1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wat is de beste schroefset voor de Futura ST?

Discussie in 'Velgen, banden & ophanging' gestart door WalllyM76, 30 mei 2020.

  1. Welke schroefset is het beste voor mijn Futura ST?
    Ik zou graag een set hebben waarbij de rijhoogte afzonderlijk afstelbaar is en niet tegelijk word afgesteld met de veerspanning, via google vind ik alleen maar dat goedkope spul. Mag best wat kosten als het ook maar kwaliteit is.[​IMG]

    Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk
     
  2. Ik zelf heb een bilstein b16 set, wel dan aangepast met lineare veren, en andere verbeteringen. Maar zo een set is wel aan te bevelen, ook omdat ze upside down zijn en dat maakt de veerpoten stijver. En het is kwalitatief goed spul.

    Maar hoe bedoel je veerspanning? Elk schroefset stel je naar boven of naar beneden, maar de indrukking van de veer blijft het zelfde, anders zou er geen uitgaande slag meer op je schokdemper zitten op rij hoogte. De mate van hoe ver die ingeveerd staat wordt bepaald door het gewicht wat er op rust. Dus je veerspanning blijft dan ook het zelfde.
     
  3. volgens mij heeft Jeroen @hoomer wel ervaring met schroefset voor een MK1
     
    hoomer vindt dit leuk.

  4. dat was een goeiekoop setje spijkerhard niet hetgene wat hij zoekt ;)
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  5. Zoals Davidvk ook al aan geeft heb ik ook nog nooit gehoord van een schroefset die de veren zelf in draait tegelijk met de hoogte.
    Een normale schroefset heeft een moet voor de voorspanning van de veer. Deze is normaal al vooraf afgesteld door de fabrikant als je een set koopt voor de juiste auto. En daarnaast heb je een apparte verstelling voor de rij hoogte. Check deze video van fitment industry anders even.

    mogelijk hebben zij op hun site wat opties. Je hoeft ze daar natuurlijk niet te kopen maar is best goed ingerichte site vond ik
     
  6. Ik ben voor de H&R monotube schroefset gegaan, volgende week zijn ze binnen. Ben benieuwd hoe dat rijd.

    Verstuurd vanaf mijn SM-T580 met Tapatalk
     

Deel Deze Pagina