1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Zoektocht: “afneembare” kentekenplaathouder

Discussie in 'Exterieur' gestart door JohnSTer, 13 aug 2019.

 1. @Rykers :

  O jawel hoor. Na verlies of diefstal komt er gewoon een duplicaat code boven je 2e streepje. Dat is officieel namelijk een nieuwe combinatie, de oude is niet meer betrouwbaar dus moet vernieuwd worden. Alleen moest je vroeger bij verlies van je platen ook je papieren aanpassen en viceversa. Maar dat hoeft niet meer gelukkig.

  @Cinq-Power

  Het hoogste dat ik afgegeven heb op een auto in mijn tijd in de automaterialen was een 5 of een 6 op een personen auto. Maar dat was een unicum. Bij brommers/scooters komt het wel vaker voor.
   
  Cinq-Power vindt dit leuk.
 2. gerardTDCI vindt dit leuk.
 3. Zou ook een optie zijn, maar ben toch altijd bang voor beschadigingen met dit soort constructies. Je gaat toch met een klemmend product op lak zitten. En dat wrijft hoe dan ook. Wat zand er tussen oid en je hebt je krassen al
   
 4. als je daar bang voor bent denk ik dat er geen goeie oplossing voor je is.
  want alles dat tegen de bumper komt zal voor beschadiging zorgen.
  kun je voor hetzelfde gemak met 2 popnagels hem vast zetten in de bumper.
  anders zou je een sterke steun moeten buigen die de kenteken plaat houder net iets van de bumper af vast houdt.
  ook dan bij stevig tak of iemand die achterruit tegen aan rijdt. zit je met hetzelfde probleem.
  voor de intercooler is niet slim ivm slechte aanzuiging van lucht

  misschien ben ik er te simpel in omdat ik elke dag iemand een kentekenplaathouder zie vastschroeven in een auto van een ton of meer
   
 5. Wat is er mis met de eerder door mij aangedragen oplossing? Die is speciaal bedoelt om je kenteken verwijderbaar aan de auto vast te maken
   
 6. Lol, wist niet dat daar ook al standaard systemen voor waren! ( over je post geen gelezen) zelfde idee Ong dan ik had, maar dan kant en klaar? Wel beter!
   
 7. Bedankt allemaal voor de nuttige reacties en het meedenken! Inderdaad stickers zijn illegaal en ik wil mijn plaat sowieso in het midden van de bumper hebben (soort autisme ofzo).

  @Thieske de link die jij stuurde is inderdaad wel een mooie oplossing, jammer inderdaad dat het voor Amerikaanse platen is. Ook zou die dan onder de bumperlip terecht komen en het is nu al aardig krap met drempels...

  Dat setje magneten ziet er wel interessant uit @M.Blaak . Ondank dat ik toch wat angstig ben voor diefstal. Wil ik graag wel deze look behouden, dus op een eventuele meeting de voorplaat kunnen verwijderen. Qua krassen ben ik niet zo bang, gewoon in 1 keer erop en eraf en niet heen en weer schuiven, wellicht nog een mooie bescherming er tussen als de magneten dat houden.

  Mocht het te erg opvallen dat hij zo 123 meegenomen kan worden, dan wellicht elke keer bij de auto verlaten het kenteken even achter het raam leggen. Heb ik gelijk een momentje om de motor nog even te laten draaien.

  Ik weet dat het meest praktisch en effectief gaten boren blijft, maar dat krijg ik niet over me hart :| nog even over nadenken en wellicht dat setje magneten bestellen!
   
  M.Blaak vindt dit leuk.
 8. Magneten geeft krassen, hoe voorzichtig je ook bent.
   
 9. er zit wel een soort beschermlaag op die magneten zag ik.
  mag ook wel voor die prijs :shock:
   
 10. Beschermlaag stelt niks voor. Paar keer vuil verzamelen met eventueel ijzerdeeltjes erin en blijft aan de magneet plakken. Keer erop en eraf, komt vuil nog steeds tussen de kenteken en bumper.
  Dus op den duur toch krassen.

