1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Ipod classic icm standaard radio in Focus 3 werkt niet op aux-aansluiting

Discussie in 'Electronica' gestart door Paddy, 19 mrt 2014.

  1. Hallo,

    Ik heb een vraag over het gebruik van een Ipod classic in combinatie met de standaard radio in een Focus 3 (Ford Focus 1.6 Titanium uit mei 2011).

    Bij de dealer heb ik de Ipod met een y-kabel aangesloten op de USB/koptelefoon aansluiting in het dashboardkastje. Na het selecteren van AUX op de radio, lijkt de radio de Ipod te zien (er staat een melding dat er een verbinding is), maar verder gebeurt er niets. Er wordt geen muziek afgespeeld, de ipod kan ook niet bedient worden. Dezelfde ipod en kabel zijn daarna aangesloten op een andere (nieuwere) autoradio en de muziek wordt afgespeeld.

    De dealer komt niet verder dan de opmerking dat er vermoedelijk teveel nummers op de ipod staan. Ik weet hier te weinig van om te oordelen of dit inderdaad zo is, maar betwijfel dat dit de werkelijke oorzaak kan zijn.

    Is er iemand die weet wat het probleem kan zijn?
     
  2. #2 redfox, 19 mrt 2014
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 mrt 2014
  3. Volgens mij kan je de radio van een focus3 niet zelf updaten.
     
  4. Bij de eerste Focus 3 modellen waarbij de taal van de voicecontrol Engels is (en niet softwarematig te wijzigen is naar Nederlands) kan de update wel worden uitgevoerd. Bij de vroege Focus 3 modellen is dezelfde Bluetooth/Voicecontrol module toegepast als bij de Focus 2.

    Je update hier overigens alleen de Bluetooth/Voicecontrol module mee en niet de radio.
     
  5. De dealer gaat naar die update van eind 2011 kijken. Ik vraag me wel af of die update ook beschikbaar is voor de autoradio versie zonder bluetooth/phone aansluiting. Kunnen jullie die inschatting maken of weet iemand dat uit ervaring?

    Een usb-stick werkte in ieder geval wel en zou een alternatief zijn. Maar ik geef de voorkeur aan de ipod vanwege mijn verzameling muziek in aac (lossless) formaat.
     
  6. Vandaag heb ik de auto opgehaald en met de door jullie genoemde update kan ik inderdaad de Ipod via de autoradio bedienen. Ik ben helemaal gelukkig! :)
     

Deel Deze Pagina