1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Wrap do's and don'ts

Discussie in 'Wassen & Poetsen' gestart door Kludrex, 7 feb 2020.

 1. Waar moet je op letten bij het schoonmaken/onderhouden van een wrap? In mijn geval is het een gewrapt dak. Een wrap is sowieso een stuk zachter dan gewoon lak, dus ik denk dat je extra moet opletten met wassen, vogelpoep en ander bijtend spul. Er zitten na de eerste keer wassen al lichte swirls in de wrap. Toegegeven, ik heb de auto (voorzichtig) gewassen met zo'n nasty borstel in een wasbox, maar die krasjes had ik niet verwacht...

  Kan je een wrap überhaupt wel poetsen of polijsten? Lijkt me niet toch?
   
 2. Zo'n wasbox borstel zou ik sowieso niet doen inderdaad. Daar krijg je al swirls van op normale lak. Die dingen zitten vaak al vol met zand en andere viezigheid.

  Meguiars heeft wel een kit voor wraps maar dat is volgens mij meer om die kit een naam te geven.
  Ik denk dat je net zo goed je normale spullen kunt gebruiken maar dat je dan op je dak extra voorzichtig moet zijn.
  Voor polijsten is een wrap volgens mij te zacht.

  https://www.carclean.com/nl/meguiars-carwrap-care-kit.html
   
 3. Met een goede washmitt kom je aardig ver. Anders een detailborstel ...

  Greetz Emiel
   
 4. De spullen heb ik, zoals de Wash & Wax uit de carwrap kit hierboven en washmitts van Meguiars en Monello. Het vervelende is dat ik de auto (vrijwel) niet voor de deur kan wassen en dit dus in een wasbox moet doen. Liever niet, maar het is niet anders... Misschien dat ik een keer buiten de drukke uren naar de wasbox ga om met een washmitt te wassen. Normaal gesproken is het niet de bedoeling om je auto te wassen terwijl er geen geld in de machine zit. Wellicht vinden ze dit, als het minder druk is, niet erg.

  Verder iets waar ik op moet letten met een wrap? Kan me herinneren dat hier iemand bijvoorbeeld doffe plekken kreeg op de wrap toen er benzine over gemorst was. Zal op mijn dak niet zo snel gebeuren, maar toch.
   
 5. Je zou dat inderdaad buiten de drukke uren om kunnen doen.
  Wat je ook kunt doen is 2 emmers met deksels aanschaffen, die zijn ook in de handel. Deksel is dan net als de gridguard een assecoire.
  Je kunt je auto dan netjes in de wasbox afspuiten met de HD en daarna buiten de box je auto wassen op een fatsoenlijke manier.
  Na het wassen gewoon weer afspuiten in de box. Op die manier staat er niemand op je te wachten.

  Voor wat betreft de wrap zou ik een milde shampoo gebruiken, Ph neutraal en vooral voorzichtig zijn. Dodo Juice Born to be mild vind ik zelf erg fijn. In combinatie met een goede washmitt gaat dat erg soepel met het wassen.
  Als je het zand ed eraf hebt gespoten met de HD kan ik met niet voorstellen dat je dan nog swirls krijgt.
   
 6. van de zomer even je auto in de kokende zon zetten ;) vaak ben je dan weer van je lichte krasjes af, iig bij mijn wrap werkt dit goed ;)
   
 7. De twee emmers met grit guards heb ik ook al. Moet ik eens een keer meenemen buiten de drukke uren. Alleen even kijken hoe ik deze vul met warm/lauw water om te wassen. Ook goed opletten dat er geen 'rotzooi' in de emmers komt van het vorige programma, zoals wax of velgenreiniger o.i.d. Dit spul blijft nog weleens hangen in de leidingen.

  Ik ga het proberen in de zomer. Misschien wordt de boel dan gewoon lekker zacht en relaxed (net zoals ik :cool:) en is er gewoon niks aan de hand :lol:
   
  Thieske en hoomer vinden dit leuk.
 8. Als je emmers met deksel hebt, kan je water en sop van thuis meenemen is wat Jackie D bedoelt
   
  Jackie D vindt dit leuk.
 9. ik was altijd mijn auto met de hand in een wasbox….is toch ook een WASbox :D
  en ook ik neem emmer met deksel van thuis mee, lekker eigen sop en handwarm water :thumbup:
   
  Jackie D vindt dit leuk.
 10. Heb eerst met 1 liter (melkkannen) en 5 liter (screenwash) kannen gewerkt, later eens bij zo'n plastic-fantastic-made-in-china winkel van die grote 20 liter jerrycans gekocht. Vul 2 van die dingen met warm water en dan bij de wasbox vul ik mn emmers. Is even slepen, maar dat gaat vanzelf wennen, alles voor een schone auto zonder krassen :cool:

  Ga meestal op rare tijdstippen en als t regent, dan krijg je minder boze blikken :schater:

  Greetz Emiel
   
  Kludrex, Jackie D en Sjeknikkelson vinden dit leuk.
 11. Aha. Da's best link, moeten wel goed afsluiten dan. Jerrycans klinken dan beter...

  Ik heb nog nooit gezien dat ze iemand er op aanspraken, maar begrijp ze wel. Uitgebreid je auto wassen zonder dat er geld in de automaat zit, is niet zo netjes. Een paar minuutjes je velgen doen of die shitplekjes onder je spoiler en zijspiegels moet kunnen, vind ik.
   
  gerardTDCI vindt dit leuk.
 12. Bij ons in de buurt is dat volgens mij geen probleem, zie wel eens boze blikken van mensen die moeten wachten maar de eigenaar is aaltijd vriendelijk, ook om dat ik voor het werk de bus ook aaltijd was in de wasstraat
   

Deel Deze Pagina