  Elke manier heeft een nadeel.
  Vast poppen levert gaten in de bumper.
  Sticker is illigaal.
  Magneet, levert krassen als er maar vuil achterkomt.
  Beugel eromheen, steekt het meer naar voren en voor je het weet kan iemand er tegen aan stoten.

  Het is net wat je wil uiteindelijk. Welke nadeel vindt je het minst erg
   
 11. En om nu iedere keer de plaat eraf te halen om die vervolgens achter je raam te leggen lijk mij ook geen prettige oplossing. Gewoon erop schroeven is het beste, je ziet er niets van.
   
 12. zo moeilijk is het toch niet om met een slijptop een stuk van de usa houder af te slijpen?
  Als je de beugel dan niet onder de bumper plaatst maar boven de ondergril, komt de plaat mooi op de ideale plek uit.....in het midden en tussen de boven en ondergril

  Of denk ik nu veel te simpel? Dacht dat het geen hogere wetenschap was :lol:
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 13. Maar dan nog Thijs is de USA houder te kort voor een Europese plaat. Volgens @M.Blaak Martijn zit er niet alleen verschil in hoogte maar ook in lengte. De kentekenplaat zal dan misschien wel passen maar ziet er niet uit.
   
 14. Daar zit de kentekenplaat dan voor dus zie je niet :rofl:
  Beugeltje stukje afslijpen, normale plaathouder er netjes aan maken en daar de plaat in, ik zou het wel weten maar ieder zijn eigen keuze
   
  Gewitwel en Berrychello vinden dit leuk.
 15. Had er idd niet aan gedacht om dan gewoon een stuk van die plaat af te slijpen. Netjes bijspuiten in matzwart. De breedte maakt niet gek veel uit voor die houder. Idd een euroclick kentekenplaathouder erop en daar je plaat in. Goed idee @Thieske ! Zo zou ik t dan doen idd.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
   
 16. #37 McGyver, 16 aug 2019
  Laatst bewerkt: 16 aug 2019
  kijk eens in de hoek van de motoren daar zijn heel veel beugels en steunen te vinden!
  Zoals een beugel of een houder die je tussen bumper en onderste grill monteerd:
  - www.caferacerwebshop.com/nl/kentekenplaathouder-60241082.html
  - www.japparts.nl/index.php/.../products_id=24046

  EDIT1: Kijk voor een goed idee even bij de 'LICENSE PLATE BRACKET CENTRAL' voor een 'NO DRILL' oplossing:
  www.licenseplatebracketcentral.com/no-drill-front-license-plate-bracket-new-bracket-lineup/


  EDIT2: Dit is een mooie oplossing: www.amazon.com/...Required-Plate-Mounting-Relocator
  beugel.jpg
  beugel2.jpg
  Ik heb er even een 'shopje' van gemaakt. Het horizontale deel kan je bevestigen net uit het zicht boven de onderste grill. Of helemaal op de onderste bumperlip, maar dan komt het kenteken misschien in de airflow richting de intercooler
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 17. Of gewoon rijden zonder plaat en mocht je staande gehouden worden doen alsof je neus bloedt?

  Lukte iemand die ik ken om zo 3 maand lang zonder voorplaat te rijden .
   
  JohnSTer vindt dit leuk.
 18. Je ziet er inderdaad niks van, als de plaat erop zit. Het hele idee is dus om de plaat eraf te kunnen halen voor bijv. foto’s en/of meetings, om de clean look te kunnen laten zien, als er dan 2 gaten in zitten is dat dus niks.

  Bedankt voor het delen van deze uitvinding. Het klinkt inderdaad als simpel denken, maar ik denk dat dat nog wel eens een goed plan kan zijn. Inderdaad gewoon de houder van een eu plaat erop maken en klaar in principe. Jammer dat hij stevig aan de prijs is... dat dwingt mij er helaas toe om er nog even over na te denken en andere opties in overweging te nemen. Stel ik krijg het niet voor elkaar zal het zonde geld zijn ;)

  Bedankt voor jullie hulp en inzichten!!! :D:rock:
   
 19. Misschien een handig forumlid of iemand in je omgeving die iets gelijkends zelf kan fabriceren?
   

Deel Deze Pagina