1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hoe gaan jullie met het Corona virus om?

Discussie in 'Off-Topic' gestart door Patman, 19 mrt 2020.

  1. Vroeger toen de knikkers nog van hout waren en er nog geen 24 uurs economie was..
     
  2. Toen de bierkratjes nog van hout waren en je snel de flesjes moest leegdrinken om het hout op te stoken...

    Goed :ontopic:
     
    gerardTDCI vindt dit leuk.
  3. Om kort te gaan word het er allemaal niet vrolijker op. Aan de ene kant ben ik blij dat ik nog kan en mag werken, dat breekt de sleur een beetje en je blijft min of meer toch een beetje in je normale ritme. Vestigingen van ons bedrijf in USA, Zwitserland, en Duitsland zijn dicht wegens stagnatie in de onderdelenvoorziening....Polen draait nog aangepast, net als wij in NL maar.......hoe lang nog. Het blijft een dilemma om elke ochtend de deur uit te gaan, met alle risico's die daarmee gepaard gaan. Ikzelf ben diabeet, en ook vatbaar voor van alles, en al helemaal voor mijn partner, die Februari een niertransplantatie heeft gehad, met daarbij de nodige afweeronderdrukkende medicatie. Ik hou mijn hart vast beken ik eerlijk, want we zijn er nog lang niet......

    Maar goed, neem de richtlijnen in acht, zorg voor jezelf en anderen, blijf gezond.
     
    focus-piet vindt dit leuk.
  4. Ik was vanochtend rond 9 uur even buiten klusjes aan de auto doen. Ik hoorde de vogels fluiten en het was vrij rustig hier. Op dat moment lijkt alles heel normaal alsof er niets aan de hand is. Straks moet ik (met uiteraard de vrouw....:)) boodschappen doen en dan wordt ik er toch weer mee geconfronteerd....afstand houden en oppassen.
     
  5. @jason101 daarom word ook geadviseerd om alleen om boodschappen te gaan. Zo lang iedereen samen boodschappen blijft doen blijft het voor iedereen alleen maar lastiger om afstand te houden in de winkels.
     
  6. Soms gaat dat gewoonweg niet. Mijn vrouw rijd geen auto en ikzelf moet ook nog ergens heen.
     
  7. @Hendrikje mag jij niet thuisblijven dan van je baas, als je vrouw zo vatbaar is? Ik zou geen risico willen nemen
     
  8. Nee dan gaat het niet anders. Kwam anders over door de (met uiteraard de vrouw).
    Ik hoorde van een collega dat hij al geweigerd was bij een winkel. Weet niet welke. Maar hij was samen/tegelijk met zijn vriendin naar de winkel. Zij moest boodschappen doen voor hen zelf en hij ging boodschappen doen voor zijn ouders. Maar daar deden ze toch moeilijk over.
     
  9. @jason101 boodschappen kan je toch wel even snel alleen doen?
    De winkels zijn lang genoeg open, ik ga nu ook alleen naar de supermarkt. Het boodschappenlijstje wordt in m'n handen gedrukt en ga even snel naar de supermarkt. Wij zijn met z'n tweeën dus dan kan je met 1x in de week prima uit.

    Edit: verkeerd gelezen, je schrijft dat je zelf ook nog ergens heen moet.
     
  10. Dat is nog steeds geen reden om met z'n tweeën boodschappen te doen.
     
    hoomer vindt dit leuk.
  11. Als ik jouw nou zeg dat ik in de auto heb gewacht terwijl de vrouw in de supermarkt was.

    Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
     
  12. Dat doe je goed!!!!
     
  13. En niet zozeer omdat ik dit nodig vind maar meer om het feit dat een ieder een winkelwagen moet nemen.
    Ik ben het er helemaal mee eens dat ze dit invoeren maar met 2 wagens boodschappen doen is 2 maal niks, dus dan moet je een keuze maken. Ikzelf wilde even naar Action.....Wat afstand houden hier, het was uiteraard minder druk dan normaal maar de gangpaden zijn zo smal dat dit praktisch niet mogelijk is. Ze kunnen die tent beter sluiten....
     
  14. Waarom moet de Action zijn tent sluiten als zijn klanten niet de verantwoording nemen om 1,5mtr afstand te houden. Die snap ik niet helemaal.
     
  15. Nee, ik mag niet thuisblijven Patman, of er moeten klachten zijn, zo zijn de regels. Ik ben een sleutelaar en hard nodig op de werkvloer, dat snap ik ook. Maar de CEO doet er alles aan mij zoveel mogelijk te beschermen in mijn werkomgeving, dat moet ik eerlijk zeggen. Evenzogoed MOET er ook 1 boodschappen doen, en de huishouding draaiende houden, waar ik, mijns inziens, meer risico loop om het op te lopen. Nogmaals een duivels dilemma.....Maarja wat is wijsheid.
     
  16. Ja, dat is ook weer zo, waar doe je goed aan...
     
  17. Gewoon je beste beentje voorzetten, zeer voorzichtig zijn en oppassen....enige wat je kan doen, en hopen dat je gezond blijft.
     
  18. vanaf begin april mag ik ook thuis blijven, maar wordt nu al gek ervan, alles kan ik verplaatsen naar morgen ivm luie leven wel lekker is. maar merk nu al dat ik minder energie heb. door elke dag te werken heb ik juist meer energie.
    winkelen en dergelijke dat hoeft nog niet voor mij, bestel alles via internet en komt het netjes aan de deur thuis.
    normaal als je thuis bent en goei weer is. dan ga je veel dingen doen, die zijn nu alle dicht

    ergste is dat we er nog lang niet zijn. bedrijf dat vaccinaties en dergelijke maakt is vanaf janauri al mee bezig.
    met wat geluk zouden over een jaar vaccinaties kunnen hebben die wereldwijd gebruikt kan worden.
    september gaan ze pas testen.

    wat dan direct weer door me hoofd gaat is, is dat er kleine kans is dat vakanties in zomer niet mogelijk zijn.
    enigste manier is bij dat onze lichaam al immuun voor is. echter daar horen we tot hede nog niks over dat ze dergelijke personen hebben gevonden
     
  19. Testen worden al gedaan op dit moment met meerdere kandidaten voor het vaccin.
    Ze testen eerst de veiligheid en daarna de effectiviteit. Wat wel voor een mogelijke voorsprong gaat zorgen is dat de Gates foundation 7 productiefaciliteiten op gaat zetten voor 7 kandidaten. Als dan 1 of 2 van die kandidaten effectief zijn is de productie al opgestart.
     

Deel Deze Pagina