Roest achterklep

Discussion in 'Exterieur' started by Albert, Aug 26, 2013.


  1. Dat is op zich wel vreemd omdat Ford NL de rekening betaald. Er waren hier toch ook al mensen die hun FOFO hebben laten spuiten bij een dealer anders dan degene die de FOFO nieuw heeft geleverd?

    Tevens is de garantie overdraagbaar bij verkoop. Kan je je bericht onderbouwen?
     

  2. Ongeveer een jaar en 3 maanden.
     

  3. In principe zou je voor de fabrieksgarantie bij elke dealer terecht moeten kunnen.

    Het is echter zo dat een organisatie als Ford Nederland alleen een minimale vergoeding aan de dealer betaald voor garantiewerkzaamheden en het de dealer dus gewoon geld kost. Ik kan me dus goed voorstellen dat een dealer niet altijd zit te wachten op iemand die (mogelijk) alleen komt om garantie te claimen.
     
  4. Ik sluit niet uit dat de focus vaker bij de dealer in meppel gaat staan voor onderhoud. Dus een netjes afgehandelde garantieclaim zou helpen.
     
  5. zoals JW al aangeeft, het is dus gewoon een centen kwestie.
    ik begrijp wel dat de dealer die ik nu heb er geen zin in heeft om de lakgarantie te vergoeden terwijl ik de auto in brabant heb aangeschaft.
     

  6. Zo dacht ik er destijds ook over.

    Mijn auto was 3,5 jaar oud en had 40.000 km gereden toen er voor de 1e keer roest (bij de kitnaden) werd geconstateerd. Doordat de 1e eigenaar niet elk jaar een onderhoudsbeurt had laten uitvoeren maar alleen volgens het voorgeschreven kilometrage ontbrak er 1 stempel (de laatste) in het boekje. Ik heb destijds bij verschillende dealers in de regio geinformeerd voor wat betreft carrosseriegarantie maar geen van allen wilden meewerken. Het ging me hierbij nog niet eens om het wel of niet hebben van garantie. Het belangrijkste vond ik om alle carrosserie stempels te hebben. Ik heb zelfs aangeboden om de beginnende roest op mijn kosten te laten herstellen, de carrosserie inspectie te laten uitvoeren en zo alsnog alle stempels in het boekje te krijgen. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat er geen mogelijkheid was om alle stempels compleet te krijgen en nog voor de carrosserie garantie in aanmerking te komen.

    Uiteindelijk heb ik de beginnende roest door een schadebedrijf laten herstellen en helaas heb ik later nog meer beginnende roest bij kitnaden moeten laten herstellen.

    Toen de plaatselijke dealer vervolgens na een jaar informeerde of het geen tijd werd voor een onderhoudsbeurt heb ik ze maar even vriendelijk duidelijk gemaakt dat ze aan mij niets meer gingen verdienen.
     
  7. Maandag ga ik es langs als ik tijd heb. Ik hou jullie op de hoogte.
     
  8. Even op een laag pitje gezet, maar nu heb ik de dealer gecontact voor a.s. vrijdag. Kijken wat ze voor me kunnen doen. Mochten ze dit netjes oplossen hebben ze er een nieuwe klant bij .
     
  9. het probleem bij de achterklep strip is dat het kunstof kanteld als je de klep open doet waardoor het iedere x de lak er iets af schuurt, en stukje bescherm plak folie zou dit kunnen verhelpen, heb ik van horen zeggen.
     
  10. Er is bij mijn Focus inderdaad bescherm folie aangebracht achter de strip.

    Onder de strip kun je nog een stukje zien.
    [​IMG]
     
  11. bij mij ook, alleen "perst" die nu in het midden van de strip de folie/rubber eruit :nocheer:
     
  12. Het is te hopen dat het onder garantie valt. Ik had pas ook roest en viel niet onder garantie. Heb hem bij schade bedrijf gebracht. Van de rekening werd ik niet echt blij om het maar zo te zeggen.
     
  13. Ik hoor het wel a.s. vrijdag. Om nu nog folie te gaan plakken is koffie na de maaltijd. Het kwaad is al geschied. Het zou wel een beetje slecht zijn dat ze dit niet gaan verhelpen. Wat betekent dan de 12 jaar carroseriegarantie nog als de klep met 4 jaar jaar doorroest van binnenuit door een contructiefout. Ik heb de lakcontrole stempels tot aug 2012. Dus ik vermoed dat het wel goed komt.
    Ik ben ook van plan om de Ford daar in onderhoud te gaan doen en een netjes afgewerkte garantieclaim zou helpen.
     
  14. Ik hou jullie op de hoogte.
     
  15. De folie brengen ze aan na de reparatie om te voorkomen dat de strip weer door de lak heen schuurt.
     
  16. Dan zal niet alleen de station hier last van hebben....
     
  17. Ik heb dit topic met belangstelling gelezen, alleen "jullie" hebben roest onder de sierstrip en bij mij zit het gewoon op de achterklep.

    Deze zit op de hoogte van de kentekenplaat en dan 10 cm. naar R.:

    [​IMG]

    en deze net onder de vouw:
    [​IMG]
     
  18. Dat ziet er ook niet heel jofel uit.

    Ik ben bij de dealer geweest afgelopen vrijdag. Hij heeft overal fotos van gemaakt en de aanvraag is richting de importeur.
    Ik hoor binnen een paar weken van hoe of wat.
     
  19. Succes ermee iig ;)
     
  20. Mijn :focus2: staat nu bij de garage waar ik h'm gekocht hebt, voor wat kleine dingetjes.
    Heb het er gisteren over gehad of zij wat kunnen betekenen m.b.t. de roest en ze willen best helpen, maar Ford NL is er niet coulant mee :badgrin:
    (ook al heb ik een compleet boekje met stempels)
    en de auto moet een paar keer naar de garage hiervoor.

    En dat is voor mij niet makkelijk, want die garage is voor mij een klein uur rijden.
    Probeer het wel bij een :ford:dealer in de buurt.

    Het is in ieder geval wel een probleem, want heb nu al 4 blaasjes op de klep ontdekt, en in de vouw zitten ze ook :(
     

Share This Page