1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Code rood, vrieskou, ijzel, pinguïns. Doen jullie nog iets extra’s met de auto hiervoor?

Discussie in 'Algemeen' gestart door Rykers, 6 feb 2021.

  1. als iets vast gevroren zit dan is het vochtig (geweest)
    drogen en dan met iets vettigs insmeren/spuiten.
     
  2. Siliconen kan idd. of WD40. Zie dat je dat laatste al gedaan hebt.

    Als dat ook nie thelpt, dan is misschien je slot overleden. Maar dat is 't laatste wat ik zal denken. Dan zou die helemaal niets meer moeten doen.
     
  3. #143 Lex1973, 10 feb 2021
    Laatst bewerkt: 10 feb 2021
    iemand een idee wat dit kan zijn en wat ik hieraan kan doen? Vanmorgen weer het gezeik, deur gaat prima open maar wil na open te hebben gedaan niet meer dicht in vergrendeling vallen,lijkt op iets electronisch, systeem geeft ook aan dat de deur open blijft staan, na een stukje rijden, na een paar honderd meter rijden trok ik aan de deuropening/sluiting aan de binnenkant en opeens schiet hij dan in de vergrendeling. Heb met Ford gebeld en deze gaven aan dat je dan een reset moet doen, open en dicht tegelijk vasthouden op de afstandsbediening, dit gedaan en nu maar weer afwachten tot morgenochtend maar erg bijzonder dat dit een issue is van de Focus of ben ik de enige...
     
  4. En dat bedoel ik dus, je moet het vocht weg krijgen, door te verwarmen. Dan voorkom je dat het weer vast riest.
     
  5. Via sleutelslot flink wat teflonspray inspuiten en de sleutel eens proberen ,moet soepel gaan.
    Daarna deur open en het slotmechanisme goed vol sprayen ook met teflon en paar maal open en dicht doen en op slot e.d. Misschien dat het dan allemaal net wat soepeler gaat en water eruit gaat.
    Zoals je omschrijft lijkt het alsof het slotmechanisme toch enigzins blijft hangen dan zal ook de slotservo de deur niet op slot willen doen
     
  6. Hier zo dezelfde probleem! Bij mij gaat het pas na 10 a 15 min rijden weer op vergrendeling. Tijdens rijden blijft de deur dus open. Dit heb ik opgelost door mijn gordel door het handgreep halen zodat de deur niet open schiet tijdens het nemen van een bocht.
    Dan heb jij nog geluk dat het bij jou na paar honderd meter weer op slot gaat.
    Alleen het vreemde is dat andere deuren hiervan geen last hebben.
     
  7. bij de mondeo zitten elke dag me ramen vast... als ik op me bestemming ben zijn ze weer los... s'middags hetzlfde geintje als het gevriest heeft...
     
  8. Gaat lekker met die Fordjes en de sneeuw / kou. Ik heb de auto van m'n vrouw geclaimd, de ST zal geen sneeuw zien de aankomende tijd :mrgreen:
     
  9. De mk7 fiesta van mijn vrouw besloot zondag opeens midden op de dag het mist achterlicht aan te doen terwijl alles opslot en uit was. Pas na het starten van de auto en met de lichten spelen ging die weer uit.

    Dingen houden gewoon niet van kou.
     
  10. geloof me, ik ben ook zo'n ding :D
     
    Sjaak92, paul vingerhoets en Gitzo vinden dit leuk.
  11. Vanochtend na 5 nachten stil te hebben gestaan (en het is hier 5 nachten minstens -4 of erger geweest) vandaag toch de mk2 op de weg gehad.

    Eigenlijk niks bijzonders gedaan qua voorbereiding. Antivries in de ruitenwisser vloeistof heb ik het hele jaar er wel in. Koelvloeistof is niet oud. Zitten all seasons onder.

    Parkeer de auto altijd, en zeker als er kans op vorst is, dicht op het huis, helaas al andere auto in de garage. Dit scheelt normaliter altijd krabben. Helaas hield het de sneeuw niet tegen.

    5 nachten heeft 'm niet goed gedaan, na flink krabben en sneeuwvrij maken, en sneeuw onder de motorkap vandaan te halen (ja dat poeder sneeuw had zijn weg gevonden tot boven op het blok bij de bougies!) startte ie niet na twee pogingen. Te veel vast gevroren denk ik. Moest een hulpaccu van binnen halen om de boel tot leven te wekken. Stond vanochtend -5 op de boordcomputer.

    Klonk niet heel goed en had liever warmer weer afgewacht maar binnen een paar seconden lopen klonk ie als vanouds.

    Toch altijd wel al gedoe met deze auto en zijn accu. Al van dat ie nieuw was (overgenomen in de familie) schijnt de accu als de auto te lang stil staat problemen te geven. Ford dealer heeft er misschien ondergedimensioneerde accu in gezet? De bak waar de accu in staat heeft in ieder geval ruimte voor een grotere maat.

