De Zwarte Dame

Discussie in 'Mijn Focus' gestart door Kapitein, 20 mei 2013.

  1. Goed bezig!! en ook welkom natuurlijk :)
     
  2. Hé, een update die niet op mijn lijstje stond. Ik ga vanmiddag een beschermkap voor mijn motor bij de volvo dealer halen. Ik ga wel op een of andere manier die naam (volvo) eraf proberen te krijgen. Voor die prijs kon ik hem niet laten liggen. En een alarm.... Inspecteur Gadget op zoek, kijken of bij mijn Zwarte Dame een beetje makkelijk alarm is in te bouwen.
     
  3. Erg mooie wagen. Ook een zeer interessante update-lijst, moet ik blijven volgen :cool:
     
  4. Hoe ga je dat realiseren?
     
  5. Hoi nu,welkom.
    Flinke updatelijst :thumbup:
     
  6. #27 Kapitein, 24 mei 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 24 mei 2013
    Het is gelukt.

    Voor de behandeling.

    [​IMG]

    Na de behandeling
    [​IMG]

    Ik moet alleen nog iets verzinnen om het juiste merk op de kap te krijgen.

    Gister ook bericht uit UK, Mijn logo's zijn onderweg. Ik hoop begin volgende week binnen.

    Wordt vervolgt.
     
  7. [MENTION=8267]Jens[/MENTION] ik las dat jij ervaring hebt met alarm. Klopt dat?
     
  8. McGyver heeft dat bij z'n vorige bak gedaan: letters wegschuren, beetje plamuren, Colorado Red spuiten, en :focus2: letters erop. Top!
     
  9. [MENTION=6141]miura[/MENTION] Weet jij miss ook op welke auto [MENTION=1693]McGyver[/MENTION] dat had?
     
  10. Dan mag jij mij wel eens vertellen waar dat staat:mrgreen: Ik zou je heel gaag helpen, maar veel verstand heb ik er niet van. Het enige wat ik weet:

    Focus 2 fase 1:
    er zijn drie klassen alarm.
    Ik geloof dat de sensoren voor de binnenruimte in je binnenverlichting boven je middenconsole zitten. Je moet dan kijken of je kabelboom voorbereid is op een alarm.
    ff een foto geleend van Mike:
    [​IMG]
    Die twee ronde gaatjes links en rechts bovenin zijn de sensoren waar ik het net over had.
    Naast al dit deel zal je ook moeten kijken of er een zekering zit op de plaats van het alarm in je zekeringkast(de plaats, het nr, staat in de handleiding van de focus)

    Daarnaast moet(mag?) je dubbellock sloten hebben, moet je ook weer kopen en aansluiten(misschien ook de sleutel opnieuw inleren? hoe je dat zelf kan doen staat ook uitgelegd in de handleiding). En daarnaast moet jou kabelboom ook daarop voorbereid zijn.

    En dat is dan van een fase 1, ik weet niet of dat bij een fase 2 nog precies hetzelfde is;)
    owja ennuh Correct me if I'm wrong;)(voor de andere forumleden)
     
  11. Dan voor je reactie Jens!

    Dan ben ik in de war met de handleiding voor stoelverwarming. Ik heb zoveel gelezen de laatste dagen dat ik ff niet meer weet wie wat had geschreven. :confused:
    Ik kreeg net bericht, TNT komt zo de DVD spelers brengen. Dat wordt dus een druk weekeindje. Kan ik gelijk kijken waar ik wel en niet bedrading heb liggen voor alarm en stoel verwarming. Ik hoop ook stiekem dat het pakje uit GB ook vandaag aankomt:lol:.
     
  12. Ziet er erg strak uit Roelard! Das een oplossing die ik ook ga proberen. Alleen zal het voor mijn auto een andere kleur worden :-) Heb je speciale hitte bestendige lak gebruikt? Of gewoon huis-, tuin- en keukenlakje?
     
  13. Stomme vraag, maar kan iemand mij vertellen hoe ik mijn travel pilot kan uitbouwen? Ik kan het nergens vinden.
     
  14. Ik had er gewone Motip lak op gespoten.
    Eerst helemaal vlak geschuurd, daarna 2x primer, 3x kleur en 2x blanke lak. Na bijna een half jaar op de motor zag de kap er nog prima uit.
     
  15. #38 Kapitein, 25 mei 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 25 mei 2013
    Ok dan. Dank je wel @McGyver.

    Vanmorgen vroeg dus mijn DVD hoofdsteunen binnen gekregen. Ik ben de hele dag bezig geweest om ze netje in te bouwen. Ondertussen wel een beetje nog andere dingen uitzoeken. Zoals alarm, stoelverwarming, ESP knop. Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Maar eerst, het resultaat;

    [​IMG]

    Ik weet nu ook hoe ik dingen zoals de stoel en het midden console moet demonteren :). Maar goed het goede nieuws is dat ik geen kabels in het zicht heb voor de dvd spelers. De bedrading voor de stoelverwarming ligt er in zijn geheel. Ik weet alleen nog niet of er matjes inzitten.

    Het slechte nieuws is dat de touchsceen functie van een van de dvd spelers niet werkt, en er geen bedrading ligt voor alarm. Dubbel lock functie heb ik niet, geen draden naar de motorkap deksel. Wel een extra draad in mijn interieur verlichting.

    [​IMG]

    Ik denk voor submarine verlichting. Miss kan @Mike hier uitsluitsel over geven?

    Ik ga nog even mijn best doen om uit te vinden wat de lay-out van mijn zekering kast is. Proberen te achterhalen wat er leeg is en welke functie eraan verbonden zou kunnen zitten.
    Ik heb de beste man van de DVD spelers gemaild en hoop dat ik hier snel respons op krijg. Dan is het wachten daarop en mijn pakketje uit GB :)

    Dat was het weer even. Nu mijn kloontjes te eten geven en een :heineken:

    Groeten
     
  16. #39 Focus-013, 25 mei 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 25 mei 2013
    Die stekker met geel, wit en zwart is voor het alarm, eventuele aansluiting voor submarine is een enkele draad/stekker.

    Je kunt ook eventueel de draad die voor de motorkap schakelaar aan de massa leggen dan reageert het alarm niet als de motorkap geopend word, dubbellock sloten heb je niet perse nodig voor alarm.
     

  17. Hmm Intressant. Blijft dus nog steeds mogelijk om met een ELM stekker, een toeter en een aangepasde interieur unit het alarm te activeren?
     

Deel Deze Pagina