1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

welke navigatie/radio is dit

Discussie in 'Interieur' gestart door Chris1508, 6 jun 2020.

 1. hallo,

  aanstaande maandag wil ik uit duitsland een ford focus mk3 ophalen uit duitsland.
  maar deze auto is standaard in duitsland geleverd en daardoor zal de taal ook op duits staan.
  nou is mijn duits absoluut ''handen en voeten werk'' dus als er iemand door die radio loopt te tetteren dan begrijp ik daar niks van.

  de volgende radio zit er in de auto:

  [​IMG]
   
 2. Dit is het High Level Branded (Sony) audiosysteem i.c.m. het Ford MFD navigatiesysteem. Afhankelijk van de productiedatum van de auto zijn er nog verschillende versies van dit systeem. Zo zit er verschil in de connectiviteit systemen.


  Van productiedatum 03-01-2011 tot 16-01-2012 is het oude 2e generatie Bluetooth/Voicecontrol systeem toegepast. In Nederland was dit systeem voorzien van een Engelstalige module (Nederlands was niet beschikbaar). Een Duitse auto is voorzien van een Duitstalige module. De taal van dit systeem is alleen te wijzigen door de module te vervangen.

  Van productiedatum 16-01-2012 tot 18-06-2012 is het oude 2e generatie Bluetooth/Voicecontrol systeem toegepast met een nieuw type Bluetooth/Voicecontrol module. Dit type module ondersteund diverse verschillende talen waaronder Nederlands.

  Van productiedatum 18-06-2012 tot 06-03-2014 is het SYNC 1.0 systeem toegepast. De APIM (SYNC) module van het SYNC 1.0 systeem is voorzien van een language pack dat 3 verschillende talen bevat. Het language pack dat de Duitse taal bevat ondersteund geen Nederlands. Wanneer je een APIM module hebt die voorzien is van een language pack dat geen Nederlands ondersteund kan deze door de Ford dealer worden herprogrammeerd. De module wordt dan voorzien van het language pack dat de Nederlandse taal bevat.

  Van productiedatum 06-03-2014 tot aan het eind van de productie van de Focus 3 fase 1 is het SYNC 1.1 systeem toegepast. De APIM module van het SYNC 1.1 systeem bevat diverse talen waaronder Nederlands.


  Overigens heeft de taal van het connectiviteit systeem geen invloed op de gesproken aanwijzingen van het MFD navigatiesysteem. De taal van het MFD navigatiesysteem wijzigt naar Nederlands wanneer de taal in het instellingen menu van de teller naar Nederlands wordt gewijzigd.
   
  PhoenixNLx vindt dit leuk.
 3. wat een informatie super zeg!

  de auto is van 1e maand 2012.


  stel het oude module zit er in, is deze zelf te vervangen door een nieuwer type en in te leren via forscan of foCCus ?
   
 4. Indien de auto is voorzien van het oude Bluetooth/Voicecontrol systeem met een (Duitstalige) module waarvan de taal niet te wijzigen is kan deze probleemloos worden vervangen door het nieuwere type Bluetooth/Voicecontrol module welke wel de Nederlandse taal ondersteund.

  Het nieuwere type Bluetooth Voicecontrol module heeft onderdeelnummer CS7T-14D212-Ax (de x kan elke letter zijn, hoe hoger de letter in het alfabet hoe nieuwer de module).

  Deze module is plug and play. De module configureert zichzelf aan de hand van de centrale voertuigconfiguratie (CCC). Handmatig configureren is dan ook niet nodig.
   
 5. heel erg bedankt voor alle info, heb inmiddels een module gevonden op internet.
  maar laten we niet op de zaken voorruit lopen eerst ff maandag afwachten
   
 6. Hoger in de zin van A is hoog en Z is laag?

  Ikzelf ben ook aan het zoeken naar een CS7T-14D212 module voor mijn Focus mk2 uit 2010 met een overleden Bluetooth module. Heb zelf Elmconfig dus inleren is geen probleem.
   
 7. Wanneer Ford een onderdeel introduceerd is de laatste letter van de suffix van het onderdeelnummer vrijwel altijd een A. Wanneer het onderdeel wordt herzien/gewijzigd veranderd de laatste letter van de suffix van het onderdeelnummer in de opeenvolgende letter van het alfabet.

  Een onderdeelnummer waarvan de laatste letter eindigt met een Z is dus nieuwer als hetzelfde onderdeel waarvan het nummer eindigt met een A.
   
 8. Ik heb een Focus mk2 uit 2010 met een overleden oude Bluetooth module met nummer 8m5t-19g488-am en wil een upgrade uitvoeren naar een Bluetooth module met nummer CS7T-14D212-AD. Ik heb zelf een aangepaste elm scanner met elmconfig.. Is de upgrade toepasbaar en heb ik dan ook bluetooth muziek streaming erbij?

  Alvast bedankt!

  mvg Aaron
   
 9. #9 RSBülent, 4 aug 2020
  Laatst bewerkt: 4 aug 2020
  Mag de 1e letter ook anders, eindigend op BE? Is deze ook geschikt?
   

Deel Deze Pagina