Clubdag 2021

Hij komt er weer!! Zet het maar in je agenda. De clubdag voor de leden gaat weer georganiseerd worden op 11 september.

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Zwakke punten van een Ford Focus (met oplossing indien bekend)

Discussie in 'Handleidingen Overig' gestart door kolere, 25 sep 2011.

 1. Is onzin om te denken dat je econetic diesel een miskoop is. Het betreft een auto waarmee kilometers gemaakt moet worden en gebouwd voor zuinig en schoon terijden met een zo laag mogelijke bijtelling . Ik heb mijn econetic met bijna 3 ton op de teller ingeruild. Zonder noemenswaardige zaken probleemloos gereden. Dus dat mensen de auto lui vinden en sloom en dan toch kopen heb ik nooit begrepen ( kwam je toch achter bij een testrit). Als ik naar kruissnelheid op trok pas in z’n 6 zetten als die bereikt had en bij inhalen even terug schakelen.

  Of het in de huidige tijd handig is om een euro 5 diesel te kopen is een ander verhaal. Ik maak de kilometers niet maar als het moest dan koos ik minimaal voor een euro6 diesel.

  Ontopic, desnoods laat je het stuurhuis in afspraak met de verkoper bij de lokale Ford dealer uitlezen.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
   
  bws723 vindt dit leuk.
 2. Ja daar heb je gelijk in. Dat is het probleem ook niet in rij 60 tot 70 duizend kilometer per jaar dus rijden doet hij wel. Sloom vindt ik hem ook niet behalve dat ik wat pit mis met optrekken vanuit stilstand. Dat los ik nog op door hem te chippen. Mijn ervaring leert dat de auto dan ook zuiniger wordt.

  Als het stuurhuis uit te lezen valt zal ik de verkoper daar zeker op wijzen. Bedankt voor de tip.  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 7 met Tapatalk
   
  jeroenbreuer vindt dit leuk.
 3. Dan is uitlezen bij je locale dealer net zo duur als heen en weer rijden naar de verkoop partij om hem uit te lezen.
  En de locale dealer heeft de verkoop en de daar aan hangende garanties niet in het achterhoofd als die iets tegen komt.


  Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
  Gianshamo vindt dit leuk.
 4. Dat klopt ik bedoelde meer de optie bespreken om het stuurhuis uit te lezen en hem erop wijzen dat daar het probleem kan zitten. De auto staat daar nog steeds namelijk.  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 7 met Tapatalk
   
 5. A op die manier.
  Ja dat is zeker een optie

  Verstuurd vanaf mijn HTC U12 life met Tapatalk
   
 6. 1.0 ecoboost 2011>
  Problemen met de oliedruk met als oorzaak 'verkeerd olie' gebruik waardoor de in de olie lopende tandriemen langzaam oplossen en hierdoor het filter van de oliepomp verstopt komt te zitten, met als gevolg hoge reparatie kosten, de ford dealer gaf aan dat dit een veel voorkomt en ze standaard voor dit type motoren de oliepomp in voorraad hebben.
   
 7. Ik zie nog geen punten van de mk4. Nog niks bekend? Vandaag de auto naar de garage voor de 3e beurt (90.000 km) Belletje van de garage. Lekt op distributie deksel. Kunnen ze vandaag niet maken Duurt te lang. Nieuwe afspraak.
  Is een 1.5 ecoboost 182 pk.

  Verstuurd vanaf mijn HD1903 met Tapatalk
   
 8. volgens mij is daar een apart topic over.
  iets met kinderziektes geloof ik.
   

Deel Deze Pagina