    Op de weg en in de straat geen problemen, geen geglibber en alles is keurig gestrooid. Twee uur op de weg gezeten en viel me op dat er weinig hardrijders zijn.

    Zonder de hulpaccu was ik niet weg gekomen, vraag me af hoeveel bestuurders vergelijkbare problemen ervaren. Ik lees hier dat veel mensen hem binnen hebben of gewoon niet gebruiken. Helaas had ik die luxe niet. Vroeg me onderweg toch af of dit een "15 jaar oude auto kwaaltje" is of dat nieuwere auto's hetzelfde hebben gehad. Nog geen half jaar terug nieuwe Ford motor craft accu gekregen.. [​IMG]

    Sent from my moto g(6) plus using Tapatalk
     
  12. Dan had ik het toch goed, je geeft idd wat gas bij ivm je hem te hard op de motor voelt afremmen.
    Remlicht durf ik zelf niet zo te zeggen, zou idd geen verkeerde idee zijn om hem te activeren ook bij bepaalde vertraging/stand gaspedaal.
    alleen de reclame van 1 pedaal dat alles doet is dan ook verkeerd. electromotor die sterker afremmen dan normaal remmen is beter verwoord.
    gaspedaal remt de auto niet af tot 0kmh. ivm hij niet gekoppeld zit aan de remmen zelf. dat zit alleen rempedaal.
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  13. Dat dus!
     
  14. #154 Lex1973, 10 feb 2021
    Laatst bewerkt: 10 feb 2021
    Dat heb ik dus exact hetzelfde ook alleen de bestuurderskant, morgen is kijken of de reset heeft geholpen en anders rij ik direct door naar de Ford, echt serieus schande en gevaarlijk ook dat dit zo kan.Je zou toch verwachten dat ze in de vrieskou ook getest worden.

    gelukkig zijn we niet de enige.....https://mechanics.stackexchange.com...-not-latching-closed-at-freezing-temperatures
     
    RSBülent vindt dit leuk.
  15. Het sleutel gat en diens mechanisme lijken het probleem niet. Vanmorgen, wilde de deur weer niet open.
    Sleutel getest, draait soepel.....maar de deur wordt niet ontgrendeld! Ik hoor het mechanisme van de sleutel wel als ik hem omdraai.
    Handvat voelt "loos", zoals je verwacht van een deur die op slot zit.

    Vorige week toen ik dit voor het eerst opmerkte, wilde de deur ook niet meer dicht gaan. Via de binnenkant lukte het toen wel uiteindelijk.
    Maar daarna pakte het slot mechanisme de beugel in de B-stijl niet meer en kon de deur niet meer worden dicht gedaan. Waardoor de hele auto weigerde op slot te gaan!
    Ik had toen al dit goed ingespoten, maar het helpt allemaal niets helaas.
     
  16. Het is dus meer slotmechanisme zelf dat bevroren is.
    Eerlijk gezegd weet ik dat sommige de mechanisme inspuit. Als hierdoor vocht aangetrokken wordt en condenseer kan het inwendig vastvriezen.
    Wat ook is, via de raam komt water in de deur, wat heel normaal is. Hierdoor kan water over mechanisme komen en vastvriezen.

    Zelf nog nooit echt iets ingespoten. Want als het werkt dan werkt het. Heb nog nooit probleem zelf meegemaakt. Alleen bij klanten.
    Anders zou siliconespray of wd40 inspuiten.
     
  17. Met dit weer wel een nadeel van verlagen met de sneeuw stroken in het midden van de weg wat een kabaal.
     
    Gitzo vindt dit leuk.
  18. Meest waarschijnlijk dat de bedieningsarmpjes die op het slotmechanisme zelf zitten, kun je heel lastig bij komen zelfs via de binnenkant als de bekleding eraf is kun je er eigenlijk goed bij zonder het een en ander los te halen.
    Maar een verbinding tussen handgreep en slot kan ook de boosdoener zijn

    met een föhn goed warm maken vanaf de buitenkant helpt misschien om te ontdooien en water te verdampen. Motor van centrale vergrendeling zit in het mechanisme verwerkt
     
  19. Zoals gezegd: deuren en achterklep gaan gelukkig normaal dicht en open. Alleen keyless doet het niet... Wellicht een vochtgevalletje.
     
  20. Hahaha, ja dat heb ik ook, komt ook aardig wat zooi tussen de wielkasten, als je dan weer wegrijd "knapt" de boel los lijkt het wel.
    De laatste keer had ik thuis alles even vrij gemaakt, nu niet meer nodig, weg is schoner.
     

Deel Deze Pagina