  18. In principe zou het wel kunnen als de persoon bij je in de buurt meeloopt en een andere persoon bij je auto staat ieder met een zender/ontvanger

    bij de auto wordt aan de deur greep gepakt waardoor de auto een signaal uitzend naar de sleutel, dit wordt opgevangen door de 1e ontvanger en door gezonden naar de 2e ontvanger, die zend het signaal uit naar de sleutel, de sleutel pikt het op en geeft signaal terug, word door de 2e ontvanger opgevangen en verstuurd naar de 1e ontvanger die bij de auto staat , die zend het signaal van de sleutel weer naar de auto en KLIK auto open

    zelfde riedeltje nog een keer en de auto kan gestart worden zonder dat de sleutel in de auto aanwezig is.
     

Share This Page