1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

dashboard onder stuur weghalen?

Discussie in 'Interieur' gestart door yellowpoint, 3 mei 2022.

  1. Hallo Focus rijders,

    iBen lang weggeweest van het forum maar Ik heb sinds kort weer een focus cc van 2008, idd voor de tweede keer, en bots meteen alweer tegen een licht probleembje. Wanneer ik alles goed heb bekeken zit er in de cc een sony ford 6000cd mp3. Nu komt er uit mijn dashboard een draadje met een microfoon. Aha, dacht ik, n carkit. Alleen is er niets te vinden met de telefoon maar volgens youtube, zoeken met de radio met de knop aux, usb etc levert ook niets op. Ik dacht dus maar het dashboard onder het stuur en de zijkant van het middenconsole aan de bestuurderskant te demonteren om te kijken wat we tegenkomen. Helaas kan ik helemaal niets vinden om deze onderdelen heel te demonteren.
    Heeft iemand ervaring en kan mij vertellen hoe ik die delen gedemonteerd krijg zonder te slopen?
    Alvast bedankt.
     
  2. Meestal moet je die panelen met gepast geweld lostrekken. Heb je van die plastic removal tools? daar moet het zeker mee lukken.
     
  3. Hoi Martijn,
    De tools heb ik niet maar wil je zeggen dat er niets geschroefd zit en dat ik alles met gepast geweld kan lostrekken? En waar dan te beginnen? Vanaf de deur of kun je direct het zijstuk van het console en onder het stuur er zo uit pakken?
     
  4. Van een mk2.2 weet ik 't niet zeker, maar bij een mk3.2 zit nagenoeg alles geklikt in het dashboard. Alles wat zichtbaar is dan tenminste.
     
  5. Oké, dit wordt spannend. Wanneer is het n mk 2.2.
    De cc is van jan 2008.
     
  6. Gezien je avatar heb je een mk2.2.
     
  7. Uh, ja dat was onze eerste. Nu hebben we n ander. Volgens mij n paar maanden ouder. Zoals eerder vermeld, jan 2008. Dan toch mk2.2?
     
  8. Als ie dezelfde neus heeft wel ja haha.
     
  9. Jeetje, het wordt er niet makkelijker op. Ja ik geloof dat de neus hetzelfde, alletwee een opengesperde muil aan de onderkant en alletwee een chrome rand + strip. De richtingslichten bij de zwarte waren n rond lampje waren en bij de versie van nu een verticalen oranje strip aan de zijkant van de lampunit. Verders kan ik weinig verschil ontdekken. Zijn er geen jaartallen met maanden van wanneer welk type begint en loopt tot? is veel makkelijker
     
  10. De eerste mk2.2 (ook wel mk2.5 of ‘facelift’ genoemd) is van januari 2008.
    Dus als je nu diezelfde front-partij hebt heb je zeker een mk2.2, die van een mk2.1 is echt heel anders.
     
  11. De "normale" Focus 2 facelift (MK2.5) is vanaf productiedatum 03-12-2007 geproduceerd.

    De Focus CC daarentegen is pas later gefacelift. Bij de CC is de facelift pas vanaf productiedatum 04-02-2008 doorgevoerd.


    Een Focus CC welke in Januari 2008 is geproduceerd of op kenteken is gezet kan dus nooit een MK2.5 zijn en moet dus wel een late mK2 zijn.
     
  12. #12 Koen_, 4 mei 2022
    Laatst bewerkt: 4 mei 2022
    Haha, tegen zoveel gedetailleerde kennis kan ik niet op ;)

    ik zie dat een mk2.1 cabrio een wat ‘luxere’ frontpartij heeft dan de gewone, dus wrs heb je deze :

    84757982-71DC-4696-A097-E4E204657BCD.jpeg
     
  13. #13 yellowpoint, 4 mei 2022
    Laatst bewerkt: 4 mei 2022
    Hozanna, jahoor dat is de cc. Het is dus een mk2.1 Ik schrijf het op en stop het bij de papieren. En dan te bedenken dat ik als vraag had hoe ik het dashboard onder het stuur en zijkant middenconsole kan weghalen zonder het definitief te slopen. Ik zie namelijk nml maar 1 bout.(zou foto willen bijvoegen maar dat lukt ff niet)
    Hoe plaats je n foto vanaf mijn harde schijf. Zie alleen maar iets met url?
     
  14. Foto's moet je op internet uploaden dmv bv myalbum. Dan daar de URL kopiëren.

    Dat stuk plastic onder je stuur zit denk ik met 2 Torx schroeven. Voor de rest is t heel simpel. Kijken welk paneel je los wilt hebben, kijken hoe dat paneel loopt. Soms lopen er andere panelen over heen, dan zitten daar vaak schroeven onder. Dus moet je t boven liggende paneel ook los halen enz. Zie je geen schroeven. Dan gewoon proberen te trekken.
     
  15. [​IMG][/url][/IMG] Ha, het is gelukt. dat zwarte draadje is van een microfoon. maar de rest van de set, op onderzoek???????? Bij het gaspedaal zie n dopje en een boutje, dat is alles. Weet iemand
    aan de hand van deze foto of het trekken of schroeven is? Het deel waar het draadje verdwijnt(schuine naad) daarachter wil ik kijken.
    [​IMG]
     
  16. Nou afdek plaatje d'r uit. Schroeven los draaien. Denk dat je je hele midden console los moet halen als je daar wilt kijken.
     
  17. Ohh, daar had ik niet op gehoopt. Moet ik nog n hoop demonteren om mijn nieuwsgierigheid te stillen. Bale.
     
  18. Hoi,

    Even n kort vraagje voor mijn zekerheid. Ik kan n setje originele Ford ST lm velgen RONAL, ET52,5. 7,5J x 18H2 (Banden 225 40 18)overnemen van een mondeo.
    Gegevens
    5 x 108
    et 52.5
    naaf 63.4
    Nu is de vraag of ik deze set zo onder mijn focus coupe cabrio 2.0 benzine van 2008 kan schroeven. Ik dacht van wel maar zekerheid voor alles.
    Oja, zijn het bij Ford altijd moeren of ook met bouten waarmee je de velg moet vastzetten? En wat is het aanhaalmoment?
    Graag jullie reactie.
     
  19. Hoi Koen,
    Bedankt voor je reactie . Oke, dacht alles gevraagd te hebben maar toch weer net niet. Ik wil dus van mijn betsaande17 inch naar 18 inch licht metalen velgen gaan, Je zegt dat de wielen met banden zullen passen maar dat ik op de moeren moet letten of eigenlijk de boutgaten. dus niet alleen 5x108 maar ook de diameter. Ik kan er dus niet vanuit gaan dat wanneer ik mijn lichtmetalen velgen van nu er afhaal, de andere zo kan overzetten met de moeren.
    Hoe en wat moet ik vragen om daar zeker van te zijn dat dat past? De leeftijd van die Mondeo? Of zeg je dat wanneer de moeren bij de velgen zitten er niets mis kan gaan?
     

Deel Deze Pagina